Berner Sennenhond

Ziektes die bekend zijn bij Berner Sennenhond

Bij de Berner Sennenhond komen de volgende 2 gezondheidsproblemen voor: elleboogdysplasie en heupdysplasie . Voor meer informatie kun je de bijbehorende artikelen raadplegen waar verder in wordt gegaan op onder andere de symptomen, diagnose, prognose en behandeling.

Elleboogdysplasie

Elleboogdysplasie (afgekort ED) staat voor een drietal aandoeningen aan het ellebooggewricht: LPA, OCD, en LPC. Deze aandoeningen zijn veel voorkomende st [...]

Lees het artikel

Heupdysplasie

Bij heupdysplasie ( afgekort HD) is er een misvorming van 1 of beide gewrichten van de heup. De gevolgen hier van zijn dat de kop van het dijbeen niet [...]

Lees het artikel

jannie hoogenkamp

geplaatst op 22 juni 2014 | 18:11

onze hond van 8 jr heeft de laatste paar weken last van opvallend gedrag: s,avonds om een uur of of zeven wordt ze heel druk en nerveus ze kwijlt ontzettend veel en wordt tenslotte zo angstig en hijgt zo erg dat ze alleen nog maar weg wil ze springt bij de deur op om naar buiten te gaan , ook begint ze buiten aan het hek te vreten om het erf af te komen dit laatste is haar ook al eens gelukt, opvallend is dat ze het alleen s,avonds heeft het duurt een paar uur en dan is ze weer rustig. wie herkend dit gedrag bij een berner sennenhond?

Sadi de Berner Sennen

geplaatst op 7 januari 2014 | 00:05

Ben je op cursus geweest? Wij hebben op cursus aandachtsoefeningen geleerd om haar tijdens een wandeling terug tot rust te brengen, tevens kun je deze gebruiken bij het prettiger aan de lijn mee te lopen. Echter in de pubertijd is alles natuurlijk even anders en moet je vaak terug keren naar de eerste basis.

Vera

geplaatst op 20 november 2013 | 23:43

We hebben een Berner van 8 maanden die niet echt graag wandelt en ook steeds opspringt en in je arm bijt als hij aan het wandelen is. Soms gaat het echt goed en dan ineens worden zijn ogen rood en springt hij tegen je. Heel vervelend. Verder kent hij begrippen zoals zit lig en soms ook blijf . Hij was ook heel snel zindelijk. Hoe leer ik hem aangenaam wandelen?

Zwaan

geplaatst op 27 oktober 2013 | 12:57

Een vraagje, onze hond gaat bij mensen die hij niet kent naar achteren lopen. Bij bekende( Fam.) laat hij dit niet zien. Is dit normaal gedrag?

Linda

geplaatst op 23 oktober 2013 | 15:41

wij hebben ook een berner van nu 4 jaar, toen wij hem kregen ook veel diaree hebben toen eten van eukanuba genomen lam en rijst en alles was klaar. kleine tip wij hebben ook vanalles geprobeerd tot we dit namen en alles was goed.

Jacq

geplaatst op 14 mei 2013 | 12:04

We hebben een berner sennen pup nu van bijna 6 maanden. Gaat vdrst goed,maar ze weegt veel te licht..ze weegt nu bijna 12 kilo pas ipv dat ze al rond de 20 moet zitten.. Steeds diarree en dierenarts getest op parasiten en wormen maar niks..eten doet ze goed maar moet wel iets doorde brokkenzitten zoal puppy vlees of wat we nu geven rijst met pens of kip maar niks helpt.. Ze niet ziek,geen koorts. Ze begint nu wat speelser te worden maaris erg sloom om mee nou buiten te gaan..dan moeten we ze haast dwingen om mee te gaan om dr behoefte te doen.. Wie weet advies? Dierenarts zeg bloedonderzoek en buikecho.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt