Rasbeschrijving van de Amerikaanse Staffordshire Terriër

De Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft geleid tot vele discussie over zijn afkomst. Er wordt gezegd dat de Amerikaanse Staffordshire Terriër en de Amerikaanse Pitbull Terrier hetzelfde ras zijn. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is inderdaad de naam van de show stam, terwijl de vechthond stam wordt bestempeld als de Amerikaanse Pitbull Terrier. Ze zijn gefokt om dezelfde eigenschappen dezelfde bouw te hebben.

Karakter

De Amerikaanse Staffordshire Terriër wordt helaas al vele jaren gebruikt in de zogenaamde "sport" van de honden-gevechten. Dit ras is echter zeer toegewijd, zacht en liefdevol. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is een heerlijke metgezel voor een dominante en ervaren eigenaar en ze is een uitstekende waakhond omdat ze zeer beschermend zijn voor hun grondgebied, familie en huis.

Temperament

De Amerikaanse Staffordshire Terriër heeft een zeer vlak en stabiel temperament. Mede door dit is deze rashond een zeer betrouwbare metgezel. Dit ras doet het goed in de buurt kleine kinderen. Toch is het raadzaam in de buurt te blijven aangezien ze zeer sterk en onstuimig kunnen zijn. De Amerikaanse Staffordshire Terriër kan niet goed opschieten met andere honden. Dit ras zal geen uitdagingen opzoeken, maar mocht hij zich in het nauw gedreven voelen dan zal hij een gevecht niet uit de weg gaan. Mocht de achtergrond van de ouders liggen in de vechthonden “sport” dan moet men echter uitkijken met het plaatsen in een huis bij andere honden. Gedegen onderzoek is nodig om zeker te zijn van het temperament van de hond.

Verzorging

De Amerikaanse Staffordshire Terriër vraagt niet veel verzorging. Ze verharen heel weinig. Voor het verwijderen van dode of losse haren is het wrijven met een harde en droge handdoek voldoende. Uiteraard kan ook gebruik worden gemaakt van rubberen handschoen of een rubberen borstel. Af en toe een bad is al goed.

Vacht

De Amerikaanse Staffordshire Terrier heeft een zeer korte vacht die minimaal tot geen verzorging nodig heeft. De vacht moet altijd kort en recht zijn en en over het hele lichaam van dezelfde lengte zijn. De vacht moet zeer dicht tegen het lichaam liggen van de hond. De vacht moet glanzen en wordt nooit zacht of zijdeachtig.

Trainen en opvoeden

De Amerikaanse Staffordshire Terrier heeft een hoog energiegehalte en is zeer levendig. Het ras is intelligent maar is zeer eigenzinnig en koppig en daarom vereist dit ras een consistente en consequente opvoeding van een dominante baas. Gehoorzaamheidscursussen op een vroege leeftijd zijn zeker een aanrader.

Activiteit en bewegen

De Amerikaanse Staffordshire Terriër vraagt nogal wat beweging omdat hij zo energiek en levendig is. Dit ras doet het het beste met ten minste een middelgrote tuin. Ten minste twee uur beweging per dag is nodig, door bijvoorbeeld lange wandelingen.

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 45-48cm, teef 43-46cm
Gewicht: 18-23 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Tim

geplaatst op 27 januari 2021 | 21:54

Ik heb zelf een 7 jarige staffie en ze is schattig,dominant,lief ,waaks en een enorme knuffelkont die jaloers is op onze rottweiler als hij ook wat knuffels van zijn moeder wil:)toen ze wat jonger was ,was ze soms wat hardleers maar nu is ze een bijna perfecte hond .

marco eier

geplaatst op 26 augustus 2019 | 09:01

jammer toch te lezen dat er zulke domme mensen bestaan die een amstaf niet op kunnen voeden met liefde en geduld het zijn de honden niet het zijn de mensen die denken dat ze het goed doen zie vaak zat mensen die niet op hun beesten letten dus all met all niet het ras niet de hond maar de mens doet t !

Dennis

geplaatst op 21 februari 2019 | 16:22

Niet alle Staffords zijn hetzelfde, maar velen zijn niet tolerant tegenover honden, of je nu consequent bent en "de baas" bent of niet. Roepen dat het een goedsul is en daar ook vanuit gaan is een ticket naar de voorpagina van de krant.

Sjan

geplaatst op 21 februari 2019 | 14:27

Ik heb zelf n amstaf,heb nog nooit zo'n geweldige zachtaardige hond gehad. Kan goed met andere honden overweg. Je moet consequent blijven en jij bent de leider in huis .NIET DE HOND

peter

geplaatst op 28 augustus 2017 | 07:07

Straks als je pittbull ook 3 is valt het wel mee

Carola

geplaatst op 27 augustus 2017 | 00:21

Wij hebben een geweldige stafford bulldog kruising alleen t volgemde de stafford is net 1 geweest en de pitbull krüsing is 3..beide tegelijk uitlaten is een crime ze trekken mega aan de lijn iemamd eem oplossimg

peter

geplaatst op 23 juli 2017 | 21:23

Ik krijg een bepaalde agressie in mijn hoofd van hendriks

Hendriks

geplaatst op 23 juli 2017 | 21:06

Diana, Waarschijnlijk heb jij gewoon mazzel gehad, 90% van de staffords slaat om en wil dus niets weten van andere honden. Het gaat juist vaak fout omdat mensen de raseigenschappen ontkennen.. toch het risico lopen en dan een krantenkop ontwikkelen... Pitbull-achtige bijt hond dood enz. Verdiep je in de geschiedenis en raseigenschappen en bedenk dan dat je heel erg in je handjes hebt mogen knijpen.

peter

geplaatst op 23 juli 2017 | 19:00

Als je geen verstand hebt van beesten laatze dan gewoon metrust en ik zou dan ook vooral geen kinderen nemen, want daar moet je je hele leven mee doen

Marije

geplaatst op 23 juli 2017 | 18:38

Als je wel betrouwbare info wil over dit ras ga dan naar www.astch.nl.

Marije

geplaatst op 23 juli 2017 | 18:34

Weleens gehoord van raseigenschappen? En de dominantietheorie is ook allang achterhaald.

Diana

geplaatst op 23 juli 2017 | 18:20

Mijn Stafford van bijna 17 jaar is overleden. En is volgens onderstaand "slecht" artikel groot gebracht. In liefde gestorven. En altijd samen geweest met grote en kleine hondjes. In huis en buiten huis. Dat Tineke succes heeft met onderstaande methode bewijst van Tineke en de methode dat dit geen onzin is. Ik snap niet waar deze rare reactie dan ook vandaan komt. Vele maanden later. Elke stafford is een lieve, trouwe, gezonde viervoeter en kan met elke hond samen. Het is enkel jammer dat mensen het gedrag niet herkennen mbt rangorde en dat het daarom vaak fout gaat. Dat zijn vaak mensen die teveel met hun ego bezig zijn. Zoals de reactie hieronder.

peter

geplaatst op 23 juli 2017 | 17:07

Baasjes vergeten vaak dat ze niet de baas zijn maar de verzorger

Sarah83

geplaatst op 23 juli 2017 | 15:28

"De Amerikaanse Staffordshire Terriër kan uitzonderlijk goed opschieten met andere honden..." Hier gaat het al behoorlijk mis. *zucht*

Marije

geplaatst op 23 juli 2017 | 14:58

Wat een verschrikkelijk slecht artikel! Degene die dit heeft gefabriceerd moet echt wat aan zijn rassenkennis gaan doen.

Hendriks

geplaatst op 23 juli 2017 | 14:53

Wat een amateuristisch bericht zeg... de helft klopt al niet... Ik hoop niet dat nieuwe eigenaren dit soort stukken te lezen krijgen. Gemiddeld toekomst en nu eigenaar moet weten dat zowel de Amerikaanse Stafford, Engelse Stafford en Amerikaanse Pitbull Terrier (apbt) hondintolerant zijn.... dat het goed gaat kan tijdelijk zijn, als het niet meer gaat probeer het dan ook niet meer. Je wil niet weer een krantenkop veroorzaken. En die belachelijke Cesar Milan stuckjes, aub negeer dit... dat doet ons ras echt niet ten goede!

Tinneke

geplaatst op 18 mei 2017 | 13:31

Hallo, Ik wou nog even een updaten geven. We zijn nu 4m verder en er zijn geen incidenten meer geweest. We durven ze weer met zijn allen alleen buiten te laten, wat met het goede weer dat er aankomt toch een luxe is ?? Uiteraard gaan we wel regelmatig ff kijken wat ze aan het doen zijn ?? ik wil iedereen nog bedanken voor alle tips! Groetjes Tinneke

Tinneke

geplaatst op 22 januari 2017 | 15:49

Hallo, samen wandelen is momenteel nog niet haalbaar. Apart wandelen lukt op het moment nog niet. Volgende week begint mijn oudste op school en dan zou dat moeten gaan. Ben net 2 dagen bezig geweest om mijn tuin appelvrij te maken, er was bijna ruzie over een appel dus... De benchen stonden over elkaar dus nu heb ik de veranda zo herschikt dat ze naast elkaar staan met een kast ertussen zodat ze elkaar niet zien en dus niet kunnen doodstaren tijdens het eten. Buiten tussen komen is nogal moeilijk heb ik gemerkt, als ons Nalu achter ons Kira gaat. Die blijft dan ook niet stilstaan en ons Nalu hoort niks meer precies. Ze had dezelfde fixatie en houding naar de hark toen ik wat bladeren aan het gritselen was. Maar daarbij kon ik mijn plaats opeisen en haar commanderen van weg te gaan. Na enkele keren had ze dit door en kon ik rustig verder doen. Op dit moment laat ik 1st de 2 jackskes buiten en dan ons Nalu. Bij het binnenkomen moet zij tot laatst wachten ook als zij al 1st aan de deur staat. Eens binnen blijven ze eigenlijk vrij braaf in hun mand liggen, soms zelfs met 3 in 1 mand gepropt. Sorry voor de lange berichten altijd, maar ik wil echt dat het werkt. We houden van al onze hondjes en zouden ze graag allemaal (in vrede) houden. Als je nog tips hebt hoor ik het graag... oh ja, wat betreft hondenschool, ik weet niet of de hondenschool bij ons ideaal is voor ons. Ze heeft daar in de puppyklas ook al 2x ruzie gemaakt en ik ben niet voor hun methodes met stropketting en bij het nekvel scharen en plat leggen. Wat denk jij daarvan? Groetjes en heel veel dank!!!

