Fox Terrier Gladharig

Alles wat je wilt weten over de Fox Terrier Gladharig

De gladharige Fox Terrier: niet gemakkelijk te intimideren

Over de Fox Terrier Gladharig

Dit ras wordt beschouwd als een van de oudste terriërs. Ze zijn in de 18e eeuw in Engeland ontstaan als een vossenjager en rattenvanger. Hoewel ze niet zo populair zijn als andere terriër rassen, zijn ze goed bekend. Vandaag de dag is de gladharige Fox Terrier vooral een familie metgezel en showhond..

Karakter van een Fox Terrier Gladharig

De gladharige Fox Terrier is een goed geproportioneerd, actief, vrolijk en onafhankelijk ras. Ze zijn elegant, enthousiast, compact en zeer moedig. Maar ook is het een gewaagd en gedurfd ras die niet gemakkelijk te intimideren is en beschikt over zowel schoonheid als hersenen.

Temperament van een Fox Terrier Gladharig

Ze zijn loyaal en diep toegewijd en de gladharige Fox Terrier is ook lief en aanhankelijk. Ze gedijen op gezelschap en aandacht en kunnen er niet tegen om genegeerd te worden of voor langere tijd alleen gelaten te worden. Dit ras doet het het beste in een huis met oudere kinderen. Bij andere huisdieren plaatsen kan problemen geven. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden en zijn uitstekende waakhonden. Gladharige Fox Terriers worden niet aanbevolen voor de beginner, de apathische of sedentaire eigenaar.

Verzorging van een Fox Terrier Gladharig

De gladharige Fox Terrier moet af en toe geborsteld worden met een stevige borstel en moet twee maal per jaar professioneel getrimd worden. Dit ras is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals onder andere doofheid en staar.

Vacht van een Fox Terrier Gladharig

De vacht van de gladharige Fox Terrier is dicht, kort, plat en glad. Het is ook heel vol en omvat niet alleen het hele lichaam, maar ook de buik en de onderkant van de dijen. De kleur van de vacht is overwegend wit met zwarte of met bruine aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Fox Terrier Gladharig

Dit ras vereist vroegtijdige intensieve en extensieve socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Zij zijn gevoelig voor overmatig blaffen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden, en moet een ervaren eigenaar en baas hebben. Opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, consistentie en geduld. De gladharige Fox Terrier toont talent in behendigheid, flyball, tracking en de jacht.

Activiteit en bewegen van een Fox Terrier Gladharig

Ze zijn luidruchtig en speels en de gladharige Fox Terrier moet de dagelijkse lichaamsbewegingen en mentale stimulatie hebben . Ze profiteren en genieten van veilig aangelijnd wandelen, familie speelsessies, zoals balspellen en frisbee. Verveling is funest voor ze. Zij zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Fox Terrier Gladharig

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: maximaal 39 cm
  • Gewicht: 7-8 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Ziektes bij een Fox Terrier Gladharig

De Fox Terrier Gladharig is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Fox Terrier Gladharig is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test