Jindo

Alles wat je wilt weten over de Jindo

De Jindo: door de Koreaanse regering is uitvoer beperkt

De Jindo komt van oorsprong uit Zuidwest-Korea en werden gefokt om te jagen op dassen, konijnen, herten en wilde zwijnen. Dit ras wordt beschermd door Koreaanse wet als een nationaal monument en is de meest favoriete en het populairste ras in Korea. Doordat de Koreaanse regering hun uitvoer beperkt, is dit een enigszins onbekend ras.

Karakter van een Jindo

De Jindo is een Spitz-achtige hond van gemiddelde grootte. Dit ras is onafhankelijk, voorzichtig en is een ideale jager. Jindo's zijn zeer moedig, actief en intelligent. De Jindo staat bekend om hun “thuis”- instinct. Dit ras heeft een zeer hoge prooidrift.

Temperament van een Jindo

Jindo's zijn niet geschikt voor een onervaren hondeneigenaar vanwege hun onafhankelijke karakter en sterke wil. Daardoor kunnen ze moeilijk te hanteren zijn. De Jindo bezit sterke en onwrikbare loyaliteit aan hun baas en gezin en is diep toegewijd en een Jindo herplaatsen is hierdoor vaak funest. Ze zijn aanhankelijk, vriendelijk en zachtaardig, uitstekende waakhonden en zullen tot de dood toe vechten om hun familie en huis te beschermen. De Jindo komt het beste tot zijn recht in een huis met oudere attente kinderen en andere honden bij wie ze zijn opgegroeid. Vanwege hun van nature hoge prooidrift, zijn niet-honden huisdieren in de woning niet aan te raden. Dit ras gedijt op leven binnen, samen met de familie en zal destructief worden als ze zich vervelen of eenzaam voelen.

Verzorging van een Jindo

De Jindo vereist regelmatig borstelen van de vacht omdat de losse haren te minimaliseren. Tijdens de zware rui, tweemaal per jaar, is elke dag borstelen een absolute must. De Jindo heeft geen gezondheidsproblemen als gevolg van beperkte interventie van de menselijke voortplanting.

Vacht van een Jindo

De Jindo heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, hard en is veel meer overvloedig op de hals en borst. De ondervacht is dicht en zacht, maar is voldoende om de bovenvacht te steunen. De Jindo verhaard tweemaal per jaar erg veel.

Trainen en opvoeden van een Jindo

Ze zijn zeer gehoorzaam en veeleisend. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursussen moeten gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie. Een goede training door de eigenaar is van cruciaal belang en kan het verschil brengen tussen leven en dood.

Activiteit en bewegen van een Jindo

De Jindo wordt niet aanbevolen voor het wonen in een appartement. Een zeer beveiligde omheinde tuin is nodig om hun energie kwijt te kunnen raken. Dit ras gedijt op spelen met familie.

Kenmerken van een Jindo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 50-55cm, Teef 45-50cm
  • Gewicht: 16-18 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Jindo

De Jindo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Jindo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test