Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully (ook wel American Bully, Bully Pit ) is in het midden van de jaren 1990 ontstaan en is gefokt om een ultieme familiehond te creëren. Jaren van selectieve fok zijn hieraan voorafgegaan. Bij het fokprogramma werden de gewenste karaktereigenschappen van de Amerikaanse Pitbull Terriër en de Amerikaanse Staffordshire Terriër gecombineerd. Het is een ras die steeds meer in komst is. De Bully wordt vaak verward met de Pitbull, maar het is duidelijk een zeer ander ras. Er zijn 5 categorieën van de Amerikaanse Bully. De pocket, de standaard, de extra grote (XL), de extreme en de klassieke. Het gewicht en de lengte variëren sterk en worden als niet belangrijk bestempeld, mits er maar een juiste verhouding is tussen gewicht en schofthoogte.

Karakter van een Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully is een vrolijke, extraverte, stabiele, zelfverzekerde, moedige en intelligente hond en ze zijn zacht en liefdevol ten opzichte van mensen. Deze hond wordt bestempeld als een goedmoedig, amusant, zeer loyaal en aanhankelijk huisdier. Ze zijn bijna altijd gehoorzaam aangezien deze hond niets liever wil dan zijn baas behagen. Dit ras beschikt over de loyaliteit en de stabiliteit van de Amerikaanse Pitbull Terriër met behoud van de gezellige, beminnelijke en het temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Dit unieke ras staat er om bekend om extreem tolerant met kinderen te zijn en beschikken over een overweldigend enthousiasme om de familie te behagen.

Temperament van een Amerikaanse Bully

Ze zijn zelfverzekerd maar niet agressief en dit ras heeft een zeer aangenaam temperament en een grote gretigheid om te behagen. Het is een ras die bekend staat om hun moed en als ze geprovoceerd worden, of als hun familie in het nauw gedreven wordt, zullen ze vechten tot de dood volgt. De pijngrens bij dit ras ligt enorm hoog. De Amerikaanse Bully heeft een indrukwekkende, atletische, gespierde bouw die kracht en behendigheid uitstraalt. Het ras is zeer veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Al met al is de Amerikaanse Bully betrouwbare en ideale metgezel.

Verzorging van een Amerikaanse Bully

De gladde, kortharige vacht is gemakkelijk te verzorgen. Borstel op een regelmatige basis met een stevige borstel en wassen moet alleen gedaan worden als het nodig is. Dit ras verhaard gemiddeld. Let op: sommige Bully fokkers geven hun honden steroïden om zo een groot gespierd lichaam te produceren. Wanneer gestopt wordt met de steroïden krimpt het lichaam van de hond krimpt terug naar een normale grootte. Dit alles kan leiden tot veel gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld organen- en gewrichtsproblemen.

Vacht van een Amerikaanse Bully

De vacht van de Amerikaanse Bully is kort, strak, stug om aan te raken en glanzend. Alle kleuren en patronen zijn aanvaardbaar.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Bully

Een gedegen socialisatie is van pup af aan nodig. De Amerikaanse Bully heeft behoefte aan een eigenaar die stevig doch kalm, zelfverzekerd en consistent is. Ze moeten weten wat er van hen wordt verwacht.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze genoeg beweging krijgen Fysieke en mentale uitdaging hebben ze echt nodig. Binnen zijn ze zeer actief.

Kenmerken van een Amerikaanse Bully

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:8 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 33 - 53 cm
  • Gewicht: 31 - 54 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test