Rasbeschrijving van de Pomeranian

De Pomeranian is levendig en leergierig en ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren als ze een langzame en een goede introductie hebben gehad. Ze zijn prachtige metgezellen voor gezinnen met oudere kinderen en voor oudere mensen.

Karakter

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid.

Temperament

De Pomeranian is zelfverzekerd. Vanwege het kleine gestalte van de Pomeranian worden ze niet aanbevolen bij kleine kinderen aangezien ze nogal temperamentvol kunnen zijn. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

Verzorging

Naast vachtverzorging is het belangrijk om te tanden goed te verzorgen. Ze zijn gevoelig voor verlies van tanden, dus regelmatig schoonmaken is een must. Droogvoer wordt aanbevolen.

Vacht

De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen.

Trainen en opvoeden

De Pomeranian luistert het beste naar vaste commando's en ze leren snel. Ze zijn makkelijk te trainen in gehoorzaamheid. Hun geblaf moet van jongs af aan aangepakt worden anders zullen ze dit onophoudelijk doen.

Activiteit en bewegen

De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Met geduld en tijd kun je ze trucs leren. Zij kunnen zich gaan vervelen als ze niet genoeg te doen krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 15 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 2-3 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Kitty

geplaatst op 3 november 2017 | 20:07

We hebben drie mechelse herders waar we druk mee sporten. Onlangs een Pomeriaan gekocht. Leren super snel in twee dagen zindelijk en het reageert al goed op commmando's. Ze is erg aanhankelijk naar familie toe en heel moedig. Nergens bang voor en speelt heel graag met onze herders. Als ze moe is kruipt ze graag op schoot en wordt erg graag geknuffeld. Een heel leuk energiek en moedig ras. We zijn erg blij met haar. Is een heel leuk ras voor in huis niet te groot en makkelijk op te voeden gezien ze heel graag willen leren.

yentl

geplaatst op 13 mei 2016 | 09:07

Volg mijn facebook pagina WOOF :) Vol leuke foto's, filmpjes, weetje and awareness over honden. https://www.facebook.com/trimsalonWOOF/

Gonnie

geplaatst op 20 november 2015 | 16:37

Hoi Manel, Wellicht is het een idee dat je dit even met je dierenarts overlegt?

manel

geplaatst op 28 september 2015 | 19:44

Hallo Ik wil graag weten hoe veel keer per jaar kan een pomeriaan zwanger worden en hoeveel pupy kan krijgen in jaar

Manon

geplaatst op 15 februari 2015 | 23:00

Hallo, ik wil graag een pomeranian maar ik woon op een appartement en mijn ouders gaan werken :) kan dat dan?! en wat is ongeveer de kostprijs?! Mvg Manon

selena

geplaatst op 11 februari 2015 | 00:48

al een hele tijd zoek ik naar een pomeranian ik ben opgegroeid met honden. en ik weet best veel dankzij men moeder ik heb een paar weken mogen passen op een keesje van me moeders kennis en idd ze zijn hyper maar ik heb veel geleerd over hoe ze zijn en zijn karakter en daardoor werd ik nog meer verliefd ik heb veel nagedacht en zou graag een goeie fokker willen worden en populaer ermee worden voor zulke hondjes niet omdat ik mediagek ben ofso maar omdat ik pomeranians heel erg bewonder en zoo lief zijn waar ik me wel heeel erg naar erger.. is dat mensen die pups verkopen zeggen dat het pomeranian zijn terwijl het keeshond is of spits ze zien er allemaal hetzelfde uit als pups maar voor de mensen die een zuiver ras pomeranian willen hebben moeten eerst goed na denken en goed onderzoeken of het wel een pomeranian is want je ziet wel gelijk verschil na ze groter worden en worden de meeste teleurgesteld heb ik gemerkt bij velen zoals bij deze foto waar dus pomeranian staat zie je de vergelijkenis met een pomeranian maar eigenlijk is het een dwerg keesje want de vacht en de kop en de oortjes lijkt op een pomeranian maar je ziet de verschil gelijk aan de benen daar zit minder vacht op bij een zuiver ras echte pomeranian is dat de oortjes klein beetje uitsteken boven de hooft ze rond zijn de vacht nog dikker is op de rug en door heel het lijf en de ogen zijn smaller dan de keesjes en spits en zelfs bij de benen zal de vacht enorm pluizig en dikke vacht moeten hebben en ze nie groter zijn dan van 2 tot 4 kilo en ze heeel zeldzaam zijn ik zoek me suf op ras echte zodat ik mensen kan laten zien hoe de karakter zijn en hoe je het verschil kan zien aan ze en dat de mensen aan de juiste adress komen bij mij en niet erin worden geluist en idd oertype kees.pom.spits is 1 hetzelfde zegge ze ma als je goed kijkt zie je toch het verschil het is net wat de mensen zoeken en willen maar onthoud zoek je een ras zuiver houd je ogen open en koop niet zomaar omdat je denkt dat het echte ras is want velen kopen en ze worden groter en dan wille ze em nie meer omdat ze niet de ras kregen die ze werkelijk wouden.