Diana

geplaatst op 18 januari 2017 | 18:12

Hallo Tineke, Blij om te horen dat het al beter gaat! De oudste hond gaat als eerste naar binnen en als laatste jouw Am. Stef. Omdat je kindjes hebt is het belangrijk de hondjes aan te leren niet in de buurt van het mensen eten te mogen komen. De kindjes kun je leren dat ze de hondjes zelf wegsturen door een geluid te maken (zoals kkksssttt). De hele familie heeft dan 1 geluid wat voor de hondjes betekend dat ze weg moeten. Hiermee plaats je jouw kinderen altijd boven de hondjes en ik vind dat met een grote hond wel belangrijk om direct aan te leren. Omdat je meerdere hondjes hebt gelden deze regels voor alle hondjes anders zou het niet eerlijk zijn. Samen uitlaten heeft wel mijn voorkeur is dat nu haalbaar voor jou om te doen? Als je er zelf stress van krijgt zou ik het niet adviseren. Mocht je er stress van krijgen zoek uit waar je stress van krijgt en probeer dat moment te veranderen. Als het je straks gelukt is heb je een geweldig team! Zeker een geweldig waakteam dat heb je nu al!

Tinneke

geplaatst op 17 januari 2017 | 08:56

Hallo Diana, Dit zou zeker waar kunnen zijn. Zijn nu sinds gisteren bezig met het in volgorde door de deur te gaan. Dit is wel een heel karwei met 3 honden die helemaal in de war zijn nu maar het is nu al minder chaotisch. Is het automatisch de oudste hond die 1st komt of moeten we rekening houden met het feit dat onze staffie het sterkste is? Voorlopig mogen ze ook niet op eigen houtje hun mand verlaten, tot de hiërarchie hen duidelijk is en ze ook wat beter luisteren. We hebben 2 jonge kindjes en dit is voor hun veiligheid, ben bang dat ze er eens per ongeluk tussen steken. Alvast bedankt, we gaan hier zeker mee verder, onze 2 dames gaan het nog een tijdje samen moeten redden en ze moeten het natuurlijk allemaal overleven ?? Zou jij ze samen uitlaten of apart?

peter

geplaatst op 16 januari 2017 | 19:04

Klopt diana ik heb een am staff en een eng staff 2 fretten en een kat en mijn eng staff is de leiden en eider een weet hier zijn plek en loopt ook gewoon los, ik heb nu wel dat als mijn frettenn loslopen dat ik al het eten aan de kant zet, maar voor de rest als we blik voer eten gaat 1 van hun achter een hekje dat in ik huis heb geplaatst en dat bepalen zij zelf wie er achter het hekje eet dus wel appart en de voerbakken ook direct opruimen en dan pas het hek open.

Diana

geplaatst op 16 januari 2017 | 18:40

Hoi Tinneke, De 5 jarige Jack Russel wilt leider zijn en heeft daar ook de leeftijd voor. De Am. Staf wilt dit ook zijn. Dus beginnen met aangeven welke hond leider mag zijn. Je oudere hond heeft er niets mee van doen, maar heeft er wel stress van. De leider eet eerst, gaat als eerste naar binnen, krijgt als eerste een koekje etc. Misschien dat dit nu vanuit de verzorgers niet aangegeven word aan de hondjes en dat er daarom om elk klein dingetje een ruzie ontstaat. Kun je je hierin vinden?

Tinneke

geplaatst op 16 januari 2017 | 14:53

Hallo, Wij hebben een am.staff van 7m en 2 jack russels van 15j en 5j. De jack van 5 en de am. Staff hebben de laatste weken al enkele keren in elkaar gehangen. Meestal ging dit om eten. Snoep hebben we afgeschaft omdat er over enkele kruimels ook al ruzie gemaakt werd. Daarstraks was ik met de am.staff gaan wandelen. Bij het terugkomen was het weer ruzie om geen duidelijke reden ?? Graag raad om onze 2 dames overeen te laten komen...

Marielle

geplaatst op 2 oktober 2016 | 12:32

Hoi.. Kan ik mijn stafford reu van nu 8 maand in een buitenkennel doen overdag? Dankuwel

Diana

geplaatst op 22 september 2016 | 12:50

Ga ik doen Bedankt diana

Diana

geplaatst op 22 september 2016 | 11:35

Hallo Diana, Kira is dus een ontzettende lieve hond die nu haar plaats even niet weet door haar soort ras. Ik denk dat het wel goed komt als je de nieuwe methode gaat toepassen. Misschien de eerste 3 weken is het even wennen voor iedereen. Maar gewoon volhouden. Als het beide vrouwtjes zijn dan is het iets pittiger vind ik zelf. Mannetjes zijn wat dat betreft makkelijker. Vrouwtjes zijn iets snouweriger dan mannetjes. Maar zou voor de nieuwe methode niet moeten uitmaken. Het samen uitlaten zou straks wel weer kunnen. Eerst in huis zorgen voor de hiërarchie. En daarna kan dat buiten ook makkelijk. Kira moet dan aan de lijn met baasje achter de oude hond lopen (nooit voorop) en altijd als laatste naar binnen en buiten. Als je de honden nu apart uitlaat omdat dit beter is. Doe dan altijd eerst je oudere hond en als laatste Kira. Kira zal best even van slag af zijn wanneer je veranderingen gaat brengen in haar gewoonte gedrag. Misschien iets minder vrolijk of iets anders wat jij aan haar gaat merken, dit gaat vanzelf weer voorbij. Als je het etenstrucje gaat toepassen blijf bij het eten van beide honden. Laat Kira zien dat jouw oudere hond eerst eet. Je oudere hond zal best stress krijgen omdat Kira netjes op afstand moet gaan wachten totdat jouw oudere hond rustig gegeten heeft. Kira moet nu omschakelen en dat veroorzaakt stress voor beide honden. Kira mag niet niezen blaffen of andere aandacht vragen. Corrigeer dat wanneer ze dat doet. Wanneer ze te abnormaal doet geef je haar geen eten. Dat klinkt heel erg maar duidelijker kun je niet zijn. Ze snapt het dan gelijk. Je kunt ook Kira haar etensbak weghalen tijdens het eten. Optillen en terugplaatsen. Ze mag niet snauwen. Aanraken tijdens eten leer je normaal een pup, bij een oudere hond aanleren is iets pittiger. Maar is wel mogelijk aan te leren. Als dit in orde is, gaat al het andere eigenlijk vanzelf. Laat je over een paar weken weten of het verbetert is?

Diana

geplaatst op 22 september 2016 | 10:48

Hoi Diana, Je hebt inderdaad geljk, want de amstaf (Kira heet ze) krijgt meestal als eerste haar eten dan Zoe. Nooit bij stilgestaan. Stom he Kira luistert wel naar ons, want ze doet alles wat we zeggen. Als we haar roepen komt ze. Als we zeggen zitten doet ze dat en andere dingen, Het gekke is als wij even weg zijn dan gebeurd er niets. Ik ga jou manier toch even uitproberen en kijken hoe het werkt. Tegenwoordig laten we ze niet samen uit. Ieder apart. Alleen als mijn man thuis is dan doen we ze wel samen. Dan merk je ook dat ze dominant naar Zoe is. Maakt het ook nog uit of beiden vrouwtjes zijn?? Groetjes andere Diana

Diana

geplaatst op 22 september 2016 | 10:20

Hallo Diana, jouw am stafford wilt de leider zijn. Hiervoor valt de staff jouw oudere hond zomaar uit het niets aan. Het is normaal gedrag uit de natuur. Waar jullie voor moeten zorgen is duidelijk laten zien wie de leider is. Wie krijgt als eerste eten? De oudere hond als eerste en daarna pas de staff. Wie gaat er als eerste naar binnen en naar buiten? Eerst de mensen dan de oudere hond en als laatste de staff. Zo laat je de staff zien dat ze nog geen leider mag zijn en dat er respect nodig is voor de ouderen. Als je dit drie weken toepast (geen enkele keer vergeten) zul je zien dat de staff zich anders op gaat stellen. ( het zal even wennen zijn voor beide honden en de baasjes, maar wat een rust als je eerst zelf naar binnen kunt en daarna pas de honden in volgorde van rang, na 3 weken gaat het vanzelf) Indien er honden speelgoed in huis is, verwijder dit tijdelijk totdat jullie vinden dat het geen ruzie veroorzaakt. De staff mag het niet beschermen dat is fout gedrag. M.b.t het eten: wanneer je een koekje geeft doe dan als laatste de staff, en laat de staff er iets voor doen. Nooit zomaar een koekje geven aan een dominante hond die lief van karakter is. De staff wilt graag leren en het juiste doen. Jullie hond is nu enkel in de war omdat zijn natuur zegt dat hij leider moet zijn en er niet duidelijk aangegeven is (door de baasjes) welke hond leider is. Probeer dominant gedrag van de staff te herkennen. Bv niezen is geen niezen zoals bij mensen maar is dominantie. Wanneer de staff dit doet corrigeer hem direct en liever corrigeren voordat hij dominant wilt gaan doen. Als je niet weet welke tekenen allemaal dominantie zijn probeer dat uit te zoeken op het internet. Haal het eten in huis weg. Vaak als je bezoek binnen krijgt zul je zien dat de staff direct gaat eten. Dit is niet omdat hij trek heeft maar om te laten zien aan jouw bezoekers dat hij/zij de baas is. Geef eten nadat het gezin gegeten heeft in volgorde van rang aan de hondjes. Een staff op de bank is niet de bedoeling als zn gedrag niet correct is. Dit mag pas als hij zich gedraagt zoals jij wilt. Als het nooit mag betekend bij een staff dan ook geen enkele uitzondering maken op de regel. Want een staff heeft vaste regels nodig. Het is niet fijn voor jouw oudere hond als de staff zich zo gedraagt. Je hond heeft rust nodig op zn oude dag. Ik hoop dat je bovenstaande je kan helpen en dat er iets tussen staat waar je wat mee kunt doen. Let vooral op het eten. In de natuur eet de zwakste ook als laatste. Laat jouw staff zien dat dit zijn plaats is, e dan komt alles goed. Grt Diana

Diana

geplaatst op 21 september 2016 | 23:21

Hallo lieve mensen, Ik heb een amstaff van 2 jaar en een malthezer (die doof is) van 15 jaar. Het is nu al redelijk vaak voorgekomen dat mijn amstaff de malthezer aanviel. Naar mij gevoel zomaar uit het niets. De laatste keer konden we met de malthezer naar de dierenarts omdat de amstaf haar had aangevallen en haar keel openlag. Ik vind dat zo verschrikkelijk en weet niet wat te doen. Ik heb ook 2 katten in huis maar die doet ze niets. Vandaag heb ze de malthezer weer bij de poten gebeten. Soms gaat het ook een tijd goed en liggen ze bij elkaar en dan naar mijn gevoel uit het niets valt ze weer de malthezer aan. Eigenlijk ben ik nu een beetje radeloos. Ik wil mijn oude malthezer ook nog een leuke oude dag bezorgen. Voor de rest is de amstaff naar ons toe wel lief. Ze is wel erg angstig en onzeker. Wie heeft er een tip

Dennis

geplaatst op 12 augustus 2016 | 14:59

Maringo, ik snap precies wat je bedoelt, maar dat is erg persoonlijk. Ik vind het juist weer erg leuk dat er altijd wel weer een verassing is bij de Stafford. Ik vind alleen wel dat het fokken en de verkrijgbaarheid aan banden moet worden gelegd. Enerzijds om slechte honden, vooral qua karakter, te voorkomen en anderzijds om verkeerde baasjes uit te sluiten. Een Stafford is een hond die onvergelijkbaar is en dat moet worden gekoesterd. Na mijn huidige hond zijn er twee opties: geen hond meer of weer een Stafford.....

