Rasbeschrijving van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller)

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever (ook bekend als de Toller) werd oorspronkelijk gefokt om ijskoud water te weerstaan en dit ras is daarom ook dol op zwemmen. Ze zijn een uitstekende metgezel en zijn erg toegewijd en loyaal. Dit ras blaft alleen als het noodzakelijk is. Ze zijn heel erg slim en hebben een baas met de nodige ervaring nodig.

Karakter

Over het algemeen is het een speels en hard werken ras en deze hond houdt er van om te mogen werken. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is erg vrolijk en kan goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Ze hebben heel veel energie en behoefte aan voldoende beweging.

Temperament

Sommigen zeggen dat dit ras hetzelfde mooie temperament heeft als die van de Golden Retriever, maar de Toller staat erom bekend dat hij wat afwachtend is bij vreemden en bij onbekende dieren. Het zou voor dit ras fijn zijn als er een mede viervoeter rond zou lopen.

Verzorging

De dubbele vacht moet goed worden geborsteld om een gezonde en gladde vacht te garanderen. Wassen alleen indien nodig aangezien dit de olie uit de huid en vacht verwijderd en daardoor de vacht minder waterbestendig blijft

Vacht

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als de Toller, heeft een waterafstotende dubbele vacht die bestand is tegen extreme temperaturen. De vacht is halflang en zacht met een zachte en dichte ondervacht. Bevedering op de achterhand aanwezig is.

Trainen en opvoeden

Omdat deze hond zo veel energie heeft, hebben ze veel beweging en uitdaging nodig. Dit kan middels spel en consistente training. Wisselende methoden van de opleiding werken het beste met dit ras om hun aandacht vast te houden. Ze zijn erg goed in “zoek en vind” spelletjes en zijn vrij goed in gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

Deze hond komt het beste tot zijn recht met in ieder geval een omheinde tuin, gezien de hoeveelheid energie.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 45-54cm, Teef 42-51cm
Gewicht: 17-23 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test