De Perro de Presa Canario: een imposante hond

Alles wat je wilt weten over de Perro de Presa Canario

Over de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Dog, is een hondenras dat afkomstig is van de Canarische Eilanden. Het ras stamt waarschijnlijk af van de honden die door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, werden gehouden. Deze honden werden gebruikt voor de jacht op wilde dieren en als waakhonden.

In de 15e eeuw werden de Canarische Eilanden veroverd door Spanje en werden de honden door Spaanse kolonisten ingezet als vechthonden. Tijdens de 18e en 19e eeuw werden de honden gekruist met andere rassen, zoals de Bulldog en de Mastiff, om hun vechtvaardigheden te verbeteren.

In de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw was het ras bijna uitgestorven, maar een groep liefhebbers begon zich in te zetten voor het behoud van de Perro de Presa Canario. In de jaren '80 werd het ras erkend door de Real Sociedad Canina de España (RSCE), de Spaanse kennelclub, en sindsdien is de populariteit van de Perro de Presa Canario gestegen als gezelschapshond en als werkhond voor bijvoorbeeld politie en militaire diensten.

Molosser

De Perro de Presa Canario is een hondenras dat behoort tot de Molossers. Een molosser is een type hondenras en de term "Molosser" wordt gebruikt om een groep hondenrassen aan te duiden die over het algemeen grote, gespierde en krachtige honden zijn, met een brede kop en korte snuit. Naast de Perro de Presa Canario, zijn enkele andere bekende molosser rassen onder meer de Bulldog, de Boxer, de Mastiff en de Rottweiler.

Wat kost een Perro de Presa Canario

De kosten voor een Perro de Presa Canario zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Perro de Presa Canario.

Karakter van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft van nature een dominant en zelfverzekerd karakter. Hij is loyaal en toegewijd aan zijn gezin en zal hen beschermen tegen elke vorm van dreiging. Dit ras is alert en waakzaam en zal niet aarzelen om op te treden als er gevaar dreigt.

De Perro de Presa Canario is een intelligente hond die graag wil leren en taken uitvoeren. Het is belangrijk om hem op jonge leeftijd goed te socialiseren en te trainen, zodat hij leert hoe hij zich moet gedragen in verschillende situaties. Een goed getrainde en gesocialiseerde Perro de Presa Canario kan een geweldige metgezel zijn voor het leven.

Het is belangrijk om te weten dat de Perro de Presa Canario van nature territoriaal is en soms agressief kan zijn tegenover andere honden en mensen die als bedreiging worden gezien. Het is daarom belangrijk om hem goed te socialiseren en te trainen om hem te leren hoe hij zich op de juiste manier moet gedragen.

Temperament van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een zeer trouwe en lieve hond voor de leden van het gezin, maar kan zeer agressief zijn tegenover anderen. Dit ras neemt zijn taak als beschermer serieus en laat vreemden niet verder komen dan het tuinhek. De hond zal zijn krachtige en diepe blaf gebruiken om de aanwezigheid van bezoekers aan te geven. Pas wanneer de eigenaar het goedkeurt, zal de hond vreemden toelaten op het erf. Over het algemeen is deze hond vriendelijk tegenover kinderen in het gezin en hun vriendjes, maar kan de neiging hebben om de eigen "roedel" stevig te verdedigen als een kind in zijn ogen bedreigd wordt door anderen. Laat hem daarom nooit zonder toezicht bij kinderen. De Perro de Presa Canario heeft een heftig temperament, is onverschrokken en heeft een krachtige en diepe blaf.

Verzorging van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft weinig onderhoud nodig als het gaat om vachtverzorging. Het is wel belangrijk om regelmatig de huidplooien schoon te maken om huidinfecties te voorkomen. De hond heeft wel behoefte aan voldoende beweging en ruimte om te kunnen rennen en spelen.

Er zijn enkele medische aandoeningen bekend bij dit ras, waaronder heup- en elleboogdysplasie, huidinfecties en oogproblemen.

Vacht van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft een dikke en elastische huid en een losse huid rond de hals. De vacht is kort en heeft geen ondervacht. Alle kleuren zijn toegestaan, waaronder gestroomd en fawn. Altijd heeft hij een zwart masker. Witte markeringen zijn ook toegestaan.

Trainen en opvoeden van een Perro de Presa Canario

Het trainen en opvoeden van een Perro de Presa Canario is van groot belang, gezien zijn sterke en beschermende karakter. Het is belangrijk om een ??consistent en stevig leiderschap te bieden en hem van jongs af aan te socialiseren met andere honden en mensen. Het gebruik van positieve versterkingstechnieken zoals beloning en lof is essentieel in de training van dit ras.

Vanwege zijn natuurlijke waakinstinct en beschermende aard, kan een Perro de Presa Canario agressief reageren op andere honden en vreemden als hij niet goed is opgevoed en getraind. Socialisatie van pup afaan is daarom essentieel.

Het is van groot belang om te beseffen dat een Perro de Presa Canario een krachtige hond is die een consequente en stevige leiding nodig heeft. Daarom is het zeer belangrijk om hem al op jonge leeftijd goed op te voeden en te trainen, en om een solide band met hem op te bouwen gebaseerd op respect en vertrouwen.

Activiteit en bewegen van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een krachtig ras met een hoog energieniveau en heeft veel beweging nodig. Dagelijkse wandelingen van minimaal een uur zijn noodzakelijk om hem fysiek en mentaal gezond te houden. Het is belangrijk om hem goed te socialiseren en te trainen, zodat hij leert hoe hij zich moet gedragen in verschillende situaties. Het is ook aan te raden om hem voldoende mentale uitdaging te bieden, bijvoorbeeld door middel van gehoorzaamheidstraining en speurwerk. Een omheinde tuin is ideaal voor de Perro de Presa Canario om te spelen en rennen, maar hij moet wel onder toezicht staan ??om ervoor te zorgen dat hij niet ontsnapt.

Kenmerken van een Perro de Presa Canario

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd: 9-11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55-65 cm. Teef: 55-65 cm
  • Gewicht: Reu: 40-55 kg. Teef: 40-55 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Perro de Presa Canario is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test