Zonnedermatitis bij de kat

Zonnedermatitis

Zonnedermatitis bij de kat

Dit is een langdurige of chronische ontstekingsziekte van wit-harige plekken op de huid, vaak op de oren en gezicht.We zien dit vaak bij katten die leven in een warm klimaat. Dit komt door herhaaldelijke blootstelling aan ultraviolet licht.

Symptomen van zonnedermatitis bij de kat

Op de plek waar de huid is aangetast wordt het rood. Op de rand van het aangetaste oor komen fijne schilfertjes op de huid . Elke zomer worden de plekken erger: Meer ontstekingen op de huid en een rodere huid. Er komen meer schilfers en er komen korsten. Door meer te krabben maakt de kat het erger.

Diganose van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de diagnose is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de behandeling is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat de prognose is van Zonnedermatitis bij de kat. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van zonnedermatitis bij de kat

Het is niet bekend wat je kunt doen om Zonnedermatitis bij de kat te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook