Rasbeschrijving van de Kokoni

Kokoni is de naam die wordt gebruikt voor het Griekse kleine hondenras en deze hond komt erg veel voor op Griekenland. Al eeuwen lang is dit een zeer populaire metgezel van de Grieken. De naam Kokoni komt waarschijnlijk van het griekse woord kokona, wat een ander woord voor dochter is in het Nieuwgrieks . Vroeger leefde de dochter meestal in en rond het huis, dus de Kokoni-hond was de "dochterhond" of de "hond voor het huis", dit in tegenstelling tot de jachthonden of de veedrijvershonden.

Op sommige plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke hond die niet in staat is om serieus te werken (bijvoorbeeld als een veedrijvershond tekenen van angst vertoont, noemt de herder zijn hond "kokoni"). Op andere plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke kleine hond.

Deze hond is van een gemiddelde grootte variërend van ongeveer 4-8 kilo.De Kokoni komt in een groot aantal kleuren en combinaties van kleuren voor, zoals zwart en bruin, blond, crème en wit. Ze zijn nog niet erkend door de FCI . Ze worden vaak verward met de langharige teckel of een mix van cocker-spaniël . De gemiddelde hoogte is ongeveer 28 centimeter.

Karakter

Ze zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen en erg toegewijd aan hun baas. Ondanks hun kleine formaat hebben ze een luide, sterke blaf, maar het is geen hond die overmatig blaft.

Temperament

De Kokoni heeft een gelijkmatig humeur en vriendelijke aard. Ze zijn levendig, vrolijk, beminnelijk en over het algemeen niet agressief of timide. Ze houden van gezelschap en hoewel ze in eerste instantie afstandelijk kunnen zijn tegenover vreemden, ontdooien ze snel.

Verzorging

De Kokoni is een zeer behendig ras, zijn in staat grote snelheden te bereiken en hebben een groot uithoudingsvermogen. Grote gezondheidsproblemen zijn onbekend bij dit ras.

Vacht

De vacht van de Kokoni komt voor in drie lengtes en is gemakkelijk te verzorgen. Soms is het licht golvend, maar het moet altijd zijdeachtig aanvoelen. De vacht is vol, dicht en weerbestendig.

Trainen en opvoeden

De Kokoni is erg intelligent en gemakkelijk te trainen en staan er om bekend om hun eigenaars te willen behagen.

Activiteit en bewegen

Net zoals iedere hond heeft ook de Kokoni behoefte aan genoeg beweging.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 14
Schofthoogte: 28cm
Gewicht: 4 - 8 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Lies

geplaatst op 14 mei 2021 | 11:22

Wij hebben onze Kokoni 2 jaar geleden geadopteerd via stichting Hope for homeless. Te vinden via Facebook. Dit is een instantie op Cyprus die honden opvangt die geen toekomst hebben. Je kunt een hond adopteren. Met een groepje andere geadopteerde honden zijn ze onder begeleiding naar Nederland gevlogen op mochten we haar ophalen van Schiphol. Deze honden zijn gesteriliseerd, ontwormd, ingeënt en hebben uiteraard een paspoort. Het geld wat je betaald is voor de gemaakte kosten en de vlucht. Wij zijn super dol op ons hondje. Inmiddels hebben we 2 cursussen gedaan waar ze als eindscore negens en tienen had. Het is fijn als je wel wat kennis over honden bezit. Ons hondje had wat verlatingsangst en angst voor een Bench maar met de juiste begeleiding is het goed gekomen.

L.Rood

geplaatst op 12 september 2020 | 08:33

Wij hebben sinds 5 jaar een kokoni en zijn zo dol op hem. Hij is slim, lief en erg aanhankelijk.

Kokoni

geplaatst op 11 april 2020 | 10:40

Ik heb sinds 3 jaar een kokoni van Lesbos. Een geweldig hondje. Lief, leuk, sociaal. Slim. Mensen noemen haar een mini Golden Retriever. Ze is mijn oogappel.

Janine

geplaatst op 1 januari 2020 | 09:38

Er staat nu een leuke Kokoni op de website verhuisdieren. Zijn naam is Toby.

Mark Vermeulen

geplaatst op 8 december 2019 | 23:25

Wij hebben onze Kokoni geadopteerd vanuit Cyprus.

Fynn

geplaatst op 18 november 2019 | 19:43

Lijkt me heel leuk zo'n hondje in huis te hebben, kan alleen nergens eentje vinden. Weet iemand iets?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test