Sussex Spaniël

Alles wat je wilt weten over de Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel: een rustige, kalme rashond

Over de Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel is een rustige, kalme rashond die regelmatig wordt gebruikt voor de jacht. Het is een intelligente hond die zich goed heeft aangepast aan het ophalen en jagen. Het is een zeer sociale hond die zeer toegewijd is aan hun werk en baas.

Karakter van een Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel moet tijdens zijn puppie tijd goed gesocialiseerd worden met andere honden. Deze hond is een hele fijne metgezel en is verrassend vriendelijk met katten en kleinere huisdieren. Rond andere honden kan de Sussex agressief reageren. Dit is te voorkomen door er voor te zorgen dat de introductie goed plaatsvindt.

Temperament van een Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel kan goed met kinderen overweg maar als te veel lastiggevallen worden kunnen ze nog wel eens een sneer geven. De Sussex is erg beschermend en zal gaan blaffen als ze wat zien of ongewone geluiden horen. Vanwege hun jachtinstinct is het af te raden dit ras alleen te laten bij onbekende kleine dieren.

Verzorging van een Sussex Spaniël

De vacht van dit ras moet regelmatig worden geborsteld en / of gekamd. De Sussex Spaniel is gevoelig voor oorontsteking en vuile oren dus regelmatig de oren schoonmaken is van groot belang. Het plukken van dode haren wordt aanbevolen mag alleen worden uitgevoerd door iemand met ervaring.

Vacht van een Sussex Spaniël

De Sussex heeft een meestal donker gekleurde halflange vacht die slechts licht golvend mag zijn, nooit gekruld. De vacht op de achterhand is lang en gevederd.

Trainen en opvoeden van een Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel wordt gebruikt voor de jacht en bij sport doeleinden en doet dit opvallend goed. De training moet consequent aangezien ze nogal lui en ongeïnteresseerd kunnen zijn. Het is wel een snelle leerling. Vanwege zijn eigenzinnig en onafhankelijk karakter is een stevig training is een must.

Activiteit en bewegen van een Sussex Spaniël

De Sussex Spaniel heeft vaak problemen met het gewicht, daarom is voldoende beweging noodzakelijk. Zwemmen en ophalen van speeltjes, dit is iets waar deze hond echt van geniet.
Bron foto: Pleple2000, Sussex spaniel t43, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Sussex Spaniël

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: 40 cm
  • Gewicht: 18 - 20 kg
Grootte:
3
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Ziektes bij een Sussex Spaniël

De Sussex Spaniël is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Sussex Spaniël is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test