Rasbeschrijving van de Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever is in de jaren 1800 ontstaan door de Ierse Setter, de Labrador, de Waterhond en de St. John's Newfoundland te kruisen. In het dagelijks leven wordt hij vaak verward met de Labrador Retriever en Golden Retriever. Dit ras is uitzonderlijk goed in de jacht, achtervolgen, in behendigheid, gehoorzaamheid en het is een uitstekende zwemmer. Met de juiste opleiding blinkt deze rashond uit in diverse sporten.

Karakter van een Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever is een zeer temperamentvol en toegewijd huisdier. Dit ras hunkert naar menselijke aandacht en doet het erg goed in grote gezinnen waar hij in het middelpunt van de belangstelling staat. Het is een rashond die vrolijk, lief en aanhankelijk is, maar ook een gevoel voor humor heeft. De Flat Coated Retriever is van nature erg gehoorzaam en heeft een zeer evenwichtig temperament.

Temperament van een Flat Coated Retriever

Zoals we eerder al noemden heeft de Flat Coated Retriever een zeer vrolijke persoonlijkheid. Hij kan met bijna iedereen opschieten, inclusief kleine kinderen en doet het uitzonderlijk goed met andere honden. De Flat Coated Retriever is een zeer intelligent ras en staat te popelen om zijn baas te behagen. Maar hij wil er wel iets voor terug, namelijk menselijk gezelschap en genegenheid. Dit ras zal het niet goed doen in een opgesloten omgeving (denk hierbij aan de bench), hij moet echt deel uitmaken van het gezin. De Flat Coated Retriever steelt de harten van echt bijna iedereen die hij tegenkomt met zijn vrolijke, vertederende en vriendelijke persoonlijkheid. Het is een geweldige metgezel voor allerlei soorten gezinnen en of huishoudens.

Verzorging van een Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever vergt nogal wat onderhoud. Dit ras moet regelmatig geborsteld worden maar mag alleen gewassen worden wanneer dat echt nodig is. Dit ras hoeft niet bijgeknipt te worden. Sporadisch is trimmen evengoed nodig.

Vacht van een Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever heeft een vacht van matige lengte langs het lichaam welke overal even lang is. De vacht moet recht en vlak liggen en mag nooit krullend of zijdeachtig zijn. Een lichte golving is toegestaan. De vacht langs de staart, poten, nek en buik moet langer zijn en licht gevederd zonder pluizige of wollige textuur.

Trainen en opvoeden van een Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever is een zeer intelligente en leergierige hond en is een heerlijke hond om mee te trainen. Maar schrik niet tijdens de training want hij kan snel zijn interesse verliezen. Discipline is niet vereist en correctie werkt het beste met positieve bekrachtiging. Daarom is veelzijdige training het beste en hierin zal hij zeker uitblinken.

Activiteit en bewegen van een Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever is een groot ras dat nogal wat beweging nodig heeft. Omdat deze rashond zo energiek is heeft hij elke dag minimaal 2 uur dagelijkse wandelingen nodig. Dus een energieke familie die van het buitenleven houdt is de ideale metgezel voor hem!

Kenmerken van een Flat Coated Retriever

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: Reu 25-35 kg, Teef 22-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Flat Coated Retriever Seborrhoe   Ectropion   Elleboogdysplasie   Osteosarcoom (Botkanker) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test