Perro de Presa Canario

Alles wat je wilt weten over de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario: een imposante hond

De Perro de Presa Canario (ook wel Dogo Canario, Canary Dog of Presa Canaria) zou afstammen van de kruising van de uitgestorven Bordino Majiro en geïmporteerde Engels Mastiffs. Dit ras werd in de jaren 1800 speciaal ontwikkeld voor honden-gevechten. Tijdens de jaren 1940 werden hondengevechten verboden en is de Perro de Presa Canario bijna uitgestorven. In de jaren 1970 werd dit ras nieuw leven ingeblazen door een Amerikaanse dierenarts, dr. Carl Semencie,.

Karakter van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een krachtig gebouwd ras en is robuust met een groot hoofd en borst. Ze stralen een imposante aanwezigheid uit en hebben een ernstige uitdrukking. Ze zijn behendig, moedig en uniek en de Perro de Presa Canario heeft een zware, ernstige blaf, zijn volgzaam bij hun familie, maar absoluut fel en agressief naar vreemden.

Temperament van een Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario hebben een zeer dominante eigenaar nodig en wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. De Perro de Presa Canario kan zeer gevaarlijk zijn als hij geplaatst wordt bij de verkeerde eigenaar. Echter, met de juiste baas is de Perro de Presa Canario een trouwe en toegewijde metgezel. Het zijn uitstekende waakhonden aangezien ze beschermend zijn voor hun familie en grondgebied en dit ras zal niet aarzelen om iets of iemand die ze als bedreiging zien aan te vallen. Dit ras is niet geschikt voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren.

Verzorging van een Perro de Presa Canario

Regelmatig borstelen van de vacht met een stevige borstel zal losse en dode haren minimaliseren. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heupdysplasie, demodex schurft, een verminderde immuunsysteem en ooglid problemen.

Vacht van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft een korte, vlakke, gladde vacht. De vacht is grof van structuur, zeer fijn, kort op de oren en iets langer in lengte aan de achterzijde achterhand en schoft. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Perro de Presa Canario

Intense vroege socialisatie en gehoorzaamheid opleiding is een absolute must. De Perro de Presa Canario eigenaren moeten eerlijk zijn, consequent, assertief en moeten stevige beperkingen opleggen. Wederzijds respect is van cruciaal belang.

Activiteit en bewegen van een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Het beste is een stevig omheinde tuin of op het platteland. Ze zijn zeer atletisch en genieten van dagelijkse beweging.

Kenmerken van een Perro de Presa Canario

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 59-66cm, Teef 56-62cm
  • Gewicht: Reu 45-57kg, Teef 40-50kg
Grootte:
5
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Perro de Presa Canario is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test