Rasbeschrijving van de Aidi (Atlashond)

De Aidi is een hondenras die samen met de Sloughi het enige internationaal erkende Marokkaanse hondenras is. Een andere naam waaronder dit ras bekend staat is de Atlashond. Dit ras wordt gebruikt als hoeder van het vee en wordt ook ingezet voor de jacht. In zijn geboorteland Marokko wordt dit ras vaak ingezet om samen met de Sloughi te jagen. De Aidi jaagt middels geur.

Karakter van een Aidi (Atlashond)

Het is een onafhankelijk, levendig en bovendien erg moedig ras die, als ze als huishond gehouden worden, zeer goed gesocialiseerd moeten worden. Het is een ras die erg waaks is en worden dan ook vooral gebruikt om als waakhond te dienen. Als ze mogen werken voor de baas, het liefste buiten, dan zijn ze helemaal in hun element,

Temperament van een Aidi (Atlashond)

De Aidi is een erg levendige hond met veel energie. Belangrijk is dat de hond die energie ook kwijt kan. Het is een onafhankelijk ras die daarom graag hun eigen gang gaan. Een strakke consequente opvoeding van pup af aan is daarom een vereiste.

Verzorging van een Aidi (Atlashond)

Bij de Aidi zijn geen specifieke gezondheidsproblemen bekend. Er kunnen gevallen van heupdysplasie voorkomen. De Aidi heeft een zeer gespierd lichaam, maar is tegelijkertijd ook zeer beweeglijk en atletisch. Beweging is van groot belang bij dit zeer energieke ras.

Vacht van een Aidi (Atlashond)

De haren worden ongeveer 6cm lang en moeten geborsteld worden om deze vrij te houden van matten en klitten. Doordat de haren dicht op elkaar zitten hebben ze een behoorlijke haardos.

Trainen en opvoeden van een Aidi (Atlashond)

Een consequente opvoeding met een goede socialisatie zijn essentieel. Krijgt hij een juiste opvoeding en vind er een goede socialisatie plaats, dan heb je een zeer gehoorzame hond in huis die erg trouw is aan de familie.

Activiteit en bewegen van een Aidi (Atlashond)

De Aidi is een zeer levendige hond die zijn energie echt kwijt moet kunnen. Gebeurt dit niet dan kan dit leiden tot ongewenst gedrag. Dit ras komt het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving, waar hij de ruimte heeft en waar hij lekker rond kan struinen.

Kenmerken van een Aidi (Atlashond)

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 - 11 jaar
Schofthoogte: ca 50 - 60 cm
Gewicht: ca 25 kg
Grootte:
5
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
2
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Aidi (Atlashond) Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test