Franse Bulldog

Alles wat je wilt weten over de Franse Bulldog

De Franse Bulldog: ze zorgen voor een lach op je gezicht

Over de Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een klein energiek ras. Ze hebben grote, ronde vleermuisachtige oren en een vierkante platte kop, vergelijkbaar met dat van een Engels Bulldog, maar dan kleiner. Hun huid is heel zacht. Het zijn zeer komische hondjes en ze zorgen voor een lach op je gezicht en een langdurige vriendschap

Karakter van een Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft een zeer gelijkmatig en aangenaam temperament, waardoor hij een perfecte kandidaat is als huisdier. Franse Bulldoggen zijn zeer speels, maar toch bij sommige reuen kan de hond agressief worden. Dit ras kan goed opschieten met de meeste andere dieren en doet het het beste met oudere kinderen.

Temperament van een Franse Bulldog

Deze hilarische kleine hond is een geweldige speelkameraad en is zeer aanhankelijk. De Franse Bulldog verdraagt geen ruw spel.

Verzorging van een Franse Bulldog

Dit ras verhaard gemiddeld en heeft niet veel onderhoud nodig. Borstelen met een rubberen borstel verwijdert het dode of losse haar. Vanwege het platte snuit is de Franse Bulldog geneigd te kwijlen.

Vacht van een Franse Bulldog

De vacht van de Franse Bulldog is zeer kort en glad, wat goed voelt om aan te raken. Onder de plooien van de huid moet regelmatig schoongemaakt worden.

Trainen en opvoeden van een Franse Bulldog

De Franse Bulldog reageert niet goed op harde training methoden. Deze hond doet het het beste met een geduldige baas.

Activiteit en bewegen van een Franse Bulldog

De Franse Bulldog kan gemakkelijk oververhit raakt als gevolg van de platte snuit en ademhalingsproblemen krijgen tijdens extreme temperaturen. Schaduw en water moet altijd worden verstrekt. Niet uitlaten bij erg warm weer, want dit kan leiden tot een zonnesteek.

Kenmerken van een Franse Bulldog

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 25 - 34 cm
  • Gewicht: 8-14 kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Ziektes bij een Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Franse Bulldog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test