Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog (ook wel Sheltie) lijkt op een miniatuur Collie en dit ras is een absoluut genot om te bezitten. Ze zijn intelligent, lief en zachtaardig, waardoor ze een geweldig huisdier zijn. Door de jaren heen is dit ras zeer populair geworden en er wordt gezegd dat ze bijna de intelligentie van een mens hebben. Soms zijn ze wantrouwig tegenover vreemden en de Shetland Sheepdog houdt van voortdurend blaffen.

Karakter van een Shetland Sheepdog

Dit schattige ras heeft een zeer sterke kuddegeest en happen vaak op enkels en rennen achter auto’s aan. Dit is een echte huishond en kan pertinent niet gehouden worden in een kennel-achtige omgeving. De Shetland Sheepdog is zeer aanhankelijk en mooi maar kan beschermend zijn tegenover hun eigenaar en / of gebied. Deze hond ligt het liefste zo dicht mogelijk bij je op de bank.

Temperament van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog heeft veel energie, is actief en zeer trainbaar. Ze hebben een zeer evenwichtig temperament wat hem tot een ideaal huisdier maakt. De Shetland Sheepdog doet het goed met kinderen. Dit ras zal niet zo maar aanvallen, mits hij herhaaldelijk wordt uitgelokt. Ze zijn zeer geschikt voor schapendrijven en de Shetland Sheepdog wordt hier ook nog vaak voor gebruikt.

Verzorging van een Shetland Sheepdog

Regelmatig borstelen is noodzakelijk om de vacht glad en vrij van klitten te houden. Ze verharen zwaar tijdens bepaalde seizoenen en daardoor is het vooral in die periodes erg belangrijk de vacht goed te verzorgen.

Vacht van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog heeft een lange dubbele vacht, en een kraag rond het gebied van de hals. De vacht van de Shetland Sheepdog heeft op regelmatige basis uitgebreide verzorging nodig.

Trainen en opvoeden van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog is zeer gemakkelijk te trainen en doet het erg goed in gehoorzaamheidscursussen met de juiste methoden en de juiste trainer. De Shetland Sheepdog is bereid om te gehoorzamen en zeer enthousiast om dit te doen.

Activiteit en bewegen van een Shetland Sheepdog

Deze hond heeft heel veel energie en moet regelmatig uitgelaten worden. Bij voorkeur in een omgeving waar hij los kan lopen, zodat hij kan rennen en ravotten. Wel moet deze omgeving omheind zijn, aangezien dit ras dol is op jagen en als hij wat in het vizier krijgt, zal hij er zeker achteraan gaan. Een gemiddelde tuin zou ideaal zijn voor dit kleine maar levendige ras.

Kenmerken van een Shetland Sheepdog

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:10 - 13 kg
  • Schofthoogte: Reu: 36 cm, Teef: 35 cm
  • Gewicht: 6-9 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test