Dennis

geplaatst op 12 augustus 2016 | 14:56

Diana, die beslissing is altijd moeilijk, maar jij kunt het beste aanvoelen wanneer zijn tijd is gekomen. Geloof me, je merkt het als hij niet meer kan of wil. Probeer zo objectief mogelijk te kijken en aan hem te denken en vooral niet aan jezelf, want dat is nog het moeilijkste. Sterkte.

Maringo

geplaatst op 12 augustus 2016 | 03:15

Ik heb de voorbije 16 jaar 2 Amstaffs gehad. De eerste was Mick, een schat van een hond. Heel gespierd maar niet zo overdadig breed als je ze zoms ziet...echt een scherpe afgetrainde atleet. Heel lief voor ons, voor alle mogelijke kindjes, voor andere mensen...maar ooh wee als hij een andere hond iin het vizier kreeg. Than, all hell broke loose. Katten...net hetzelfde. Je kon die hond socialiseren tot je een punthoofd had...als hij de kans kreeg trok hij gegarandeerd een kat aan flarden, of beet eender welke hond...of dat nu een Deense dog, een Duitse herder of een Rottweiler was. Maar zoals gezegd, verder een schat van een hond. De tweede was een kleinzoon van de zus van Mick. Rocky. Rocky was een kanjer...breed, zwaar gespierd, meer gedrongen en krachtpatser dan Mick. Superlief voor ons en voor eender welk kind. Bezoekers...daar had hij het niet echt op begrepen. Als we erbij waren viel het nog wel mee maar toch moest je hem altijd in de gaten houden...hij had gasten altijd in het oog en leek altijd klaar om... Andere honden of katten...geen probleem. Stoeien, spelen...al wat je wilde. Behalve die ene keer dat hij een Duitse herder heeft gebeten, nadat die hem agressief was tegemoet gekomen. Twee totaal verschillende honden dus...ik mis ze allebei nog heel erg. Maar het waren toch niet de makkelijkste honden...en dus heb ik verleden jaar weer voor een Mechelse herder gekozen. Toegegeven, totaal ander type hond...elke vergelijking is unfair. Maar toch, voor mij gaat er niets boven een goede "Mechelaar"...gedraagt zich altijd zoals het hoort, fantastische waakhond en heel trouwe familievriend. Het is persoonlijk, en ik doe niets af aan het ras op zich...maar voor mij geen Amstaffs of pittbulls of dergelijke meer. Ik heb mijn Amstaffs doodgraag gezien...maar je moest altijd rekening houden met één of andere verrassing die ze plots uit hun mouw durfden te schudden.

Diana

geplaatst op 22 juli 2016 | 06:56

Hallo, ik heb ook een Amerikaanse Stafford deze is nu 17 jaar oud. Ik herinner mij dat hij ( Youri ) vroeger gedragsproblemen had idd met andere honden. Dit gaat vanzelf over mits je een strakke opvoeding hebt. Een Stafford heeft duidelijkheid nodig van zijn/ haar baasje. De makkelijkste dingen om aan te leren zijn: als laatste eten als laatste naar binnen door de voordeur. Koekje opeten in je mand etc. Als je dit doet komt de rest vanzelf. Het zijn zulke trouwe lieve honden. Vaak weet men de dominantie in het gedrag niet en voed het baasje dit per ongeluk en daardoor kun je een hond verkeerd opvoeden. Let hierop. Gaat jouw hond eten als je visite krijgt? Zie dat ook als dominantie en verwijder z'n bak eten. Geloof me je krijgt het beste dier ervoor terug! Mijn Stafford van nu 17 jaar oud is zo lief voor andere honden. Loopt buiten wel altijd nog vast aan de lijn mee. Geen verre stukken meer door z'n benauwdheid. Hij rolt en duikt languit neer in het gras. Vroeger was hij mooi en gespierd nu is hij nog steeds een knapperd maar wel een oude met wat verschrompelde heupen. Het grappige is dat hij nog steeds niet grijs is. Op het moment is het warm weer in ons land en hoor ik in de nacht dat hij erg benauwd is. Al meerdere dagen achter elkaar. Wanneer mag je de keuze maken om je hond in te laten slapen als hij nog zindelijk is en normaal eet? Een Stafford laat z'n pijn niet blijken, maar om nou te wachten tot die dag.. Dat vind ik een moeilijke keuze... Een Stafford is de meest trouwe hond voor kinderen, vriendinnen van het kind. Maar als jouw hond te beschermend is voor jouw eigen kind kun je geen vriendinnen alleen laten bij je Stafford. Deze over bescherming moet je corrigeren en afleren. Als je dat punt hebt bereikt dan pas schat je zelf in of jouw hond deze verantwoording kan behappen. Mijn Stafford van 17 kan dit allemaal en is zo perfect in z'n regels. Dat is wat je terugkrijgt eeuwige trouwheid. Maar wanneer mag je nou de keuze maken voor inslapen? Geen ervaring mee en zo moeilijk voor zo een trouw beestje. Maar laten lijden terwijl hij de pijn niet laat zien is toch ook niet goed?

Sylvana (18)

geplaatst op 9 december 2015 | 09:17

Hallo, Mijn ouders en ik hebben ook een amstaf x pitbull, hij is nu 8 maanden oud al 2 cursussen afgemaakt alles keurig netjes het enigste waar we tegen oplopen is het bijten van hem. Niet echt doorbijten maar meer willen spelen en zijn tandjes gebruiken ( om het niet onaardig te laten overkomen ) alleen spelen dat vind ik niet erg maar ook als we gewoon hem aanhalen en naar een tijdje begint hij naar het likken te bijten (vervelend voor de gasten die schrikken haha) of dan komt hij uitzichzelf bij je en begint hij terwijl ik hem zeker 3 uur op een dag laat rennen op t veld maar dan corrigeer je hem en na 1 minuut begint het weer.. zijn wij als bazen niet duidelijk genoeg of is het voor hem niet duidelijk dat bijten niet oke is? We hebben al vanalles geprobeert zoals op dat moment een speeltje te geven maar daar zit hij ook maar 5 minuutjes aan. Zou graag willen weten of we wat hebben fout gedaan! Zit zelf op een dierenschool en ben heel consequent met hem bezig alleen dat is het enigste wat ik hoop dat nog gaat afnemen! Groetjes

Serge

geplaatst op 25 november 2015 | 11:47

Tamara , een goede tip voor jou is om zeer rustig te vertrekken thuis , al van bij de leiband nemen effe wachten de deur of poort opendoen effe wachten , wacht lang genoeg tot je oogcontact krijgt of duidelijk merkt dat hij/zij kalm is voor de volgende stapjes, stop gewoon en straal je rust over op de hond indien hij/zij toch weer eens opgewonden of schuchter doet , afleiden met een lekker hapje lukt soms ook goed maar geef geen hapjes als hij/zij in opgewonden of bange toestand verkeert , laat het zien en bekom het gewenste gedrag = kalmte > geef dan een beloning zonder opgewonden stem een aai en/of hapje dus. En vergeet het verleden gewoon. Als het plots lukt ga dan niet "te blij zijn" en zelf opgewonden doen. In je binnenste een feestje vieren kan ook en zelfs dat voelt je hond aan en ervaar dit als trots van YaaaY he/she did it ! Lets Keep This ! Hopelijk ga je eens naar een markt of langs een voetbalmatch , ... enz. :)

tamara

geplaatst op 23 november 2015 | 18:51

Beste, onze amstaff is 8 maanden jong nu hij is altijd heel schuchter geweest maar hoeveel we ook met hem onder de mensen komen en gaan het is net of dit erger en erger word met andere honden speelt hij en is hij heel zelfzeker als het op mensen aankomt die hij niet kent is het een heel ander verhaal van zodra we buiten gaan met hem gaat zijn staart tussen zijn poten en is hij heel gestresst we dachten dat dit met de tijd wel ging verbeteren maar dit is niet het geval vanaf hij terug thuis is is hij terug een jong veulen vol speelsheid en zelfvertrouwen. Is er misschien iemand die hier al ervaring mee heeft gehad? Of iemand die tips kan geven om dit stap voor stap op te lossen?

Naomi

geplaatst op 18 november 2015 | 18:39

mijn Amerikaanse stafford is een lieverd! lief met mensen lief met kinderen lief met grote honden, kleine honden, puppies, zelfs met cavia's . ik snap dat mensen die niet veel verstand hebben van honden bang voor ze zijn maar om mij dan zomaar te slaan omdat toen mijn stafford van 9 maandjes los liep vind ik heel erg!. het is maar hoe je ze opvoed, geen enkele hond is aggresief geboren. je hebt het zelf in de hand.

Anita Geraedts

geplaatst op 14 november 2015 | 21:40

Ik heb een vraag over onze pup. 11 weken oud. Elke keer als we hem naar zijn plaats sturen plast hij op zijn kussen. Hij komt dan net van buiten en heeft net al zijn behoeftes gedaan. Hoe kan dit?

jan simons

geplaatst op 3 november 2015 | 14:57

ik heb een amerikaanse stafford een teefje 5 en half jaar oud zeer lieve hond sinds een paar weken gaat mijn hond een beetje manklopen ben bij de dierenarts geweest eerrst dacht hij aan een verrekte pees tabletten gehad ging 14 dagen goed en 3weken aan de lijn gehad maar liep naar 3weken weer mank ik heb foto,s laten maken van de rechter poot en de linkerpoot volgens mij is het de rechterpoot en de schouder van de rechterpoot er was niets op te zien alleen zei de dierenarts dat er een beetje artrose is maar daar kan hij oud mee worden nu heb ik een poeder gekregen voor dit geval dogmobillity heet dit poeder en is remmend en pijnstillend graag is er iemand die het mijn kan vertellen of zijn hond dit ook heeft en wat er nog meer aan te doen is

