Rasbeschrijving van de Zweedse Vallhund

Dit ras heeft een groot gevoel voor humor. Waakinstincten zijn meestal aanwezig en ze zijn wantrouwig tegenover vreemden. Evengoed is dit ras gek van aandacht. Het ras is temperamentvol en aanhankelijk

Karakter

De Zweedse Vallhund is een intelligent, spontaan en energiek ras en houdt ervan om te blaffen. Ze zijn goed in bewaken, gehoorzaamheid, schapendrijven en willen graag werken.

Temperament

De Zweedse Vallhund heeft een zeer evenwichtig temperament en een geweldig karakter. Ze zijn zeer aanhankelijk, lief en speels, het is een heerlijke familiehond. Hij kan goed met andere huisdieren, maar wordt niet aanbevolen in een huis met katten, tenzij ze op jonge leeftijd hiermee gesocialiseerd zijn.

Verzorging

De Zweedse Vallhund verhaard weinig en heeft niet veel verzorging nodig. Af en toe kammen moet voldoende doen.

Vacht

Het ras heeft halflang haar met een strakke toplaag en het is hard/stug. De ondervacht is zacht en dicht. De Zweedse Vallhund heeft fijn haar langs de lijnen van de oren. Rond de hals moet het haar iets langer te blijven

Trainen en opvoeden

Omdat het een intelligente ras is, doen ze het goed in gehoorzaamheidscursussen. Ze zijn meestal gemakkelijk zindelijk te maken. De opvoeding moet gebeuren met de zachte hand.

Activiteit en bewegen

Zweedse Vallhunds kunnen goed gehouden worden in een appartement, als ze maar genoeg beweging krijgen.
Bron foto: TS Eriksson, Västgötaspets hane 5 år, CC BY 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: 30 tot 35cm
Gewicht: 11 - 15 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Laniakea

geplaatst op 10 oktober 2019 | 17:29

Nogal 'racistisch' dit. :-) Maar nu het honden betreft, mag het wel. Ik denk dat het ook per hond verschilt. Wij hadden een roedel zeer intelligente Jack Russells, maar er was er ook één die gewoon erg lief was en niet zozeer slim. Ik denk dat je hierover pas kunt oordelen als je meer dan tien honden van hetzelfde ras hebt gehad. En ook vergelijkingmateriaal in diezelfde hoeveelheid qua andere hondenrassen. Die mensen zullen beamen dat het voor ern groot deel beïnvloedbaar is met aandacht, tjjd en training, de band tussen baas en dier. Etcetera.

des'rhe van hoof

geplaatst op 20 mei 2014 | 09:06

onze zweedsevall hund is heel waakzaam enn eet veel. hij heeft ook eeen goede vriend een iersewolfshond ze zijn geweldig samen en spelen graag het is een waaksamen speelhond!!!

Gea

geplaatst op 23 juli 2011 | 22:56

Nog even een melding: Ook onze andere hond van het ras Cesky Fousek staat niet in de lijst. Een buitengewone lieve jachthond met een mooie lange sik. Groet,Gea

Gea

geplaatst op 23 juli 2011 | 22:47

Beste mensen, Omdat onze rashond niet in de lijst voorkomt zou ik graag de suggestie willen doen im zowel de Grote Munsterlander, de Kleine Munsterlander of terwijl de Heidewachtel op te nemen in uw lijst. Wij hebben een Heidewachtel, een staande hond, een jachthond dus waar we enorm veel plezier aan beleven. Het is maar een suggestie maar in uw introductie stelt u dat alle hondenrassen zijn opgenomen. Ik zou zeggen bijna alle.... Ik heb de site bekeken en wil u complimenteren met de inforamtie die ik over de verschillende rassen lees. Goed en bruikbare informatie voor mensen die een hond willen aanschaffen. Met vriendlijke groet, Gea

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test