Rasbeschrijving van de Kokoni

Kokoni is de naam die wordt gebruikt voor het Griekse kleine hondenras en deze hond komt erg veel voor op Griekenland. Al eeuwen lang is dit een zeer populaire metgezel van de Grieken. De naam Kokoni komt waarschijnlijk van het griekse woord kokona, wat een ander woord voor dochter is in het Nieuwgrieks . Vroeger leefde de dochter meestal in en rond het huis, dus de Kokoni-hond was de "dochterhond" of de "hond voor het huis", dit in tegenstelling tot de jachthonden of de veedrijvershonden.

Op sommige plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke hond die niet in staat is om serieus te werken (bijvoorbeeld als een veedrijvershond tekenen van angst vertoont, noemt de herder zijn hond "kokoni"). Op andere plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke kleine hond.

Deze hond is van een gemiddelde grootte variërend van ongeveer 4-8 kilo.De Kokoni komt in een groot aantal kleuren en combinaties van kleuren voor, zoals zwart en bruin, blond, crème en wit. Ze zijn nog niet erkend door de FCI . Ze worden vaak verward met de langharige teckel of een mix van cocker-spaniël . De gemiddelde hoogte is ongeveer 28 centimeter.

Karakter van een Kokoni

Ze zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen en erg toegewijd aan hun baas. Ondanks hun kleine formaat hebben ze een luide, sterke blaf, maar het is geen hond die overmatig blaft.

Temperament van een Kokoni

De Kokoni heeft een gelijkmatig humeur en vriendelijke aard. Ze zijn levendig, vrolijk, beminnelijk en over het algemeen niet agressief of timide. Ze houden van gezelschap en hoewel ze in eerste instantie afstandelijk kunnen zijn tegenover vreemden, ontdooien ze snel.

Verzorging van een Kokoni

De Kokoni is een zeer behendig ras, zijn in staat grote snelheden te bereiken en hebben een groot uithoudingsvermogen. Grote gezondheidsproblemen zijn onbekend bij dit ras.

Vacht van een Kokoni

De vacht van de Kokoni komt voor in drie lengtes en is gemakkelijk te verzorgen. Soms is het licht golvend, maar het moet altijd zijdeachtig aanvoelen. De vacht is vol, dicht en weerbestendig.

Trainen en opvoeden van een Kokoni

De Kokoni is erg intelligent en gemakkelijk te trainen en staan er om bekend om hun eigenaars te willen behagen.

Activiteit en bewegen van een Kokoni

Net zoals iedere hond heeft ook de Kokoni behoefte aan genoeg beweging.

Kenmerken van een Kokoni

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 14
Schofthoogte: 28cm
Gewicht: 4 - 8 kg
Grootte:
3
Beweging:
4
Waakhond:
3
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test