Dennis

geplaatst op 16 oktober 2015 | 09:25

Het kan speels gedrag zijn, dat kan ik niet beoordelen zo, bij ons wil de hond ook wel eens achter de kat aanzitten, maar als we dat corrigeren houdt het op. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn om ze alleen te laten samen en je hond is in een lastige leeftijd met 2 jaar (pubertijd), maar juist nu zul je met strakke hand moeten corrigeren. Dat zou kunnen betekenen dat je de hele dag er boven op moet blijven zitten. Inderdaad. Meteen een waarschuwing voor mensen die hier kijken en een Stafford willen gaan aanschaffen: ze zijn verschrikkelijk eigenwijs en kosten enorm veel tijd aan opvoeding, in het begin. Tot 3 jaar zul je ze zeker strak moeten opvoeden, daarna zul er wel de beste hond aan hebben die je je kunt voorstellen. Na ruim 3 jaar trainen in schoolverband en daarnaast zelf elke dag ook nog en nu nog steeds bijna elke dag gehoorzaamheids oefeningen, heb ik een hond die ik op commando buiten van een kat kan terugroepen. En geloof me, ze wil die kat écht héél graag hebben. Het kan dus wel en ik heb niet eens een erg volgzame hond, integendeel zelfs. Maar je zult er echt héél veel tijd in moeten steken. Te laat voor jou Tamara, jij hebt gekozen en nu moet je het afmaken, dat ben je verplicht aan je hond. Als je nog geen gehoorzaamheidstraining hebt gevolgd, adviseer ik je om dat alsnog te doen. Met 2 jaar kun je nog makkelijk goede resultaten behalen. Kies wel een school waar men ervaring heeft met Staffords, heeft men dat niet dan kan er nog wel eens een verkeerde inschatting gemaakt worden, bovendien loopt men op scholen vaak los en dat is niet handig met een Stafford. Veel succes en hou vol, je krijgt er echt iets moois voor terug. Achteraf zul je geen spijt hebben, dat garandeer ik je.

tamara

geplaatst op 15 oktober 2015 | 18:15

de katten hebben veel plaatsen om op te springen.maar als de hond aan het slapen was toen ze jonger was heeft ze 3van de 5 katten vastgegrepen aan hun bil en staart en sedert dat moment kan ze de katten niet meer gerust laten.Maar ik kan toch niet een hele dag staan kijken of ze niks doet aan de katten.want de hond zit nu soms heel de namiddag buiten omdat de katten rond lopen in huis.En soms steken we de katten vast boven als de hond in huis loopt.Is dat soms een goede oplossing.Want we durven ze niet meer te samen laten rond lopen in huis want de hond zit direct achter de katten.En soms geraken ze uit paniek niet rap de hoogte in om op de meubel of kasten te springen.Want de hond springtop tafel als ze een kat ziet.

Dennis

geplaatst op 15 oktober 2015 | 12:49

Tamara, je kunt nooit 100% zeker zijn met honden en katten samen, maar vaak kan door strikte correctie wel bereikt worden dat ze elkaar dulden. Zorg dat het duidelijk is voor je hond dat hij op de laagste plek staat, dus katten eerst eten, corrigeren wanneer je hond naar je katten neigt, etc. Zorg er ook voor dat de katten voldoende plekken (op hoogte) hebben waar zij makkelijk op kunnen komen en de hond niet. De sleutel ligt echter bij jou en de opvoeding naar je hond toe, met trainen kun je veel leren. Bij onze katten gaat het goed, maar op straatnwilde mijn hond nog wel eens katten willen pakken. Een simpel "nee" is inmiddels genoeg om haar naast me te houden en de kat te negeren, maar het instinct blijft!

tamara

geplaatst op 14 oktober 2015 | 21:28

Wij hebben een Amerikaanse stafford en 5katten. En ze komen niet overeen met elkaar en we moeten de hond en de katten altijd van elkaar weg houden.als we gaan slapen moeten we de stafford in een kennel steken want mijn 5katten zitten binnen 'snachts.en tijdens de dag zit de hond buiten en soms binnen maar dan moeten we de katten kort steken en dat is ook geen oplossing voor de katten.weet er iemand wat ik daaraan kan doen.want de katten zijn tussen de 6maanden en 9jaar oud.en de hond is 2jaar oud.

Dennis

geplaatst op 18 september 2015 | 09:32

Hallo Rolanda, ik ben blij dat je wat hebt aan mijn advies. Ik wil echter nog wel 1 tip geven: pas op met het trekken van conclusies over het gedrag van je hond. Hij is nu 1 jaar en inderdaad zijn verreweg de meeste Amstaffs sociaal op die leeftijd. Een volledig sociale volwassen Stafford is echter een unicum. Sociaal naar mensen, absoluut, maar naar andere honden vaak niet. Ja natuurlijk spelen ze met andere honden, ook als ze volwassen zijn. Maar ze zijn zeer selectief en het probleem ligt vooral bij de honden waar ze niet mee op kunnen schieten of die (semi)agressief gedrag vertonen naar hen toe. Honden hebben ruzie en knokken soms wel eens, dat doen ze allemaal. Ook de Amstaff is gewoon een hond en geen moordlustig monster of zoiets, wat de media iedereen graag wil doen geloven. Echter een Amstaff die vecht verliest niet en loopt dan weg, of geeft zich over, zoals gebruikelijk is bij honden. Dit ras vecht, totdat jij het beëindigd of totdat de andere hond niet meer reageert en ik denk dat je snapt wat ik bedoel. Daarom is het absoluut van cruciaal belang dat de eigenaar van een Amstaff controle heeft over zijn/haar hond en (vaak overdreven) voorzichtig is met andere honden. Dat geld ook voor bezitters van andere grote hondenrassen, maar die komen nou eenmaal niet zo uitvergroot in het nieuws, waardoor ze op eieren moeten lopen. Natuurlijk zijn er ook zat Amstaffs die nooit een vlieg kwaad doen, maar het blijven dieren, neem nooit risico's! De Amstaff maakt vaak tussen het 2e en 3e levensjaar een verandering door, dan worden ze namelijk volwassen. Dit kan gepaard gaan met een radicale gedragsverandering. Ineens "pikken" ze dominant gedrag van andere honden niet meer, of steken ze een afkeer van sommige individuele honden niet meer onder stoelen of banken. Juist deze felheid maakt de Amstaff tot een aantrekkelijke hond, die heel geschikt is om mee te sporten bijvoorbeeld. Ook een goede manier om je hond energie kwijt te laten raken. Indien iemand interesse heeft om een kijkje te nemen welke sporten er mogelijk zijn, kan dit GRATIS op 27 september 2015 bij Dog Training School Schiedam, Trimpad 4, 3118 JJ Schiedam, om nóg meer plezier te hebben van je Amerikaanse Stafford of kruising daarvan.

peter

geplaatst op 18 september 2015 | 08:29

Oke doei rowanda, waren trouwens geen oordelen maar sugesties. Nogmaals veel geluk

Rolanda

geplaatst op 18 september 2015 | 08:16

hey peter hoe kun jij nu oordelen dat wij zomaar een hond in huis hebben genomen wij hebben veel ervaring met honden we hebben namelijk altijd een hond in huis gehad en daarbij hebben we voordat wij Turbo kregen ons verdiept in het ras en weten ook dat er een taboe is daar komen we dagelijks nog achter wat pure onzin is want het zijn ontzettende sociale honden maar alleen al hoe andere eigenaren van met name kleine honden op hem reageren waardoor hun hond begint te bijten onze Turbo is alleen enthousiast en nieuwsgierig en trekt daardoor aan de lijn het enige wat er niet goed is gegaan toen hij puppy was hij heel ziek is geweest tot acht maand toe en we hem daardoor niet op cursus hebben gedaan maar wij zijn intensief bezig geweest om hem goed te laten luisteren dus het enige probleem is trekken aan de lijn ik vraag om advies en niet om een oordeel beetje jammer. Hallo Dennis aan jou advies heb ik wat en ga er ook zeker iets mee doen, ik ben van plan om toch op een cursus te gaan en samen met ons gezin veel oefenen om Turbo het trekken aan de lijn af te leren. groetjes Rolanda

Dennis

geplaatst op 17 september 2015 | 19:46

Beste Rolanda, in de basis ben ik het met Peter eens. Ik ben een voorstander van gehoorzaamheidstraining tot het derde jaar van je hond. Ten eerste schept het een diepe band tussen jou en je hond, ten tweede is het heel leuk om intensief met je hond besig te zijn, ten derde kun je direct advies krijgen bij dit soort problemen en tot slot, maar niet de minste, na drie jaar training heb je een hond waar je de rest van zijn leven blij mee bent. Mijn Amstaff komt zelfs op commando direct terug als ze achter een kat aanzit. Altijd handig. Nu jouw "probleem". Ik kan je zo 5 verschillende tuigen noemen, allemaal gericht op het "breken" van trekgedrag. Maar daarmee pak je alleen het gevolg aan, niet de oorzaak. Die oorzaak zou tot grote problemen kunnen leiden, wanneer je hondje ouder wordt, Wat is de oorzaak? Je hond negeert jou! Hij zou zijn (of haar) focus op jou moeten hebben, maar heeft die nu op een ander iets. Het park waar je heen gaat, die boom waar een andere hond tegenaan geplast heeft, dat bewegende blaadje op de grond. Alles behalve jij. Straks is hij ouder en krijgt hij de focus op een andere hond. Heel vervelend, want dan zul je pas écht zien wat trekken is! En dan laat je per ongeluk de lijn los, of hij breekt en hop, je staat in de krant met je "valse Pitbull" die verboden moeten worden. Vette problemen dus. Wat te doen? Zorg dat de focus op jou komt. Trek de aandacht tijdens het trekken. Krijg je die aandacht, dan trekt hij niet meer, snoepje erin. Blijven herhalen tot het zo is dat je hond constant jou in de gaten houdt, want jij hebt lekkere snoepjes. Op dat moment de snoepjes afbouwen en eventueel vervangen door een speeltje of liever alleen jouw waarderende stemgeluid. Natuurlijk lukt dit meestal niet zomaar, jij met je snoepjes bent niet in beeld! Doe dan het volgende: je loopt met je hond en hij trekt, zeg "nee" op duidelijke toon, geef een korte ruk (niet te hard) aan de riem en draai om en loop een aantal passen in de richting waar je vandaan komt. Je hond moet dan meelopen, zolang hij meeloopt en niet trekt, geef je een snoepje en draai je weer om in de richting waar je heen wilt. Je hond trekt weer, weer hetzelfde ritueel. Ik waarschuw van tevoren, in het begin kom je het eerste half uur de straat waarschijnlijk niet uit, maar hou vol! Uiteindelijk zul je hiervan op andere vlakken veel profijt van hebben. Heb je al eerder honden gehad, vergeet dan die ervaring, want een Amstaff is de meest eiegnwijze hond die je je kunt voorstellen en daarbij beresterk. Bovendien kijkt heel Nederland momenteel met een vergrootglas naar dit ras en haar eigenaren, je zult het dus beter moeten doen dan welke eigenaar van een ander ras ook. Veel succes en het gaat je lukken, je hoeft er alleen maar voldoende tijd in te steken. PS, als je hondje in de eerste en tweede pubertijd komt (vaak twee keer namelijk), dan is het net of hij alles vergeten is. Geen nood, dat gaat vanzelf over, gewoon doorgaan.

peter

geplaatst op 17 september 2015 | 17:37

Hey hallo Ik heb nog wel een tip voor een trekkende hond voor mensen die zomaar honden of dieren inhuishalen terwijl ze niet eens weten wat ze nu inhuis hebben gehaalt, ga dan eens op een puppy cursis voor de bases comandos en dit ook meer voor mensen die voor het eerst een hond hebben en of niet weten hoe slim ze zijn,maar dat kost wel weer tijd en geld de ene hond heeft eenmaal meer aandagt nodig dan de ander. Succes, en veel geluk met je nieuwe aanwinst en dat hij zij maar veel liefde en aandagt mag krijgen.

