Rasbeschrijving van de Kokoni

Kokoni is de naam die wordt gebruikt voor het Griekse kleine hondenras en deze hond komt erg veel voor op Griekenland. Al eeuwen lang is dit een zeer populaire metgezel van de Grieken. De naam Kokoni komt waarschijnlijk van het griekse woord kokona, wat een ander woord voor dochter is in het Nieuwgrieks . Vroeger leefde de dochter meestal in en rond het huis, dus de Kokoni-hond was de "dochterhond" of de "hond voor het huis", dit in tegenstelling tot de jachthonden of de veedrijvershonden.

Op sommige plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke hond die niet in staat is om serieus te werken (bijvoorbeeld als een veedrijvershond tekenen van angst vertoont, noemt de herder zijn hond "kokoni"). Op andere plaatsen in Griekenland wordt het woord Kokoni gebruikt voor elke kleine hond.

Deze hond is van een gemiddelde grootte variërend van ongeveer 4-8 kilo.De Kokoni komt in een groot aantal kleuren en combinaties van kleuren voor, zoals zwart en bruin, blond, crème en wit. Ze zijn nog niet erkend door de FCI . Ze worden vaak verward met de langharige teckel of een mix van cocker-spaniël . De gemiddelde hoogte is ongeveer 28 centimeter.

Karakter

Ze zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen en erg toegewijd aan hun baas. Ondanks hun kleine formaat hebben ze een luide, sterke blaf, maar het is geen hond die overmatig blaft.

Temperament

De Kokoni heeft een gelijkmatig humeur en vriendelijke aard. Ze zijn levendig, vrolijk, beminnelijk en over het algemeen niet agressief of timide. Ze houden van gezelschap en hoewel ze in eerste instantie afstandelijk kunnen zijn tegenover vreemden, ontdooien ze snel.

Verzorging

De Kokoni is een zeer behendig ras, zijn in staat grote snelheden te bereiken en hebben een groot uithoudingsvermogen. Grote gezondheidsproblemen zijn onbekend bij dit ras.

Vacht

De vacht van de Kokoni komt voor in drie lengtes en is gemakkelijk te verzorgen. Soms is het licht golvend, maar het moet altijd zijdeachtig aanvoelen. De vacht is vol, dicht en weerbestendig.

Trainen en opvoeden

De Kokoni is erg intelligent en gemakkelijk te trainen en staan er om bekend om hun eigenaars te willen behagen.

Activiteit en bewegen

Net zoals iedere hond heeft ook de Kokoni behoefte aan genoeg beweging.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 14
Schofthoogte: 28cm
Gewicht: 4 - 8 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test