Rasbeschrijving van de Komondor

De Komondor is zelfverzekerd, beschermend en nogal serieus. Deze mooie hond, die van mensen houdt, is erg aanhankelijk maar is op zijn hoede tegenover vreemden. Toch zal hij snel bijdraaien zodra hij merkt dat de persoon geen bedreiging vormt. Dit assertieve ras is zeer geschikt voor het bewaken van bijvoorbeeld kuddes

Karakter

De Komondor kan heel beschermend zijn maar is de rust zelve in huis als hij voelt dat er geen gevaar is. Deze rashond doet het erg goed in gehoorzaamheid en is bereid om zijn eigenaar te behagen. Door zijn beschermende karakter moet dit ras op een vroege leeftijd goed gesocialiseerd worden

Temperament

Als een zeer toegewijd lid van zijn familie is de Komondor liefdevol en loyaal. Dit ras is van nature een geweldige beschermer en dat maakt hem een goede waakhond. Maar zijn hoede instincten kunnen omslaan in agressie als hij denkt iets te moeten beschermen wat van hem is.

Verzorging

De Komondor heeft een zeer gevoelige huid als het gaat om vlooien en teken en moet regelmatig preventief worden behandeld. Dit aangezien de vacht dik en draadgebonden is waardoor het moeilijk is om ze te verwijderen. Tussen de kussentjes van de voeten kan lang haar groeien en dit moet dus bijgesneden worden.

Vacht

De Komondor heeft een lange en zachte vacht. De vacht van dit ras hielp hem vroeger om “op te gaan “ tussen de schapen en zo kon hij uitkijken voor gevaar zonder op te vallen. De vacht van de Komondor moet altijd zwaar en natuurlijk zijn.

Trainen en opvoeden

De Komondor is erg intelligent, maar kan eigenzinnig en onafhankelijk worden, dus moet hij op een vroege leeftijd op gehoorzaamheidscursus

Activiteit en bewegen

De Komondor wordt niet aanbevolen voor leven op een appartement of een leven in de stad. Een ruimtelijke omgeving is voor hem het beste.
Bron foto: Kari, Komondor IMG 0329, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 65-80 cm, Teef: 55cm+
Gewicht: 40-60 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test