Rolanda

geplaatst op 17 september 2015 | 15:25

wij hebben een Amerikaanse staffort van 1 jaar hij is heel lief luistert heel goed maar het enige probleem wat we hebben is dat hij enorm trekt aan de lijn we hebben al een anti trek tuig maar daar trek hij als het ware door heen wat kunnen we hier aan doen een andere riem of iets anders heb jij nog tips?

Dennis

geplaatst op 24 juli 2015 | 23:17

Peter, dat is een mythe, net als het op slot slaan van kaken. Nils van waar. Wel moet je altijd oppassen met twee Powerdog honden bij elkaar. Soms gaat het goed, maar dan nog moet je altijd de honden scheiden als je er niet bij bent. Meestal lukt het niet moet ik helaas zeggen. Elke hond is een individu, maar deze honden zijn gewoon geen "honden honden", uitzonderingen daargelaten. Je kunt het proberem, misschien heb je geluk, maar denk erom, altijd scheiden!

peter

geplaatst op 24 juli 2015 | 21:29

Hallo is het waar dat je een stafford als ze bloed hebben geproeft dat je dat er niet meer uit krijgt ik heb zelf een argentijnse teef gehad dit niet beter wist dan het buiten leven en lied ook geregeld haar tanden zien het was dus niet echt een knuffel hond ik had toen 3 katers en dat ging prima samen, ik heb nu een engelse stafford en wil er graag een hond bij er is mij 1 aangeboden maar het zijn bijde teefjes de ander amerikaanse, er is mij eerder een stafford aan geboden maar die had de kat van zijn vriendin doodgebeten en niet alleen dood maar ook opgegeten en kon dus apsoluut niet alleen zijn. Mvg Peter

nathalie

geplaatst op 20 juli 2015 | 19:42

Oke heel erg bedankt ga het zeker volhouden verders is hij heel lief en jlo ook...

Dennis

geplaatst op 20 juli 2015 | 19:24

Nathalie, je Bully test je uit. In principe is je riem een verlenging van je arm, zodoende probeert je pup hoever hij kan gaan. Je doet het goed als je volhoud totdat hij los laat, jij bent de baas. Ik ben niet zo'n voorstander van op de rug leggen, zeker niet met een andere hond erbij, die ook nog zelf corrigeert. Data moet je niet toestaan, JIJ corrigeert, niet je Stafford. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen. Bljven volhouden met corrigeren, laat hij los, al is het na 5 minuten pas, belonen. Altijd belonen voor goed gedrag.

nathalie

geplaatst op 20 juli 2015 | 19:04

Hallo ik heb een amerikaanse stafford teef van twee jaar oud sinds paar dagen een bully pup erbij gekocht van vier maanden een reu hij luistert heel goed mijn stafford vriendin luistert ook heel goes geen.problemen mee het enige probleem die ik heb dat de bully genaamd guus die pakt buiten vaak de riem vast ennlaat dan ook niet los en gromt daarbij ook mijn stafford genaamd jlo waarschuwt hem als hij gromt de eerste dag liet hij meteen los nu niet meer ik pak de riem dan vast kijk hem in de ogen en zeg dan los blijf net zolang vol houden totdat hij los laat soms leg ik hem ook op zijn rug en zeg dathij los moet laten is dat goed of juist slecht en mag ik hem ook al heeft het een minuut of vijf geduurt en hij laat dan los een koekje geven of niet groetjes nathalie.jlo en guus

Dennis

geplaatst op 20 juli 2015 | 10:53

Er staat in de tekst hierboven een onjuistheid zie ik nu, de American Pit Bull Terrier heeft NIET dezelfde bouw als de Amerikaanse Stafford. De APBT is slanker en hoger op de poten en in veel gevallen lichter dan de AST. Ook zou ik willen aanraden om de Stafford altijd aangelijnd te houden in de buurt van andere honden. Wat op jongere leeftijd prima gaat, kan op oudere leeftijd tot ellende en zelfs krantenkoppen leiden.

Dennis

geplaatst op 20 juli 2015 | 10:45

excuus voor de dubbele plaatsing. Hanneke, je schreef dat je al speeltjes hebt, dus dit stuk lijkt soms wat dubbel, maar het gaat om de combinatie van de juiste speeltjes en corrigerend optreden.

Dennis

geplaatst op 20 juli 2015 | 10:39

LEES EERST HET BERICHT ONDER DIT BERICHT. Voorbeelden van specifieke speeltjes zijn: de Springpole, de Flirtpole, waarbij diverse zaken gebruikt kunnen worden als speciale bijtrollen en ook kartbanden. Dan is er nog de tredmill, je hebt een zogenaamde slatmill en een carpetmill. Het zou wat veel schrijfwerk vergen om hier alle details te vermelden, maar wanneer je kijkt op internet bij bijvoorbeeld MDspringpole (http://www.mdspringpole.com/), dan kun je al veel informatie lezen. Eventueel kun je contact opnemen met de eigenaar van deze internetwinkel, hij kan je ook advies geven. (Is niet mijn bedrijf voor de duidelijkheid) Al deze zaken helpen je om je hond bezig te houden en het slopen te verminderen. Iets simpels om mee te beginnen, doe ik zelf al vanaf het begin: geef je hond zo nu en dan een (eier)doos die je hij mag slopen. Moedig je hond aan als hij bezig is met deze doos, zoals je geknaag aan andere zaken corrigeert. Het geeft wat rommel om op te ruimen, maar het is het meest bereikbare alternatief, vaak direct beschikbaar en je hoeft er niks voor aan te schaffen om mee te beginnen. Kijk wel ook naar andere zaken, één van de eigenschappen van deze hond is echt dat hij veel beweging en uitdaging nodig heeft, ik hoop dat je je hiervan bewust was, toen je hem aanschafte. Een laatste tip: ga naar een hondenschool en volgt meerdere gehoorzaamheidscursussen, hiervan zul je héél, héél veel plezier hebben. Daarnaast hebben veel scholen ook nog andere mogelijkheden, zoals agility of zelfs bepaalde sporten voor je hond. Probeer een school te vinden die gespecialiseerd is in dit ras, of er verstand van heeft. Succes ermee, Hanneke.

Dennis

geplaatst op 20 juli 2015 | 10:29

Tja Hanneke, dat kan ik me voorstellen. Alle honden zullen dit proberen, de ene wat heviger dan de andere. Je moet twee dingen doen, probeer te bedenken waarom jouw hond dit zo erg doet en corrigeer terwijl je alternatieven biedt. Waarom kan jouw hond dit zo erg doen? Redenen kunnen zijn: Tandjes die dwars zitten qua wisselen, nu is jouw hondje al wat ouder, maar het kan zijn dat het daarmee is begonnen en niet gecorrigeerd is. Eenzaamheid, is je hondje lang alleen en heb je hem niet geleerd om alleen te zijn? Het kan zijn dat een hond verlatingsangst heeft. Wanneer je dan ineens langere tijd weg gaat dan zal de hond uit angst gaan slopen. Dit los je op door de hond te wennen aan jouw afwezigheid door steeds een beetje langer weg te gaan, beginnende bij 10 minuten. Dit is een proces van een aantal dagen tot weken en je laat je hond zien dat je steeds terug komt. Verveling, je hondje kan zich vervelen en als een kind dingen gaan doen die niet mogen. In feite is jouw hondje nog een kind tot ruim in het tweede levensjaar. Wat kun je doen buiten corrigeren? Geef speeltjes en maak duidelijk dat de speeltjes van je hondje zijn en de andere dingen van jou. Geschikte speeltjes zijn bijvoorbeeld van Kong, de extreme serie (zwart), neem een kong die groter is dan de bek van je hond. In een Kong kun je lekkere dingen verstoppen die je hond bezig houden. Een mooi speeltje van Kong, die niet snel kapot gaat en je hond lang kan bezig houden is de Wobbler. Stop hier snoepjes in, die maar net door de opening gaan en je hebt geen kind meer aan je hond. Er bestaan ook speeltjes, die de hond mentaal stimuleren. Een hond kan zowel fysiek als mentaal moe worden gemaakt en deze denkspelletjes zijn een prima middel. Deze zaken zijn in de betere dierenwinkels en algemene internetwinkels verkrijgbaar. Dan is er een categorie speeltjes, toegespitst op het ras. De Stafford en Pit Bull zijn honden die veel beweging nodig hebben en constant uitdaging vragen. Om aan spullen te komen, die specifiek voor het ras bedoeld zijn, kom je eigenlijk altijd via internet bij iemand terecht. Er zijn heel veel mensen die spullen aanbieden, maar enkele daarvan zijn ook geregistreerd bij de KvK. Dit is belangrijk, want mocht je iets kopen waar wat mee mis gaat, dan heb je bij een geregistreerde winkel meer houvast om verhaal te halen.

hanneke

geplaatst op 20 juli 2015 | 01:38

Hallo, ik heb een pup van een half jaar oud. Dit gaat om een kruising american staffordshire terrier X pitbull, alleen vertoont zij extreem sloopgedrag, ondanks dat ze GENOEG speelgoed heeft waar ze op kan bijten !! Ze heeft o.a. de tablet gesloopt, de ps3 controller, de salontafel en nog veeeeel meer dingen :( kan iemand mij vertellen hoe ik dit 't beste af kan leren, want de kosten lopen wel heel erg op zo

Dennis

geplaatst op 15 mei 2015 | 17:23

Jose, het ligt aan het karakter van je Stafford en van de tweede hond die komt. Zijn ze allebei dominant, dan kan het nog een puntje worden. En dat is bij een pup moeilijk te zien. Meestal kan een Stafford net als andere honden wel met een tweede hond in huis, al is het altijd wennen natuurlijk. Ook als de Stafford buiten niet met andere honden kan, wordt (uiteindelijk) de "eigen" hond wel geaccepteerd. Maar: het ligt dus aan de karakters ook. Ras is van minder belang, maar een tweede Stafford vraagt om behoorlijk wat kennis en ervaring denk ik, meestal is een kleiner ras erbij verstandiger. In elk geval is het zaak om de honden de gelegenheid te geven aan elkaar te wennen, en altijd onder constante begeleiding. Ook als de honden langer samen zijn, moet je altijd oppassen. Het probleem met een Stafford is dat hij bij ruzie niet stopt tot de andere hond verloren heeft. Dat betekent meestal dat hij dan dood is helaas. Ik heb daarvan al voorbeelden gezien. Dat je hond mensen leuk vindt, zegt niks. De Stafford is vaak agressief tegen honden, juist niet tegen mensen. Als je een pup neemt, kan je Stafford deze ook niet accepteren. Het beste is om het even aan te kijken, een maand of anderhalve maand. Maar gaat het niet, dan zal de pup terug moeten. Maak hierover afspraken met een fokker waar je een pup haalt en ook binnen je gezin. in 90% van de gevallen gaat het goed, maar in 10% ook niet dus.

jose

geplaatst op 15 mei 2015 | 12:39

hebben een hele lieve aanhankelijke american staffordshire reu van 3 jaar. nu denken we over een 2e hond(liefst puppy) erbij. we hebben de amstaff vanaf 1 jr oud(dus niet vanaf puppy) wat is een ras wat bij de amstaff zou passen denk je? gaat super met kinderen en is dol op iedereen die ons bezoekt, een echte enthousiasteling. vraag is nu of hij ook blij wordt van een pup in zijn territorium? en welk ras/afmeting dan de beste optie zou zijn.

