Amerikaanse Staffordshire Terriër

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft geleid tot vele discussie over zijn afkomst. Er wordt gezegd dat de Amerikaanse Staffordshire Terriër en de Amerikaanse Pitbull Terrier hetzelfde ras zijn. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is inderdaad de naam van de show stam, terwijl de vechthond stam wordt bestempeld als de Amerikaanse Pitbull Terrier. Ze zijn gefokt om dezelfde eigenschappen dezelfde bouw te hebben.

Karakter van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër wordt helaas al vele jaren gebruikt in de zogenaamde "sport" van de honden-gevechten. Dit ras is echter zeer toegewijd, zacht en liefdevol. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een heerlijke metgezel voor een dominante en ervaren eigenaar en ze is een uitstekende waakhond omdat ze zeer beschermend zijn voor hun grondgebied, familie en huis.

Temperament van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft een zeer vlak en stabiel temperament. Mede door dit is deze rashond een zeer betrouwbare metgezel. Dit ras doet het goed in de buurt kleine kinderen. Toch is het raadzaam in de buurt te blijven aangezien ze zeer sterk en onstuimig kunnen zijn. De Amerikaanse Staffordshire Terriër kan niet goed opschieten met andere honden. Dit ras zal geen uitdagingen opzoeken, maar mocht hij zich in het nauw gedreven voelen dan zal hij een gevecht niet uit de weg gaan. Mocht de achtergrond van de ouders liggen in de vechthonden “sport” dan moet men echter uitkijken met het plaatsen in een huis bij andere honden. Gedegen onderzoek is nodig om zeker te zijn van het temperament van de hond.

Verzorging van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër vraagt niet veel verzorging. Ze verharen heel weinig. Voor het verwijderen van dode of losse haren is het wrijven met een harde en droge handdoek voldoende. Uiteraard kan ook gebruik worden gemaakt van rubberen handschoen of een rubberen borstel. Af en toe een bad is al goed.

Vacht van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terrier heeft een zeer korte vacht die minimaal tot geen verzorging nodig heeft. De vacht moet altijd kort en recht zijn en en over het hele lichaam van dezelfde lengte zijn. De vacht moet zeer dicht tegen het lichaam liggen van de hond. De vacht moet glanzen en wordt nooit zacht of zijdeachtig.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terrier heeft een hoog energiegehalte en is zeer levendig. Het ras is intelligent maar is zeer eigenzinnig en koppig en daarom vereist dit ras een consistente en consequente opvoeding van een dominante baas. Gehoorzaamheidscursussen op een vroege leeftijd zijn zeker een aanrader.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër vraagt nogal wat beweging omdat hij zo energiek en levendig is. Dit ras doet het het beste met ten minste een middelgrote tuin. Ten minste twee uur beweging per dag is nodig, door bijvoorbeeld lange wandelingen.

Kenmerken van een Amerikaanse Staffordshire Terriër

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 45-48cm, teef 43-46cm
Gewicht: 18-23 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Amerikaanse Staffordshire Terriër Elleboogdysplasie   Heupdysplasie   Epilepsie   Mitralisinsufficientie - lekkende hartklep 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test