Rasbeschrijving van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario (ook wel Dogo Canario, Canary Dog of Presa Canaria) zou afstammen van de kruising van de uitgestorven Bordino Majiro en geïmporteerde Engels Mastiffs. Dit ras werd in de jaren 1800 speciaal ontwikkeld voor honden-gevechten. Tijdens de jaren 1940 werden hondengevechten verboden en is de Perro de Presa Canario bijna uitgestorven. In de jaren 1970 werd dit ras nieuw leven ingeblazen door een Amerikaanse dierenarts, dr. Carl Semencie,.

Karakter van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een krachtig gebouwd ras en is robuust met een groot hoofd en borst. Ze stralen een imposante aanwezigheid uit en hebben een ernstige uitdrukking. Ze zijn behendig, moedig en uniek en de Perro de Presa Canario heeft een zware, ernstige blaf, zijn volgzaam bij hun familie, maar absoluut fel en agressief naar vreemden.

Temperament van een Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario hebben een zeer dominante eigenaar nodig en wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. De Perro de Presa Canario kan zeer gevaarlijk zijn als hij geplaatst wordt bij de verkeerde eigenaar. Echter, met de juiste baas is de Perro de Presa Canario een trouwe en toegewijde metgezel. Het zijn uitstekende waakhonden aangezien ze beschermend zijn voor hun familie en grondgebied en dit ras zal niet aarzelen om iets of iemand die ze als bedreiging zien aan te vallen. Dit ras is niet geschikt voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren.

Verzorging van een Perro de Presa Canario

Regelmatig borstelen van de vacht met een stevige borstel zal losse en dode haren minimaliseren. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heupdysplasie, demodex schurft, een verminderde immuunsysteem en ooglid problemen.

Vacht van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft een korte, vlakke, gladde vacht. De vacht is grof van structuur, zeer fijn, kort op de oren en iets langer in lengte aan de achterzijde achterhand en schoft. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Perro de Presa Canario

Intense vroege socialisatie en gehoorzaamheid opleiding is een absolute must. De Perro de Presa Canario eigenaren moeten eerlijk zijn, consequent, assertief en moeten stevige beperkingen opleggen. Wederzijds respect is van cruciaal belang.

Activiteit en bewegen van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Het beste is een stevig omheinde tuin of op het platteland. Ze zijn zeer atletisch en genieten van dagelijkse beweging.

Kenmerken van een Perro de Presa Canario

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 59-66cm, Teef 56-62cm
Gewicht: Reu 45-57kg, Teef 40-50kg
Grootte:
5
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Perro de Presa Canario Demodex  Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test