Zonnedermatitis bij de kat

Zonnedermatitis bij de kat

Dit is een langdurige of chronische ontstekingsziekte van wit-harige plekken op de huid, vaak op de oren en gezicht.We zien dit vaak bij katten die leven in een warm klimaat. Dit komt door herhaaldelijke blootstelling aan ultraviolet licht.

Symptomen van zonnedermatitis bij de kat

Op de plek waar de huid is aangetast wordt het rood. Op de rand van het aangetaste oor komen fijne schilfertjes op de huid . Elke zomer worden de plekken erger: Meer ontstekingen op de huid en een rodere huid. Er komen meer schilfers en er komen korsten. Door meer te krabben maakt de kat het erger.

Diagnose van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Zonnedermatitis bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6