Dennis

geplaatst op 16 april 2015 | 17:01

Hoi Wietske, Tja, er zit verschil tussen individuele Staffords, maar dit is wel heel herkenbaar. "Eigen" honden, ofwel bekende honden gaat meestal wel goed, maar bij vreemde honden is het meestal zwart-wit. Of geen reactie, of ze vliegen ze aan. Natuurlijk kun je dit gedrag wel enigszins sturen, maar het is wel een eigenschap van het ras. Wat je kunt doen is de focus van de andere hond halen, meestal door jezelf tussen de honden te positioneren (wel op afstand van de andere hond), zo belemmer je het zicht. Een ndere methode is afleiden door middel van snoepjes of speeltjes en je kunt je hond aantikken op zijn bil om de aandacht van de andere hond af te krijgen. Als je je hond niet goed houdt in dit soort situaties kun je een Ulead harnas of soortgelijk proberen. Hou wel je hond weg bij die andere honden, anders gaat het gegarandeerd mis! Succes!

wietske

geplaatst op 16 april 2015 | 16:13

Hallo, Mijn amstaf is nu 1,5 jaar oud. Met 6/7maanden over gekocht van een stel. Van de stad naar 't platteland. Hij heeft verder geen cursussen gehad. Hij kan veder perfect met onze andere hond (labrador reu) in het begin wel eens oneven heden gehad. Hij kan veder ook met de hond van de buren ( Friese stabij teef) en goed met een de hond van een vriendin van me ( labrador teef) Maar als ik met hem het dorp in ga en er komt er hond voor bij negeert hij hem totaal of hij wordt hele maal "wild" gaat grommen trekken kwijlen of terwel helemaal te keer! Soms blijft hij dan wel zitten maar meestal gaat hij ook niet meer zitten en kan ik hem nog maar net hebben! wat zou ik hier het beste tegen kunnen doen? of heeft dit te maken met het ras en of het karakter van de tegen moet komende hond? Wat ik ook al eerder zei, de ene hond mag hij dol graag en gaat alles perfect en de andere hond wil hij verslinden laten we maar zeggen.. Waarom?

Dennis

geplaatst op 25 maart 2015 | 20:48

Hallo Rebecca, ik adviseer jou hetzelfde als de vorige vragensteller, Corina. Ik denk dat je naar een hondenschool moet gaan en samen met je hond een cursus moet gaan doen. Als je nu al je hond niet houd met 7,5 maand, dan heb je straks niks meer in te brengen. Het heeft met aandacht en overwicht te maken, kortom, het ligt aan jou. Misschien niet leuk om te lezen, maar ik ken mensen die na 22 jaar Staffords nog steeds met elke nieuwe hond naar de hondenschool gaan. Naast dat je zelf veel leert, helpt het ook om de band met je hondje en de rolverdeling te versterken en bevestigen. In het vorige antwoord heb ik een website genoemd van De Sociale Vechthond. Daar staat een lijstje van hondenscholen waar je in elk geval welkom bent met je Stafford (dat is lang niet overal!!) en die ervaring hebben met het ras. Doe je de training en steek je hier voldoende tijd in, dan heb je straks een hond, die nooit meer geëvenaard zal worden door een andere hond, tenzij je weer een Stafford neemt én traint. ;-) Succes en vergeet niet: jij bent de baas, jij bepaalt.

rebecca

geplaatst op 25 maart 2015 | 20:10

Hallo, Wij hebben een amerikaanse stafford van 7,5 maand. Hij is thuis altijd heel rustig en luistert dan heel goed. Maar zodra ik hem ga uitlaten gaat het mis. Hij word heel wild en begint Meteen in de riem te bijten. Door hem te laten zitten gaat het een paar seconde goed, Daarna vervalt hij in zijn oude gedrag. Tijdens het uitlaten is hij eerst ook heel rustig, Loopt lief naast me en trekt niet. Op het laatste stukje (waar ik altijd langs heen moet om thuis tekomen) word hij opeens heel wild. Hij bijt dan in de riem gaat grommen, springt boven op me, En gaat in mijn schoenen bijten. Met een snoepje en laten zitten stopt het weer een seconde. maar zodra ik ga lopen gaat hij gewoon weer verder. Ik heb al vanalles geprobeerd, Maar het wil niet stoppen. Ik kan hem op dat moment ook niet meer houden, En ben blij dat het het laatste stukje van de wandeling is. Ook als ik met mensen onderweg even praat, Gaat hij dit gedrag vetronen. Wat kan ik hier tegen doen? Groetjes, Rebecca

Dennis

geplaatst op 11 maart 2015 | 22:58

Corina je moet hulp zoeken, anders gaat het mis. Kijk op www.desocialevechthond.nl onder de afdeling "opvoeding en gedrag". Daar kun je klikken op "hondenscholen". Je komt dan op een pagina waarop hondenscholen en gedrags therapeuten staan met "powerdog" ervaring door heel Nederland. Zoek een instelling dicht bij jou in de buurt, zoek contact en laat je probleem zien. Dit gaat niet vanzelf weg en herplaatsen zal niet eenvoudig zijn. Mocht je toch de situatie niet aan kunnen, kom dan hier terug, dan help ik je met gespecialiseerde verenigingen die zorgen dat je hond in een goed huis wordt herplaatst. Maar geef vooral niet op want ook de pubertijd speelt een grote rol op dit moment en dat wordt beter. Maar ga zeker een gehoorzaamheidstraining doen, daar zul je nog lang plezier van hebben. Succes !

Corina

geplaatst op 11 maart 2015 | 21:33

Ik heb een amstaff van 16 maanden die ik niet los kan laten hij heeft al een poedel en een teef pitbull gebeten hij wil de baas zijn en dan gaat het fout hij claimt speelgoed buiten en bijt mij in de handen van tijd tot tijd en in mijn pols en hij trekt behoorlijk hard aan de lijn hij draagt nu een halti anders kan je hem moeilijk uitlaten, wie weet raad hij is lief voor mij en mijn vriend. HELP ik sta op het punt hem weg te doen maar dit wil ik eigenlijk niet. hij is niet echt sociaal.

Dennis

geplaatst op 9 maart 2015 | 12:33

Beste Cil, jouw Amstaff is met 1 jaar nog lang niet volwassen. Daarom is het gedrag ook nog niet representatief voor jouw hond. Wanneer hij straks volwassen is, kan hij heel anders reageren. Het is per hond verschillend, maar meestal beginnen ze minder te accepteren vanaf 2 jaar. Het is goed dat je traint met je hond, stop daar echter nog niet mee. Het beste is om te blijven trainen, intensief tot het derde levensjaar en daarna kun je steeds tijdens het uitlaten wat zaken kort oefenen. Je zult dan een hond hebben, die perfect reageert. Dit is echter geen garantie dat er nooit iets gebeurd. Mijn eigen hond is voor haar derde levensjaar 4 keer door een andere hond gebeten. 1 keer echt agressief en de rest was vooral uit angst, omdat ze heel wild deed tijdens het spelen. Vanaf haar derde jaar vertoonde ze ineens agressief gedrag naar bepaalde honden. Echt heel individueel en in 4 op de 100 gevallen. Dat betekent dat je angst op dit moment ongegrond is. Houdt er wel rekening mee dat voor de meeste honden een Amstaff veel te sterk en te wild is om te spelen en als er competitie is zal jouw hond er alles aan doen om te winnen. Het is daarom beter om je hond aangelijnd te houden en alleen als je zeker weet dat het kan en de andere eigenaar ook begrijpt waar jouw hond toe in staat is, jouw hond met een andere hond te laten spelen. Altijd 1 op 1 en hoe ouder hij wordt, hoe minder je dit kan doen. Uiteindelijk is een Amstaff geen ras dat met andere honden speelt, wanneer ze volwassen zijn zullen ze op jou en je gezin gericht zijn en meestal andere honden negeren. Wanneer je veel wandelt met je hond, fietst (wel opbouwen!) en trek/sjor spelletjes met hem doet (springpole en bijtrol), dan krijgt hij voldoende beweging en blijft hij een energieke en mooie hond. Neem vooral geen risico! Als jij niet zeker bent of angst hebt, laat dan je hond zeker niet los! Succes!

cil

geplaatst op 4 maart 2015 | 13:39

Ik heb een vraag betreft het verbeteren van mezelf in de omgang met mijn amstaff. Een jaar geleden heb ik de 2 vechtende engelse staffords van een vriendin mee uit elkaar moeten halen. Ik had zo'n gevecht tussen honden nog nooit eerder gezien, en heb er 2 weken ontzettend slecht van geslapen. Ik ben er zo van geschrokken, niet omdat ik bang ben, maar omdat het er zo heftig aan toe ging en ik het ontzettend zielig vind voor de hond die hard gepakt werd. Sinds April vorig jaar heb ik zelf een amerikaanse stafford. Ik heb heel veel aandacht besteed en besteed nog heel veel tijd aan zijn opvoeding en socialisatie. Ik kan nu hij 1 jaar is wel zeggen dat ik een stabiele Amstaff heb. Het grote nadeel waar ik echt iets aan wil doen is aan mijn eigen onzekerheid. Mijn hond is heel sociaal, wil graag spelen met allerlei honden, toont geen agressief of dominant gedrag. Elke keer als ik met mijn hond ergens wandel kom ik wel een paar honden tegen die naar hem uitvallen. Hij doet niets terug en blijft op een afstandje kijken en kwispelen. Ik vertrouw mijn hond volkomen, maar ik ben niet blind voor het ras. Een amstaff kan veel schade aanrichten. Ik wil nooit meer zulke honden zien vechten en ben daarom altijd heel oplettend met hem, zodat ik voorkom dat er iets gebeurd. Ik wordt alleen gevoed door angst dat er mijn hond iets overkomt. Ik weet het, het klinkt ontzettend kinderachtig maar zulke honden zien vechten gaat niet meer van je netvlies af. Veel mensen letten compleet niet op hun eigen hond, zelfs niet als die agrssief gedrag vertoond. Als mijn hond straks een keer wel iets terugdoet dan heb ik het gedaan. Hebben jullie hier misschien ervaring mee? Of tips voor mij wat ik het beste kan doen? Ik wil mijn onzekerheid namelijk niet prjecteren op mijn eigen amstaff.

