Rasbeschrijving van de Whippet

De Whippet is een levendige ras die nogal gevoelig is maar werkelijk een prachtig karakter heeft. Een gedegen socialisatie op jonge leeftijd wordt dan ok aanbevolen. Indien ze niet goed gesocialiseerd worden kan het een behoorlijk verlegen ras zijn. De Whippet kan ontzettend snel rennen en moet bij voorkeur alleen los gelaten worden bij een omheind terrein.

Karakter van een Whippet

Het is een erg leuk, liefdevol en energieke ras die gevoelig is voor verlegenheid. Ze hebben veel sportieve eigenschappen en zijn zeer geschikte hardloop metgezellen.

Temperament van een Whippet

Ze zijn beminnelijk en volgzaam en hebben een hoog energiegehalte. De Whippet is aanhankelijk en is een snelle leerling. Wel vereist de opvoeding en training consistentie en vooral variatie aangezien ze zich snel vervelen. De Whippet is een zeer gevoelig ras en mag nooit ruw worden behandeld, aangezien verlegenheid op de loer ligt.

Verzorging van een Whippet

De Whippet is makkelijk te verzorgen, maar moet wel beschermt worden tegen de kou vanwege de korte vacht. Ze verharen gemiddeld en af en toe borstelen moet volstaan.

Vacht van een Whippet

De Whippet heeft een korte, strakke en gladde vacht die stevig is van structuur, maar toch zacht. Dit ras moet echter wel beschermt worden tegen de kou middels een jas.

Trainen en opvoeden van een Whippet

De Whippet komt het het beste tot zijn recht in een huis met een baas die een hond liefdevol en vooral zacht op kan voeden. Ze zijn zeer intelligent en doen het goed in gehoorzaamheidscursussen. De Whippet houdt van rennen en het zou voor dit ras geweldig zijn als hij deze mogelijkheden krijgt.

Activiteit en bewegen van een Whippet

Het is een actieve hond die er van houdt om lekker lang te wandelen. Als de Whippet los loopt dan is het altijd oppassen, aangezien ze kleine dieren als prooi kunnen zien.

Kenmerken van een Whippet

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Teef 45-53 cm, Reu 48-56 cm
Gewicht: 9 - 18 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test