Welsh Terriër

Alles wat je wilt weten over de Welsh Terriër

De Welsh terriër: een intelligente hond die graag leert

Over de Welsh Terriër

De Welsh terriër is een kleine, energieke hond die oorspronkelijk werd gebruikt voor jacht en bewaking op het platteland van Wales. Hoewel ze nog steeds een populaire jachthond zijn, zijn ze tegenwoordig ook gewaardeerde gezelschapshonden die bekend staan om hun loyale en speelse persoonlijkheid. Welsh terriërs zijn kleine honden met een compact, atletisch lichaam en een kort, dik, zwart en rood gekleurd vacht. Ze hebben een intelligente en oplettende uitstraling, met grote, scherpe ogen en oren die rechtop staan.

Wat kost een Welsh Terriër

De kosten voor een Welsh Terriër kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Welsh Terriër ergens tussen de € 750 en de € 1.000 zal liggen.

Karakter van een Welsh Terriër

Hoewel Welsh terriërs liefdevol en aanhankelijk zijn met hun familie, kunnen ze soms terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze staan bekend om hun waakzame en beschermende natuur, dus het is belangrijk om ze vroeg op te voeden en socialisatie te geven zodat ze niet te agressief worden naar andere mensen of honden.

Temperament van een Welsh Terriër

De Welsh terriër is bekend om hun loyale, aanhankelijke en speelse temperament. Het zijn intelligente honden die graag leren en doen graag trucjes. Ze zijn ook actief en energiek en hebben veel beweging nodig. Welsh terriërs kunnen ook soms dominant zijn, dus het is belangrijk om duidelijke leiderschap te tonen en ze op te voeden om goed te luisteren. Als ze op de juiste manier worden opgevoed, kunnen Welsh terriërs echter geweldige gezelschapshonden zijn die liefdevol en aanhankelijk zijn met hun familie.

Verzorging van een Welsh Terriër

Welsh terriërs zijn gemiddeld gezonde honden, maar ze kunnen wel gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals allergieën, oogproblemen en huidproblemen. Ze hebben regelmatig borstelbeurten nodig om hun vacht in goede conditie te houden, en het gebit dient goed onderhouden te worden.

Vacht van een Welsh Terriër

glanzende bovenlaag en een zachte, dikke onderlaag, wat helpt om hen te beschermen tegen het weer. Hun vacht is gemakkelijk te verzorgen.

Trainen en opvoeden van een Welsh Terriër

De Welsh terriër is een intelligente hond die graag leert en hij doet graag trucjes. Ze zijn gemakkelijk op te voeden en te trainen als ze vroeg op de juiste manier worden opgevoed en getraind. Ze reageren goed op positieve versterking en beloningen, zoals lekkere hapjes en aandacht.
Het is belangrijk om duidelijke leiderschap te tonen en te zorgen dat de Welsh terriër weet wie de leider is. Als ze denken dat ze de leider zijn, kunnen ze soms dominant worden en moeilijker te trainen zijn. Door duidelijke grenzen en regels te stellen en consequent te zijn in de training, kun je ervoor zorgen dat de Welsh terriër gemakkelijk te trainen is.

Het is ook belangrijk om de Welsh terriër vroeg te socialiseren en te laten wennen aan andere mensen en honden. Dit kan helpen om agressie te voorkomen en ervoor zorgen dat ze beter gedragen rond anderen.

Al met al is de Welsh terriër een intelligente en leergierige hond die gemakkelijk op te voeden en te trainen is als ze op de juiste manier worden behandeld en getraind. Als je tijd en aandacht besteedt aan het opvoeden en trainen van je Welsh terriër, zul je zien dat ze een geweldige gezelschapshond kunnen zijn die gemakkelijk te behandelen is en goed luistert.

Activiteit en bewegen van een Welsh Terriër

Welsh terriërs zijn energieke en actieve honden die veel beweging nodig hebben. Ze houden ervan om te rennen, te spelen en te wandelen, dus een eigenaar die actief is en tijd heeft om met hen te spelen is een must. Ze zijn ook intelligente honden die graag leren en doen graag trucjes, dus afwisselende training kan helpen om hun geest scherp te houden.

Kenmerken van een Welsh Terriër

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: 39 cm
  • Gewicht: 10 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Welsh Terriër

De Welsh Terriër is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Welsh Terriër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test