Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully (ook wel American Bully, Bully Pit ) is in het midden van de jaren 1990 ontstaan en is gefokt om een ultieme familiehond te creëren. Jaren van selectieve fok zijn hieraan voorafgegaan. Bij het fokprogramma werden de gewenste karaktereigenschappen van de Amerikaanse Pitbull Terriër en de Amerikaanse Staffordshire Terriër gecombineerd. Het is een ras die steeds meer in komst is. De Bully wordt vaak verward met de Pitbull, maar het is duidelijk een zeer ander ras. Er zijn 5 categorieën van de Amerikaanse Bully. De pocket, de standaard, de extra grote (XL), de extreme en de klassieke. Het gewicht en de lengte variëren sterk en worden als niet belangrijk bestempeld, mits er maar een juiste verhouding is tussen gewicht en schofthoogte.

Karakter

De Amerikaanse Bully is een vrolijke, extraverte, stabiele, zelfverzekerde, moedige en intelligente hond en ze zijn zacht en liefdevol ten opzichte van mensen. Deze hond wordt bestempeld als een goedmoedig, amusant, zeer loyaal en aanhankelijk huisdier. Ze zijn bijna altijd gehoorzaam aangezien deze hond niets liever wil dan zijn baas behagen. Dit ras beschikt over de loyaliteit en de stabiliteit van de Amerikaanse Pitbull Terriër met behoud van de gezellige, beminnelijke en het temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Dit unieke ras staat er om bekend om extreem tolerant met kinderen te zijn en beschikken over een overweldigend enthousiasme om de familie te behagen.

Temperament

Ze zijn zelfverzekerd maar niet agressief en dit ras heeft een zeer aangenaam temperament en een grote gretigheid om te behagen. Het is een ras die bekend staat om hun moed en als ze geprovoceerd worden, of als hun familie in het nauw gedreven wordt, zullen ze vechten tot de dood volgt. De pijngrens bij dit ras ligt enorm hoog. De Amerikaanse Bully heeft een indrukwekkende, atletische, gespierde bouw die kracht en behendigheid uitstraalt. Het ras is zeer veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Al met al is de Amerikaanse Bully betrouwbare en ideale metgezel.

Verzorging

De gladde, kortharige vacht is gemakkelijk te verzorgen. Borstel op een regelmatige basis met een stevige borstel en wassen moet alleen gedaan worden als het nodig is. Dit ras verhaard gemiddeld. Let op: sommige Bully fokkers geven hun honden steroïden om zo een groot gespierd lichaam te produceren. Wanneer gestopt wordt met de steroïden krimpt het lichaam van de hond krimpt terug naar een normale grootte. Dit alles kan leiden tot veel gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld organen- en gewrichtsproblemen.

Vacht

De vacht van de Amerikaanse Bully is kort, strak, stug om aan te raken en glanzend. Alle kleuren en patronen zijn aanvaardbaar.

Trainen en opvoeden

Een gedegen socialisatie is van pup af aan nodig. De Amerikaanse Bully heeft behoefte aan een eigenaar die stevig doch kalm, zelfverzekerd en consistent is. Ze moeten weten wat er van hen wordt verwacht.

Activiteit en bewegen

De Amerikaanse Bully zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze genoeg beweging krijgen Fysieke en mentale uitdaging hebben ze echt nodig. Binnen zijn ze zeer actief.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Schofthoogte: 33 - 53 cm
Gewicht: 31 - 54 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Kain

geplaatst op 10 november 2021 | 23:51

Ik heb een standaard bully reu van 13 maanden nu en kreeg hem met 7 weken. Iedereen die hem kent is gek op hem en hij kan met alle honden al kunnen niet alle honden met hem maar hij is ontzettend tolerant ook naar de honden die vals tegen hem deden. Hij heeft nog nooit tegen andere honden geblaft, gegromt of vals gedaan, is niet dominant en gewoon een hele lieve hond. Dat baasje pleasen vind ik wel meevallen. Binnen kent die zeker 30 commando's maar buiten als ie met andere honden is voornamelijk Oostindisch doof. Voor de rest moet meneer aan elk grassprietje, takje, boom en bosje ruiken ?? Voor de rest zijn ze erg sterk, ik heb pitbulls en Staffords gehad maar m'n bully is een stuk sterker.

Sharon

geplaatst op 9 juni 2021 | 12:46

@Marga, Wij sinds 4 weken ook een reu Am Bully Xl in huis en hebben het zelfde 'probleem' althans inmiddels is dat soms gelukkig. Opvallend: Naar huis toe loopt hij als een gek, maar van huis weg was (en is soms nog) drama. Snoepjes ed werkten soms wel, soms niet. Wij tilden hem dan op en zette hem een paar meter verder weer neer en laten hem soms zonder lijn lopen. Nu vandaag loopt hij redelijk goed mee. Kinderen helpen ook: als zij op hun step voor me uitgaan zou ik moeten rennen om de hond bij te houden. Ik vond het lastig om zijn focus te krijgen (en houden) maar als ik dat heb, loopt hij aan een slap riempje netjes naast me mee gelukkig. Dat laatste gebeurd steeds vaker in vergelijking met de eerste 1.5 week...komt vast goed en altijd prettig als je merkt dat je niet de enige bent!

Marga

geplaatst op 15 mei 2021 | 14:39

Wij hebben ook een pocket. Alleen is dit de eerste hond in 30 jaar die niet wil lopen. Heeft iemand tips? Inmiddels hebben wij zo veel geprobeerd. Deze pup van 7 maanden is niet te triggeren met snoepjes of andere lekkernijen, knuffels, stem. Binnenshuis doet hij wel al het getrainde. Hoop op bruikbare tips.

Philippe T.

geplaatst op 25 januari 2021 | 10:39

Ik ben de trotse eigenaar van een Am.Bully pocket teefje en -wat mij betreft- kan ik alleen maar zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Sociaal, fletskous en de vriend van bijna elke hond/kat. Iedereen is er gek van geworden en dit ondanks de zeer negatieve onthaal. Ik woon in een appartement en mits regelmatige wandelingen is er geen enkel probleem.

harold

geplaatst op 23 mei 2020 | 13:42

waar kan ik info vinden om een goede Bully te kopen in belgie genoeg te koop maar in nederland haast niet

Frederik

geplaatst op 3 augustus 2019 | 11:40

1 van de problemen bij deze honden is in mijn ervaring ooronstekingen . Een beetje zoals bij de Bulldogs ! Hun oren zijn ergens wat misvormd waardoor oorsmeer zich makelijk opslaat in de oren . Gevolg oorinfecties . Natuurlijk bestaan hier middeltjes voor maar toch even aankaarten ;)

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test