Papillon

Tips bij het opvoeden van Papillon

Loop je tegen problemen aan bij het opvoeden van je Papillon? Wellicht zijn bijbehorende artikelen dan interessant. Niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens op deze pagina. Hier staan veel artikelen die te maken hebben met onder andere opvoeding en gedrag.

Bijten afleren bij de pup

Bijten is een gedrag dat volkomen normaal is bij honden, met name bij pups, en heeft veel te maken met het leerproces van een puppy. Bijten is een vorm van [...]

Lees het artikel

Hond rijdt tegen benen of op andere honden

Het zogenaamde beenrijden door honden wordt vaak niet erg goed begrepen. Er is één ding dat vast staat en dat is dat de baas het vaak erg gênant vindt als [...]

Lees het artikel

Het commando Zit - Af en Blijf leren

Je hond zit blijf en af leren is van groot belang bij de opvoeding. Er zijn genoeg situaties waarbij deze commando's van pas komen. Maar hoe leer je de hon [...]

Lees het artikel

Opvoedingstips bij honden

Op het moment dat je de hond moet gaan opvoeden (of dat het nou van pup af aan is, of indien er een volwassen hond in je familie op wordt genomen) dan zijn [...]

Lees het artikel

Mijn hond springt tegen mensen op

Bijna niemand vindt het fijn als een hond tegen hem opspringt. Hoe kun je dit probleem nou het beste aanpakken en afleren? [...]

Lees het artikel

Verlatingsangst bij de hond

Blaffen bij alleen zijn, sloopgedrag of het constant volgen van de baas. Symptomen van verlatingsangst. Wat kun je er nou tegen doen? [...]

Lees het artikel

Sandra

geplaatst op 8 november 2021 | 23:43

Allergie papillion

Nike

geplaatst op 29 januari 2020 | 09:00

Hallo, ik denk er al geruime tijd over na om een klein hondje te kopen. Waarom klein, omdat ik jaarlijks op vakantie ga en het hondje dan graag wil meenemen op het vliegtuig bij de passagiers. Ik woon op een appartement nu vroeg ik mij af of je het blaffen niet kunt afleren mist training?

Kropman

geplaatst op 26 februari 2018 | 14:25

Hallo mensen vandaag was het zo ver we hebben onze vlinderhondje moeten laten inslapen na 17 jaar ,hij kreeg allerlei gebreken o.a. blind,doof ,en dementie, ook zakte hij vaak door zijn pootjes zijn leven was niet meer dragelijk ,het is een groot verlies we hebben heel veel plezier aan hem gehad en zullen hem erg missen snif snif...een geweldig ras ...;>( rust zacht +++ tot weerziens .

Mevrouw F. van Breda

geplaatst op 20 juli 2016 | 11:27

Suzanne, mijn hondje had dat ook en na enig zoeken bleek ze een voedselallergie te hebben. Ze krijgt nu dieetvoeding en daarmee is de jeuk helemaal over gegaan.

susanne

geplaatst op 19 juli 2016 | 21:07

mijn vlinderhondje/chihuahua heeft ook heel veel jeuk halve dag door geen vlooien oid wat zou het kunnen zijn?

Cath

geplaatst op 3 maart 2016 | 22:26

Al die hondjes die jeuk hebben worden zij wel op tijd ontwormd? Zet ze ook 2 maanden op energy brokken en ga dan over op gluten en graanvrij voer. Geen kip of rund meer geven. Dus paard, eend geit. Renske brokjes of indien gewenst Renske maaltijd. Maar niet om de haverklap eten veranderen. Gewoon bovenstaand handhaven. Problemen zijn met 3 maanden voorbij. Fijn borstelen en klaar!

kropman

geplaatst op 3 maart 2016 | 20:55

Hallo prince wat betreft casteratie ,zou ik doen ,onze vlinderhondje begon toen hij ouder werd steeds vaker in huis te plassen ,wat heel vervelend was ,hebben hem toen laten helpen ,tot de dag van vandaag heeft ie niet meer in huis geplast hij is nu al op aardige leeftijd ,we hebben nog veel plezier van hem ,maar begint nu ouderdoms verschijnselen vertonen oa slecht zien doofheid ?