Monique Bijl- van der Linden

geplaatst op 18 augustus 2014 | 19:07

Bijna in heel mijn leven heb ik honden om mij heen gehad. Nadat drie jaar geleden mijn lieve Berner Senne hond Sandy was overleden heb ik een Pomeranian hond gekocht. Het is een fantastische koop geweest, ik had nooit gedacht dat zo'n klein hondje je zoveel liefde, warmte en vreugde kon geven. Geweldig gewoon. Ze leeft bij mij met mijn ander Schotse Collie van 10 jaar oud, Bassie 8 jaar oud (combinatie Show Show, Collie) en Bink onze Mechelse herder van vier jaar oud. Het is geweldig om te zien hoe deze honden met elkaar omgaan. Een Keeshondje ook wel genoemd is zeker een aanrader als u toch een huisdier wilt en weinig ruimte heeft. Maar besef één ding goed, ook al zijn ze klein ze hebben iedere dag hun wandelingen nodig. Want onze Pomeranian zit altijd boordevol energie! En je moet ze alle aandacht en liefde schenken. Want ook al zijn ze klein het zijn echt geen dieren om alleen heel de dag alleen opgesloten te zitten, totdat jij als baasje weer naar huis komt. Maar dat neemt niet weg dat als het zo eens een keer uit komt, dat je het dier niet een paar uur alleen kan laten. Maar verzint eer dat U aan een hond begint! Het kost nu eenmaal tijd, geld en geduld! Maar wat je ervoor terug krijgt is van onschatbare waarde! Succes met het maken van uw keus!

dewulf ann

geplaatst op 20 juli 2014 | 00:33

het zijn inderdaad heel vriendelijke enthousiaste beestjes, maar zeker geen schootzitters of rustige hondjes - het lijken wel duracel konijntjes- overactief zeg maar - zelfs na bijna twee uur wandelen nog steeds trekken en jagen een onuitputtelijke energie

Nami

geplaatst op 13 april 2014 | 15:46

We hebben een reutje en mijn broertje heeft een teefje. Beiden raszuivere pomeranian dogs. De meest zachtaardige hondjes die er bestaan. Ze zijn heel lief voor kinderen, katten en andere dieren. Ze zijn echte knuffelhondjes.

manuela timmer

geplaatst op 29 november 2013 | 15:59

Wij hebben ook een pomeriaantje, maar zij kan echtniet met andere dieren.zij jaagt zelfs de vogels uit de tuin.had ik absoluut niet verwacht na al die jubelomschrijvingen.en groot verdriet bij mijn twee katten die doodsbang zijn voor dit zeer dominante hondje.m

gerlinde

geplaatst op 12 december 2011 | 18:48

ik ken het niet maar mijn oom heeft er een het is een heel mooi en lief ras! het is echt een aanrader

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test