Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier : alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras is in de 19e eeuw ontstaan en de Amerikaanse Pitbull Terriër werd opgemerkt door hun atletische capaciteiten en hun kracht. Deze rashond werd gebruikt voor de bescherming van erf en baas, voor het bij een drijven van vee en voor het vangen van varkens en half wild vee.

Karakter van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier is stevig gebouwd, is van gemiddelde grootte, gespierd en zeer krachtig. Ze vertonen moed, behendigheid en genade en hebben een uitzonderlijk zacht karakter naar mensen die ze liefhebben.

Temperament van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras is zeer loyaal, is enorm toegewijd, aanhankelijk, intelligent en goedmoedig. De Amerikaanse Pitbull Terrier kan goed opschieten met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen agressief zijn naar vreemde honden en andere kleine huisdieren. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Amerikaanse Pitbull Terriërs worden over het algemeen niet gebruikt als waakhond. Dit vanwege hun vriendelijke karakter. Agressief gedrag tegenover mensen is een ongebruikelijk kenmerk van dit ras. Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende eigenaar.

Verzorging van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Regelmatig verzorgen met een stevige borstel zal losse haren minimaliseren. De Amerikaanse Pit Bull Terrier is vatbaar voor erfelijke cataract, heupdysplasie, aangeboren hart-en vaatziekten, en allergie voor gras.

Vacht van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier heeft een glanzende, korte, gladde vacht die is stug aanvoelt. De vacht komt voor in een verscheidenheid van kleuren, een combinatie van kleuren, of kleur patronen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Pitbull Terrier

De Amerikaanse Pitbull Terrier is zeer gehoorzaam en willen graag behagen. Intensieve en extensieve vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn absoluut cruciaal voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De training moet worden gegeven met respect, lof, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consequent blijven. Ze zijn goed in behendigheid, tracking, gewicht trekken en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras vereist een hoge mate van beweging om hen gelukkig te houden. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en bijvoorbeeld fietsen. De Amerikaanse Pitbull Terrier gedijt op de menselijke interactie. Zij zullen het goed in een appartement mits ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken van een Amerikaanse Pitbull Terrier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Van 46cm tot 56cm
  • Gewicht: Reu 16-27 kg, Teef 13-23 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Amerikaanse Pitbull Terrier

Van een Amerikaanse Pitbull Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test