Prince

geplaatst op 2 maart 2016 | 20:09

We hebben een mannetje en zijn aan het denken voor te castreren ! Hij is maar 2,5 kg en 2,5 jaar oud wat zijn de nadelen en raden jullie het af of ?

Cath

geplaatst op 28 januari 2016 | 09:38

Jeuk had mijn vlinderhondje ook. Sinds ik haar graan en glutenvrije voer geef, en geen kip of rundvlees is het over met de jeuk. Prins of farmfood e.d.

Ed Schot

geplaatst op 11 november 2015 | 15:27

hallo, even vraagje, mijn papillonhondje "" Gigi"" een parmantige dame , heeft de laatste tijd nog al veel last jeuk met name aan de onderkant van haar buikje, absoluut geen vlooien , schurft, of overvolle anaal kliertjes, maar merk dat het bijna heel de dag door gaat met jeuken, en veel bijten bij haar achterpootje of kontje. heb haar zeer grondig na gekeken, maar kan niks vinden, voeding? pens, brokken van verschillende merken al geprobeerd, maar ik zie geen verbetering is dit veel voorkomend bij de papillon of standaard bij vele honden ?

Vlinderhondjes liefhebber?

geplaatst op 16 mei 2015 | 14:48

Hallo mensen,ik wil graag een Vlinderhondje aanschaffen ,ik heb alleen 1 vraagje:'wat heb je nodig voor een Vlinderhondje'alvast bedankt?!

S.

geplaatst op 7 februari 2015 | 14:51

klopt helemaal mijn Rex (zie foto) is heel speels en lief

John Roosbroeckx

geplaatst op 4 januari 2015 | 23:34

Ik heb een vlinderhondje+-9 jaar en van het eerste jaar reeds heeft hij speciale voeding nodig van Hills.Z/D in blik en zak korrels eveneens van het zelfde merk.Dit alles wegens jeuk.Ik heb ook een Maltezer van zelfde ouderdom en die heeft ook dat probleem.Beiden zijn wel gecastreerd Er zijn al verschillende medicatie voorgeschreven en spuitjes tegen jeuk,maar na een paar dagen begint het weer,minder bij de vlinder dan bij de Maltezer. Blijkbaar weinig aan te doen. Spijtig want het is soms niet om aan te zien, en hun rust wordt steeds onderbroken.Indien U een oplossing heeft mag u mij deze ook eventueel mededelen,bedankt hiervoor.Groetjes

kropman

geplaatst op 6 september 2014 | 09:36

Hallo mensen Wij hebben het hondje als pup alweer 14 jaar geleden gekocht ,en hebben al die tijd tot heden nog veel plezier van beleeft ,het is een geweldig ras speelt graag voetbal ..zeer actief en gaat graag wandelen en tot vandaag is hij heel actief ondanks zijn leeftijd ,hij kan ook heel goed samen met anderen rassen ,we hebben zelf nog chihuahua's maar dat gaat prima, een genot om naar te kijken als ze aan het spelen zijn. ondanks hebben we weinig tot geen gezondheid problemen gehad in die jaren ,het enige is aan te raden wen de pup gelijk met een tandenborstel iedere dag even te poetsen, er is speciaal tandpasta in de handel ..is het behoud van 't gebit ., beloon 'm na poetsen met een beloning mini botje. Ook het borstelen van de vacht dagelijks doen, voor een prachtig en sierlijk verzorgend resultaat.

Mevrouw F. van Breda

geplaatst op 10 februari 2014 | 20:37

Komt het voor dat de gesteriliseerde Papillon, loops wordt en daardoor veel jeuk krijgt? Behalve likken bij de genitaliën, waarbij "geluidjes" worden gemaakt, likt en krabt ze veel. Ik denk dat het met elkaar te maken heeft en/of er ook sprake is van een huidprobleem. Hebt u hier ervaring mee?

linda

geplaatst op 4 november 2013 | 20:03

Hoiii.... Vraagje! Wie weet op welke leeftijd de Papillon is uitgegroeid en volwassen. Grtjsss Linda.

Bram Couwelaers

geplaatst op 27 juli 2013 | 14:13

klopt wat er staat is onze jackey ook lief luistert goed en heeft VEEL energie en wil veel aandacht en hij past zich aan de mensen dei niet veel willen of kunnen wandelen

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Ingezonden foto's

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto