Rasbeschrijving van de Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher, één van de voorouders van de Dobermann, bestaat al sinds ongeveer 1850 en deze rashond is niet tot nauwelijks veranderd. Het is een ras die een ideaal huisdier kan zijn. De Duitse Pinscher heeft een gevoel voor humor, is moedig en heeft een ontzettend groot uithoudingsvermogen. Het is een hond die levendig is maar volgzaam en erg veelzijdig is. Ze doen het goed in gehoorzaamheid, maar kunnen wel eigenwijs en koppig zijn en ze moeten weten wie de baas is.

Karakter van een Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is zeer trouw, alert en speels. Dit ras vereist een goede socialisatie als pup aangezien ze terughoudend kunnen zijn ten opzichte van vreemden. Het zijn energieke honden en ze genieten van het gezelschap van hun familie. Indien dit ras goed gesocialiseerd wordt zullen ze het goed rond rond kinderen en andere huisdieren.

Temperament van een Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een zeer zelfverzekerde, temperamentvolle hond die niet bang is. Vanwege hun koppige aard en hoge intelligentie moeten ze duidelijk weten wie de baas is, anders nemen ze een loopje met je. Het is een hond die een territoriumverdediger is. Ze zijn waakzaam en hebben een natuurlijke aanleg voor het verdedigen en beschermen van hun huis en familie.

Verzorging van een Duitse Pinscher

De gladde, glanzende vacht vergt weinig tot geen verzorging. Af en toe borstelen om dode haren te verwijderen met genoeg zijn. Dit ras verhaard gemiddeld.

Vacht van een Duitse Pinscher

De vacht van de Duitse Pinscher is kort, glad, dicht en glanzend en bedek het hele lichaam.

Trainen en opvoeden van een Duitse Pinscher

Consistentie is het meest belangrijke bij het opvoeden van de Duitse Pinscher. Dit intelligente ras is zeer leergierig en zullen het met de juiste training en opvoeding zeer goed doen. Waar je als baas vooral rekening mee moet houden is dat je van het begin af aan duidelijk moet zijn en dat Nee ook echt Nee is. Consequent blijven is echt het belangrijkste bij de Duitse Pinscher. Sta je namelijk één keer wat toe, dan mag dit altijd in de ogen van dit ras.

Activiteit en bewegen van een Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher heeft veel beweging nodig. Zij zullen genieten als ze bijvoorbeeld mee kunnen rennen tijdens het fietsen, bij lekkere speelsessies in de tuin of een lekkere wandeling. Ze zijn vrolijk en opgewekt van aard en willen graag overal bij zijn en alles meebeleven.

Kenmerken van een Duitse Pinscher

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 12 tot 14 jaar
Schofthoogte: 43 - 50 cm
Gewicht: 11 - 15 KG
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test