Shetland Sheepdog

Alles wat je wilt weten over de Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog: deze hond ligt het liefste zo dicht mogelijk bij je

Over de Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog (ook wel Sheltie) lijkt op een miniatuur Collie en dit ras is een absoluut genot om te bezitten. Ze zijn intelligent, lief en zachtaardig, waardoor ze een geweldig huisdier zijn. Door de jaren heen is dit ras zeer populair geworden en er wordt gezegd dat ze bijna de intelligentie van een mens hebben. Soms zijn ze wantrouwig tegenover vreemden en de Shetland Sheepdog houdt van voortdurend blaffen.

Wat kost een Shetland Sheepdog

De kosten voor een Shetland Sheepdog kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Shetland Sheepdog ergens tussen de € 750 en de € 2.000 zal liggen.

Karakter van een Shetland Sheepdog

Dit schattige ras heeft een zeer sterke kuddegeest en happen vaak op enkels en rennen achter auto’s aan. Dit is een echte huishond en kan pertinent niet gehouden worden in een kennel-achtige omgeving. De Shetland Sheepdog is zeer aanhankelijk en mooi maar kan beschermend zijn tegenover hun eigenaar en / of gebied. Deze hond ligt het liefste zo dicht mogelijk bij je op de bank.

Temperament van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog heeft veel energie, is actief en zeer trainbaar. Ze hebben een zeer evenwichtig temperament wat hem tot een ideaal huisdier maakt. De Shetland Sheepdog doet het goed met kinderen. Dit ras zal niet zo maar aanvallen, mits hij herhaaldelijk wordt uitgelokt. Ze zijn zeer geschikt voor schapendrijven en de Shetland Sheepdog wordt hier ook nog vaak voor gebruikt.

Verzorging van een Shetland Sheepdog

Regelmatig borstelen is noodzakelijk om de vacht glad en vrij van klitten te houden. Ze verharen zwaar tijdens bepaalde seizoenen en daardoor is het vooral in die periodes erg belangrijk de vacht goed te verzorgen.

Vacht van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog heeft een lange dubbele vacht, en een kraag rond het gebied van de hals. De vacht van de Shetland Sheepdog heeft op regelmatige basis uitgebreide verzorging nodig.

Trainen en opvoeden van een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog is zeer gemakkelijk te trainen en doet het erg goed in gehoorzaamheidscursussen met de juiste methoden en de juiste trainer. De Shetland Sheepdog is bereid om te gehoorzamen en zeer enthousiast om dit te doen.

Activiteit en bewegen van een Shetland Sheepdog

Deze hond heeft heel veel energie en moet regelmatig uitgelaten worden. Bij voorkeur in een omgeving waar hij los kan lopen, zodat hij kan rennen en ravotten. Wel moet deze omgeving omheind zijn, aangezien dit ras dol is op jagen en als hij wat in het vizier krijgt, zal hij er zeker achteraan gaan. Een gemiddelde tuin zou ideaal zijn voor dit kleine maar levendige ras.

Kenmerken van een Shetland Sheepdog

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:10 - 13 kg
  • Schofthoogte: Reu: 36 cm, Teef: 35 cm
  • Gewicht: 6-9 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Ziektes bij een Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Shetland Sheepdog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test