Rasbeschrijving van de Portugese waterhond

De Portugese Waterhond heeft Portugese vissers eeuwenlang geholpen met het vangen van vis, het ophalen van alles en nog wat wat overboord viel, en het bewaken van de vangst en van de boten. Omdat ze werden gefokt voor het werken in water, houden ze van het water en is het een uitstekende retriever.

Karakter

De Portugese Waterhond is zeer intelligent, toegewijd, trouw, en zeer alert. Omdat hij zo alert is, maakt het hem zo goed als een waakhond. Dit ras is zeer mensgericht en de Portugese Waterhond kan beschermend zijn bij zijn familie en is territorium gericht. Hierdoor is het noodzakelijk om op een jonge leeftijd te beginnen met socialisatie om eventuele dominantie en / of agressie problemen te voorkomen.

Temperament

De Portugese Waterhond is erg leuk en lief en geniet van het gezelschap van anderen. Dit ras kan goed met kinderen. De Portugese Waterhond moet niet worden vertrouwd rond kleinere en meer passieve dieren.

Verzorging

Dit ras heeft een zeer dikke en hechte vacht die gemakkelijk verstrikt kan raken, dus dagelijks kammen wordt aanbevolen.

Vacht

De Portugese Waterhond verhaard weinig en is ideaal voor mensen met een allergie. De vacht kan golvend of krullend worden en is dik. De gelijke lengte van de vacht bedekt het hele lichaam.

Trainen en opvoeden

Hij doet het goed in gehoorzaamheid en behendigheid. De Portugese Waterhond is ook zeer levendig en dat maakt hem soms behoorlijk eigenwijs. De baas moet stevig maar toch zacht zijn. Dit ras is zeer bereid om te leren en met de juiste opvoeding zal dit ras het zeer goed doen.

Activiteit en bewegen

De Portugese Waterhond doet het goed in een familiale omgeving en kunnen zowel binnen als buiten zeer actief zijn . De Portugese Waterhond houden er van om te joggen en zou een prachtige metgezel voor een actieve baas.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 50-57cm, Teef 43-52cm
Gewicht: Reu 19-25 kg, Teef 16-22 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test