De Amerikaanse Pitbull Terrier: vaak verkeerd begrepen hond

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Pitbull Terrier

Over de Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras is in de 19e eeuw ontstaan en de Amerikaanse Pitbull Terriër werd opgemerkt door hun atletische capaciteiten en hun kracht. Deze rashond werd gebruikt voor de bescherming van erf en baas, voor het bij een drijven van vee en voor het vangen van varkens en half wild vee.

Wat kost een Amerikaanse Pitbull Terrier

De kosten voor een Amerikaanse Pitbull Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Pitbull Terrier ergens tussen de € 800 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier is stevig gebouwd, is van gemiddelde grootte, gespierd en zeer krachtig. Ze vertonen moed, behendigheid en genade en hebben een uitzonderlijk zacht karakter naar mensen die ze liefhebben.

De Amerikaanse Pitbull Terrier staat bekend om zijn loyale, liefdevolle en zachtaardige karakter. Ondanks hun verkeerd begrepen imago zijn ze in werkelijkheid geweldige gezelschapsdieren en zijn ze zeer trouw aan hun baasjes. Ze zijn actief, speels en nieuwsgierig en hebben een sterk uithoudingsvermogen. Ook zijn ze zeer slim en zijn ze snel te trainen. Het zijn echte familiehonden en houden ervan om tijd door te brengen met hun baasjes. Hoewel ze soms beschouwd worden als agressief, is dit vaak onterecht en is agressie tegenover mensen meestal het gevolg van verkeerde opvoeding en socialisatie.

Temperament van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras is zeer loyaal, is enorm toegewijd, aanhankelijk, intelligent en goedmoedig. De Amerikaanse Pitbull Terrier kan goed opschieten met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen agressief zijn naar vreemde honden en andere kleine huisdieren. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Amerikaanse Pitbull Terriërs worden over het algemeen niet gebruikt als waakhond. Dit vanwege hun vriendelijke karakter. Agressief gedrag tegenover mensen is een ongebruikelijk kenmerk van dit ras. Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende eigenaar.

Verzorging van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Regelmatig verzorgen met een stevige borstel zal losse haren minimaliseren. De Amerikaanse Pit Bull Terrier is vatbaar voor erfelijke cataract, heupdysplasie, aangeboren hart-en vaatziekten, en allergie voor gras.

Vacht van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier heeft een glanzende, korte, gladde vacht die is stug aanvoelt. De vacht komt voor in een verscheidenheid van kleuren, een combinatie van kleuren, of kleur patronen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier is zeer gehoorzaam en willen graag behagen. Intensieve en extensieve vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn absoluut cruciaal voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De training moet worden gegeven met respect, lof, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consequent blijven. Ze zijn goed in behendigheid, tracking, gewicht trekken en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras vereist een hoge mate van beweging om hen gelukkig te houden. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en bijvoorbeeld fietsen. De Amerikaanse Pitbull Terrier gedijt op de menselijke interactie. Zij zullen het goed in een appartement mits ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Amerikaanse Pitbull Terrier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 46-56 cm. Teef: 46-56 cm
  • Gewicht: Reu: 16-27 kg. Teef: 13-23 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Pitbull Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test