Zonnedermatitis bij de hond

Zonnedermatitis bij de kat

Dit is een langdurige of chronische ontstekingsziekte van wit-harige plekken op de huid, vaak op de oren en gezicht.We zien dit vaak bij katten die leven in een warm klimaat. Dit komt door herhaaldelijke blootstelling aan ultraviolet licht.

Symptomen van zonnedermatitis bij de hond

Op de plek waar de huid is aangetast wordt het rood. Op de rand van het aangetaste oor komen fijne schilfertjes op de huid . Elke zomer worden de plekken erger: Meer ontstekingen op de huid en een rodere huid. Er komen meer schilfers en er komen korsten. Door meer te krabben maakt de kat het erger.

Diagnose van zonnedermatitis bij de hond

Het is niet bekend wat de diagnose is van Zonnedermatitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Behandeling van zonnedermatitis bij de hond

Het is niet bekend wat de behandeling is van Zonnedermatitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Prognose van zonnedermatitis bij de hond

Het is niet bekend wat de prognose is van Zonnedermatitis bij de hond. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Preventie van zonnedermatitis bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Zonnedermatitis bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Blue merle kruising pup

Kruising border/aussie

Leuke Duitse Dog pups te koop

Onze lieve Duitse Dog is bevallen van een mooi nestje pups. Maar liefs 10 stuks. Mamma heeft een sup