Dennis

geplaatst op 5 februari 2015 | 13:32

Beste Manon, het kan best zijn dat hij in de oude situatie met aanwezige katten goed kon opschieten, maar nu wordt hij geconfronteerd met "nieuwe" katten. Ik zie dat bij mijn eigen Amstaff, zij kan hee goed met onze katten,mmaae elke andere kat verscheurt ze als ze de kans krijgt. Je kunt het wel afleren en dat is dan ook wat je moet doen. Zorg voor correctie indien hij gromt o.i.d. en beloon indien hij de katten negeert. Geef ook de katten eerder eten dan je hond en begroet bijvoorbeeld de katten vóórdat je de hond begroet. Stel de katten boven de hond met andere woorden. Zorg ook dat je de hond niet met de katten alleen laat en dat de kat kan vluchten in bepaalde situaties. Met 7 maanden kun je hem alles nog leren, maar neem geen risico.

Manon

geplaatst op 5 februari 2015 | 10:12

Ok heb sinds kort een stafford in huis de oude eigenaar zei dat die super met katten kon maar ik heb daar nu wel zwaar me twijfels over hij rent ze achter aan en blaft en gromt en trekt zijn lippen omhoog Het ziet er echt heftig uit! Zou het dan zo zijn dat die geen katten gewend is? Wat denken jullie De hond is 7 maandjes en een reu

Dennis

geplaatst op 30 december 2014 | 15:06

Beste Pee, als je niet weet hoe je dat moet oplossen, raad ik je sterk aan om een hondenschool te bezoeken met je Stafford. Dit is geen hond om mee te experimenteren. Hondenscholen bij jou in de buurt, die verstand hebben van het ras of er zelfs in gespecialiseerd zijn vind je hier: http://desocialevechthond.nl/opvoeding-en-gedrag/hondenscholen/

Pee

geplaatst op 30 december 2014 | 14:36

Hallo, ik had een vraag over mijn 5 maanden jonge amerikaanse stafford reu. Als ik mijn hond een beloning of extraatje geef (runderoor, runderhuid, nekspier etc) Dan kan je niet langs zijn bench (waar die zelf in gaat liggen) lopen zonder dat hij gaat grommen. hij is erg beschermend naar zijn lekkernijtje toe en als je er naar zijn idee te lang staat zal die nog meer grommen en zijn tanden laten zien. Heeft iemand tips of advies hoe ik dit het beste kan aanpakken of corrigeren?

Dennis

geplaatst op 1 december 2014 | 21:59

Beste Marijke, het is altijd moeilijk, zo niet onmogelijk om van een foto te zeggen welk ras een hond is. Alleen een stamboom of een DNA onderzoek kan hier uitsluitsel over geven. Op de foto lijkt de hond veel op een Amerikaanse Stafford, gezien de bouw en de kleur. De Pit Bull komt namelijk vrijwel niet voor in de zogenaamde "blauwe" kleur die deze hond heeft. Het lijkt me op de foto een Bull Breed Mix zoals dat heet, in elk geval een deel Amerikaanse Stafford, teefje, ongeveer 1 á 1,5 jaar oud. Houd rekening met de karaktereigenschappen die deze hond kan hebben of nog ontwikkelen! Pas met 3 jaar is een dergelijke hond volwassen en zij kan altijd nog omschakelen qua gedrag. Hierbij zal hondagressie het meest waarschijnlijk zijn. Normaal gesproken kunnen deze honden perfect bij kinderen en zo jong kun je ze zeker nog respect aanleren voor andere (dierlijke) huisgenoten. Zorg dat je, als je deze hond kiest, een training gaat doen op een goede hondenschool, bij voorkeur één met ervaring met dit ras. Op http://desocialevechthond.nl/opvoeding-en-gedrag/ kun je een hondenschool in jouw buurt vinden en nog meer over het gedrag van deze rassen. Ik zou niet anders meer willen, een betere hond is er volgens mij niet, maar het kost energie en doorzettingsvermogen. Ook aardig wat tijd, deze honden moeten beweging hebben en kunnen niet een hele dag alleen zijn. De kans is dan groot dat ze gaan slopen. Veel succes en als je bewust hier aan begint: heel veel plezier van je hond!

marijke

geplaatst op 1 december 2014 | 18:51

http://ikzoekbaas.nl/image.php?image_id=99127&type=animal&size=medium Zou iemand mij kunnen vertellen wat voor terrier ik hier precies heb? Wij willen haar heel graag in huis nemen, want ze is nu geplaatst in een asiel. Ik hoor graag van iemand het antwoord

Lydie

geplaatst op 10 september 2014 | 10:21

Dennis, dank u zal dat over het eten vanavond proberen maar ze moeten zo en zo altijd op toesteming wachten. Over die breakstick heb ik inderdaad niet want ook nooit nodig gehad, zal misschien toch een aanschaffen voor zeker te zijn maar hoop dat het niet zo ver zal komen.

Dennis

geplaatst op 10 september 2014 | 10:12

Lydie, een breakstick is een houten of kunststof stok met een wigvorm aan één einde. Deze kun je gebruiken indien een Amstaff iets vast heeft dat hij niet los wil laten. Je plaatst de stick tussen de tanden achter de hoektanden of iets verder naar achteren, hier is ruimte bij gesloten kaken. Vervolgens draai je de breakstick voorzichtig om zijn as. Dit geeft druk op het gebit, wat zorgt dat de hond overpakt. Op dat moment kun je de hond loskrijgen. Als een Amstaff niet los wil laten is dit één van de weinige manieren om hem te dwingen zijn kaken te openen. Ik zei al dat ze niet echt vechten, maar dat er een strijd is om te bepalen wie de belangrijkste is. Dat kan trouwens best de Labrador worden.

Dennis

geplaatst op 10 september 2014 | 09:03

Lydie, aanvullend: ik lees dat de Amstaff eerst eten krijgt en dan de Labrador. Op dat moment ontstaat een probleem, toch? MIsschien een idee, en dat moet je in het begin met zijn tweeën doen, om beide honden te laten zitten, de beide etensbakken neer te zetten en tot 4 te tellen. Daarna toestemming geven om te gaan eten. Uit hun eigen bak wel te verstaan. Ik heb momenteel maar 1 hond en zij moet desnoods de hele avond blijven zitten, maar ze eet pas als er toestemming is gegeven. Dat is voor veel meer dingen handig, zoals eten op de salontafel waar vanaf gebleven wordt en eetbare zaken buiten op straat, die niet zomaar worden opgegeten. Succes!

Lydie

geplaatst op 10 september 2014 | 08:27

Wat is dat breakstick? Als er niemand bij is maken ze ook geen ruzie. Want als we ze appart proberen te zette( ieder in een ander ruimte) beginné ze alle twee te janken om terug samen te zitten.

Dennis

geplaatst op 10 september 2014 | 08:17

Erica, van een foto is niets af te leiden. Alleen met stamboom icm met DNA kun je bloedlijnen en ras nagaan. Jouw hond kun je een Bully mix noemen als je wilt, maar het is een superhond voor jullie en dát is belangrijk. Lydie, dit gedrag heeft te maken met het feit dat jouw Labrador pup-af is. Hij is bovendien in de pubertijd en wordt daarom vaker dan eerder gecorrigeerd door jouw Amstaff. Op dit moment is er een machtsstrijd gaande tussen die twee. Echt vechten is het (nog) niet denk ik te lezen, want dan zal er echt schade zijn aan één of beide honden. De Labrador probeert en de Amstaff (is ouder) probeert grenzen te stellen en zijn positie te houden. Dat is alles. Uiteindelijk kun (en mag) jij dit proces niet sturen, wel moet je zorgen dat een "kibbelpartij" niet uit de hand loopt. Op tijd scheiden is belangrijk en zorg dat je een breakstick hebt en weet hoe er mee om te gaan, voor het geval je Amstaff eens echt goed hapt. Houd ook bij beiden een (brede) halsband om in huis, zodat je houvast heb en voor het geval ze toch een bijten, dan is de nek beschermd. Wanneer je Labrador tussen twee en drie jaar oud is, zal hij volwassen zijn en zou de strijd beslecht moeten zijn. Als je gaat beïnvloeden dan heb je kans dat ze hun hele leven "ontevreden" blijven en daarmee gevaarlijk voor elkaar. Dus: inderdaad scheiden met eten en supervisie houden en als je weg gaat (en dus niet kan ingrijpen) ook de honden goed scheiden. Maak verder duidelijk dat jij (als baas) het niet accepteert als zij verder gaan naar het stadium vechten. Vóór dien een eind maken aan het debat, zeg maar. :-)

Lydie

geplaatst op 9 september 2014 | 19:43

hallo, Ik heb zelf een amstaff en een labrador. Ze zijn al bijna een jaar met twee en was in het begin nooit geen probleem. Maar de laatste weken moeten we ze regelmatig uit een halen en weet niet hoe ik dit kan vermijden. Bijvoorbeeld als ze eten krijgen hebben ze ieder hun kom aan de ene kant van de ruimte en de oudste ( de stafford 4j) eerst en dag gaat hij naar zijn kom maar als we de labrador (bijna 1 jaar) zijn kom geven beginnen ze naar elkaar kom te gaan en te vechten. Met speelgoed of botten doen ze dit ook. Kan iemand me zeggen hoe ik dit kan oplossen?

