Rasbeschrijving van de Papillon

De Papillon (alias het Vlinderhondje, alias Espagneul Papillon) ontstond in de 16de eeuw en was een populaire schoothond van de adel en aristocratie in Europa. De Franse vertaling van Papillon is vlinder, die staat voor de witte bles op het voorhoofd en het lichaam, en de franje op de oren die lijken op de vleugels van de vlinder. Ze worden vaak beschouwd als een sierlijke ras maar in werkelijkheid zijn goed uitgebalanceerd en levendig.

Karakter van een Papillon

De Papillon is altijd alert, speels en elegant, zijn intelligent en vriendelijk en ze vinden iedereen leuk die ze tegenkomen. De Papillon heeft geen verlegen of agressief karakter.

Temperament van een Papillon

De Papillon is dan wel een klein ras maar ze zijn een stevig en sterk. Ze zijn zeer energiek en atletisch, maar ook rustig en geduldig, zachtaardig en aanhankelijk en willen graag geknuffeld worden. De Papillon is een gestaag en gehoorzaam ras en doet het goed met oudere attente kinderen. Zij kunnen bezitterig zijn van hun eigenaar. De Papillon waarschuwt snel voor gevaar of bezoekers en kunnen een neiging hebben om te blaffen bij alles wat ze zien en horen. Echter zijn ze niet nerveus of gespannen. De Papillon is een fijne metgezel.

Verzorging van een Papillon

Dit ras verhaard matig. Daarom moeten ze meerdere keren per week geborsteld worden. Het is belangrijk om extra aandacht te besteden aan de haren achter de oren en op de buik omdat hier snel matten en klitten kunnen komen. Zij moeten alleen gewassen worden wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de voetzolen van hun poten kort te houden. De Papillon is gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen zoals onder andere cataract.

Vacht van een Papillon

De vacht van de Papillon is lang en vloeiend en heeft zijdeachtig textuur. Ze hebben geen ondervacht. Hun vacht wordt pluizig op de borst en is omzoomd aan hun oren. De vacht is wit met kleurvlakken, waaronder zwart en rood. Tri-kleuren komen ook voor met witte romp en black en tan aftekeningen. Ze verharen matig

Trainen en opvoeden van een Papillon

De Papillon is uiterst gehoorzaam en heeft een griezelig vermogen om problemen op te lossen. Ze vereisen intensieve socialisatie op jonge leeftijd, vooral met katten. Ze doen het zeer goed in gehoorzaamheid en behendigheid, ook zijn het uitstekende therapie en hulphonden. Ze reageren het beste op consistente, liefdevolle en zachte begeleiding. De Papillon houdt ook van leren en trucs uitvoeren.

Activiteit en bewegen van een Papillon

De Papillon houdt van lichaamsbeweging in de buitenlucht en heeft dagelijkse wandeling nodig. De Papillon is ook een actief binnenras. Ze worden niet aanbevolen voor het wonen in een appartement vanwege hun neiging om te blaffen.

Kenmerken van een Papillon

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 13 - 15 jaar
Schofthoogte: Niet hoger dan 28 cm
Gewicht: 4-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Papillon Cataract  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test