Rasbeschrijving van de Podenco

De Podenco’s worden vooral gebruikt als jacht-of ophaal honden, maar het zijn zeer goede metgezellen. De Podenco is goedmoedig, zijn over het algemeen vrij rustig en kunnen goed opschieten met kinderen. Het is echter ook een zeer gevoelige ras, die er niet goed tegen kan om voor een langere tijd alleen gelaten worden.

Karakter van een Podenco

Dit ras is intelligent, vriendelijk en loyaal, maar het is echter ook een eigenzinnig ras die zich redelijk snel kunnen vervelen en ze hebben een consequente training nodig. Het zijn zeer sociale honden die graag deel uitmaken van het gezin

Temperament van een Podenco

De Podenco moet als pup goed worden gesocialiseerd rond andere dieren en kinderen. Ze zijn beschermend en onafhankelijk en dit ras is gefokt om te jagen. Ze zullen het waarschijnlijk minder goed doen bij kleine onderdanige dieren.

Verzorging van een Podenco

Dit ras verhaard gemiddeld en de kortharige Podenco heeft relatief weinig onderhoud nodig als het gaat om verzorging. Af en toe met een vochtig washandje de vacht schoonmaken zou voldoende moeten zijn. De langharige Podenco moet geborsteld worden en af en toe geknipt

Vacht van een Podenco

De Podenco is er in drie variëteiten: de gladharige, langharige en ruwharige. De gladharige Podenco komt het meeste voor

Trainen en opvoeden van een Podenco

De Podenco heeft een zachte, maar consequente opvoeding nodig omdat ze zich gemakkelijk vervelen. Als de juiste training en socialisatie niet gegeven wordt, kan dit ras uitgegroeid tot een tiran. Ze willen erg graag leren.

Activiteit en bewegen van een Podenco

Dit ras heeft veel beweging nodig en daarom wordt een grote tuin aanbevolen. De tuin moet echter goed afgezet worden met hoge hekken aangezien ze erg hoog kunnen springen. Dit ras zou het erg goed doen in actief gezin aangezien ze veel uithoudingsvermogen hebben. In de winter moeten ze beschermd worden tegen koud weer.

Kenmerken van een Podenco

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Tussen de 50cm en 70cm
Gewicht: 19-25 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test