Erica

geplaatst op 14 augustus 2014 | 22:49

Dank je wel Dennis. Maar jij zou wel aan de foto kunnen zien van Syll of er Stafford en pitbull in zit, of een ander soort? In haar paspoort staat Stafford(van het dierenasiel), ze heeft geen stamboom; ze is gevonden in het bos. Ik krijg vaak de vraag wat is er voor 1; ik zeg dan wel Stafford met nog wat ? Vriendin zegt dat er duidelijk pitbull in zit.......het maakt me eigenlijk niks uit want ze is een superhond voor ons, maar ben toch wel nieuwsgierig dus.....:-)

Dennis

geplaatst op 14 augustus 2014 | 17:08

Erica, er is heel veel over te vertellen, maar héél kort: in Engeland werden honden gefokt voor gevechten. De Staffordshire Bull Terrier. De hondengevechten werden verboden, waardoor de functie van de hond kwam te vervallen (vroeger moesten de meeste honden een functie hebben) een aantal Ieren en ook Engelsen zijn naar Amerika geëmigreerd, deze namen hun honden mee. Zij stonden bekend als de "hondenmannen" in de scene, zij stonden aan de basis van de Pit Bull. Deze is ontstaan uit een kruising tussen de SBT en drie andere rassen (volgens de overlevering) met dit ras, dat pas eind 20e eeuw officieel erkend is door een Amerikaanse Kennelclub, werd alsnog gevochten. Men zegt, dat uit de Pit Bull de Amerikaanse Stafford is voortgekomen met als doel een showhond te krijgen. Een Amstaff is meestal ook breder en lager dan een Pit Bull, men wilde een brede hond. Deze trend zet zich een beetje door in de steeds bredere en lagere American Bully's. Helaas wat mij betreft, maar dat is persoonlijk. Een vuilnisbak is net als zoals veel rashonden zijn ontstaan een kruising tussen twee rassen of andere "vuilnisbakken". Een hond is echter pas een ras, wanneer deze erkent is door de FCI, of in Amerika door de UKC of de AKC of aanverwante organisatie. (De Pit bull is wel erkent door de UKC, maar niet door de wereldwijde FCI) Het blijft dus soms wat vaag.

Erica

geplaatst op 14 augustus 2014 | 10:35

Dank je wel Dennis. Met jou antwoord is eigenlijk gelijk alles duidelijk! Had al wel het een en ander over bully 's gelezen maar hoe het nou precies zit met het ras was me niet duidelijk. Nu wel. Gewoon een vuilnisbakkenras van bully's.

Dennis

geplaatst op 13 augustus 2014 | 15:24

Erica, wanneer je geen stamboom hebt, dan kun je alleen praten van een "Bully Breed". Alleen met een stamboom kun je bepalen dat je hond een Amstaff of een Pitbull is, niet van een foto.

Erica

geplaatst op 13 augustus 2014 | 15:19

Mijn vraag betreft Syll, ik krijg de foto hier niet ingevoegd; is zij een volle Stafford is of misschien een kruising met een Pitbull? Wie kan mij duidelijkheid geven.

Ryan

geplaatst op 31 juli 2014 | 04:19

Waakhonden , ja ze horen alles natuurlijk en gaan blaffen. Maar de inbreker moet je zelf eruit slaan. Hij doet inbreker niks vanwege affectie van die hondenras , komt pas in actie als inbreker mij zou gaan slaan. Opschieten met andere honden klopt geen ene reet van. Zeker niet mannelijke honden , want ze gaan krachtmeten en spel ontaard dan heelgouw . Kleine honden zoals chiuaha s ect hebben ze bloedhekel aan ,die gaan ze bijten als ze kunnen en gooien in de lucht ermee . Heeft mij al veel geld gekost . Dus erg dom van mensen zonder verstand die dat wel zeggen .Met kinderen zijn ze erg ok , maar ook oog ophouden ze zijn enorm sterk., erbij zijn. Voor de rest is het makkie , gehoorzaam en slaapt altijd bij me in bed net als me man bij wijze van spreken. Hij heeft wel veel beweging nodig en aandacht .Ook die nagels van hun worden scherp en lang , en soms kan je niet meer bijknippen omdat het dan zou bloeden., hij sliep een keer naast baby s , toen is hij onbewust op rug gaan staan , dan was gekrabt huid beschadigd . Tis erg lief hond , ik noem hem een baby , is al 8 jaar maar vraagt veel aandacht en kijkt me aan als een baby , zo lief zijn ze kijkend.Bij slapen doet ie een arm over me heen .Ze houden ook van volop gemasserd te worden , overal liefst .Meest bij hun borst , met je vingers strijken .Vaak gaan ze dan op rug liggen .Soms laten ze tanden zien dan erbij , maar is teken van uitdagen hij wil spelen met je .Let wel op als eigenaar moet je dominant zijn bij die hond , dan hij weet het wel . Hij weet precies hoe jou karakter is hoor ! Zijn slim , wel soms koppig.

Dennis

geplaatst op 16 mei 2014 | 16:23

Een Rednose Stafford bestaat niet, hij kan wel een bruine neus hebben. Hond agressie is een veel voorkomende eigenschap bij Amerikaanse Staffords, Staffordshire Bull Terriërs en bij Amerikaanse Pitbull Terriërs. Dit is niet zo vreemd, omdat van origine deze honden zijn gefokt om te vechten met...... jawel, andere honden. Agressie naar mensen toe is echter uit den boze en ook niet gebruikelijk. Sterker, de Pitbull werd juist geselecteerd op de afwezigheid van agressie naar mensen toe. Mens agressieve honden werden uit het fokprogramma verwijderd. Logisch, want als je de vechtende honden in de Pit moest scheiden, dan wilden de eigenaren er zeker van zijn dat de agressie zich niet tegen hen zou keren. Door kruising van deze honden met van alles en nogwat, zonder op eigenschappen te letten, kunnen er inmiddels wel honden tussen zitten die agressief zijn naar mensen zijn, zoals sommige Herdershonden die daar op gefokt werden voor specifieke doeleinden, maar deze Staffords worden eigenlijk altijd Stafford of Pitbull genoemd, maar hebben geen afleidbare bloedlijn of stamboom en zíjn derhalve ook geen Staffords of Pitbulls! Overigens kun je elke hond, van elk merk en type, vals krijgen of angstig. De oorzaak is hier de mens en dan kun je van alles verwachten uiteraard.

Gunther

geplaatst op 3 april 2014 | 16:50

Ik heb mijn hond Reynos, een Rednose stafford op 8 maand oud uit een asiel gehaald. De hond werd er geplaatst door de politie die hem in beslag genomen had. Hij werd uitgehongerd, mishandeld en zou op zijn tijd dienst gedaan hebben om een andere hond te trainen als gevechtshond. Ik heb toen ook veel problemen gehad met andere dieren, of rumoer rondom hem. Het belangrijkste is volgens mij snel de signalen herkennen en ingrijpen. Als hij eenmaal opspringt en gromt of blaft heb je nauwelijks nog iets te zeggen. Ook kalm blijven, roepen helpt niet. Zodra je zijn blik ziet veranderen of zijn oren de lucht ingaan vraag ik hem van te zitten. En ik dwing hem van te blijven zitten tot de andere hond voorbij is. Reynos is nu 8 jaar, superlief en woont samen met een chihuahua en een kat waar hij gek op is. Toch soms heeft hij de neiging hem te laten kennen in bijzijn van een andere dominante hond (enkel een reu). Ook lijkt dit gedrag sterker als hij aan de lijn gehouden word. Eenmaal het erin zit krijg je het er niet meer uit denk ik. Vooral nooit agressie tonen dan zal hij het al niet van jezelf geleerd hebben.

Lieke Stals

geplaatst op 24 maart 2014 | 19:22

Onze hond Staffie hebben we uit het asiel gehaald. Ze is nu ongeveer 4,5 jaar. Een ontzettende lieve hond. Ze heeft alleen een ontzettend groot jachtinstinct; eenden, konijnen en vogels reageert ze meteen op en luistert dan ook niet meer naar de commando's. Ook bij kinderen en motors is ze snel afgeleid en luistert ze niet meer. Door haar sterke wilskracht ben ik haar deze week bijna kwijt geraakt. Heeft iemand tips hoe ik haar onder controle kan houden?

Sharon

geplaatst op 30 januari 2014 | 13:42

Antoon misschien is het een optie om het eerst te proberen binnen een omheind gebied, dan kan bonita nergens heen en als ze niet luistert kun je haar nog makkelijk pakken. en koekjes of iets dergelijke meenemen voor als ze echt niet wil komen / of het heel goed doet.

antoon

geplaatst op 30 januari 2014 | 08:46

mijn vrouw en ik hebben gisteren een american stafford opgehaald van 3 en half. en wat een lieve hond zeg echt een topper. ik zit hele dagen thuis omdat ik arbeidsongeschikt ben geraakt en dus is bonita voor mij de perfecte reden om lekker te wandelen, wij wonen aangrenzend aan een bos heidegebied. ik durf haar alleen nog niet los te laten lopen omdat ik niet weet hoe ze reageerd los van de lijn... aan de lijn luistert zij perfect. nu is mijn vraag hoe kom ik er achter of kan ik het beste testen dat ze los kan lopen in t bos of op de heide? mvg antoon

Monique

geplaatst op 11 december 2013 | 00:39

Ik heb er 2 de ene van 3 kan met alle honden opschieten maar ik heb er nu een pup bij van 6 maanden die met 10 weken al een hond greep die niet aardig tegen haar was, ze is goed gesocialiseerd kan met katten kippen konijnen enz is heel erg lief naar mensen eigenlijk te enthousiast werd 2 weken geleden aangevallen foorc3 hondjes en sindsdien is het dus raak ,ze heeft een bordercollie gegrepen niet doorgebeten maar ze had hem goed te pakken ,ik durf haar nu niet meer los te laten bij vreemde honden ,want sls xe getriggerd wordt dan pakt ze die hond ik vind dit heel jammer maar hier zijn mensen al niet gediend van dit ras dus probeer ik het ook niet meer ,ik ben zeer ervaren met honden maar weet me nu geen raad ,want ze zal altijd een dominante hond tegenkomen of een ander intimiderend klein kefbeestje

Sharon

geplaatst op 9 december 2013 | 22:47

Wij hebben een engelse en een amerikaanse stafford. De laatste is 5 jaar oud en hebben we nu pas 2 maanden in huis maar is nu al dikke vriendjes met.de anders. Het goed om kunnen gaan met andere honden ligt (denk ik) gewoon aan de opvoeding. Staffords zijn heerlijke knuffel honden die heel graag bij je zijn en alles voor je doen.

Kim

geplaatst op 31 juli 2013 | 22:28

Jullie geven het ras 5 sterren op waakhonden, maar dit is zo niet waar dat ze waaks zijn. Welk stukje tussen waken en een "echte mensenvriend" missen jullie? Een goed gefokte staff zal alles doen voor affectie, ook al is het een inbreker. Waken kan je wel een beetje trainen, maar de menslievendheid van dit ras blijft hierboven staan. Jullie raden echt totaal het verkeerde ras aan voor waken hiermee. En uitzonderlijk goed opschieten met andere honden? Kom op, ga je eens echt verdiepen! Schaam jullie!

Monique

geplaatst op 21 februari 2013 | 17:33

Hele lieve hond die heel goed met andere dieren omgaat honden ,katten en zelfs konijnen ,hij is heel lief voor de kinderen ik heb de hond overgenomen hij is 2 jaar en super lief. Ik hb ervaring met veel hondenrassen maar vind de Amerikaanse stafford echt bij ons gezin passen het is een sportieve hond die graag bij het gezin betrokken wordt

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test