Tibetaanse Mastiff

Alles wat je wilt weten over de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff: een ras die zich snel verveelt

Over de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is onafhankelijk, beschermend en zeer trouw en dit maakt hem een grote waakhond. Dit ras kan zich vrij snel vervelen en daarom heeft deze hond veel aandacht en stimulans nodig.

Wat kost een Tibetaanse Mastiff

De kosten voor een Tibetaanse Mastiff kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Tibetaanse Mastiff ergens tussen de € 1.000 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff heeft een sterke wil en is zeer intelligent. Wel heeft dit ras een goede training nodig, maar met de juiste opleiding is hij gehoorzaam en behendig.

Temperament van een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is niet voor iedereen geschikt, maar is zeer aanhankelijk, lief en trouw. Het is een intelligent ras, en kunnen heel koppig zijn en heeft een korte aandachtsspanne, zodat de juiste behandeling een must is.

Verzorging van een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff heeft een klein beetje een hondengeur. Regelmatig borstelen tijdens de rui moet echt plaatsvinden. Wekelijks borstelen is in de niet rui periode afdoende.

Vacht van een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff heeft een dubbele vacht met lange en dik haar dat ruw aan moet voelen. De ondervacht moet zacht en zwaar zijn waardoor hij bestand is tegen koud weer. In warmere klimaten zal de ondervacht schaarser worden.

Trainen en opvoeden van een Tibetaanse Mastiff

Een dominant en sterke baas is een must voor deze sterke gewilde ras. Zonder goede opvoeding kan hij heel destructief worden. Samenhang en variatie is de sleutel.

Activiteit en bewegen van een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff heeft regelmatige lichaamsbeweging nodig. Wel moet dit gereguleerd worden anders kan het problemen met de gewrichten opleveren vanwege zijn omvang. Regelmatige wandelingen zouden voldoende moeten zijn.
Bron foto: timquijano from Peking, People's Republic, The Tibetan Mastiff at our Hostel, CC BY 2.0

Kenmerken van een Tibetaanse Mastiff

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 11 jaar
  • Schofthoogte: 60-70cm
  • Gewicht: 65 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Tibetaanse Mastiff is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test