Rasbeschrijving van de Amerikaanse Pitbull Terrier

Dit ras is in de 19e eeuw ontstaan en de Amerikaanse Pitbull Terriër werd opgemerkt door hun atletische capaciteiten en hun kracht. Deze rashond werd gebruikt voor de bescherming van erf en baas, voor het bij een drijven van vee en voor het vangen van varkens en half wild vee.

Karakter

De Amerikaanse Pitbull Terrier is stevig gebouwd, is van gemiddelde grootte, gespierd en zeer krachtig. Ze vertonen moed, behendigheid en genade en hebben een uitzonderlijk zacht karakter naar mensen die ze liefhebben.

Temperament

Dit ras is zeer loyaal, is enorm toegewijd, aanhankelijk, intelligent en goedmoedig. De Amerikaanse Pitbull Terrier kan goed opschieten met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid, maar kunnen agressief zijn naar vreemde honden en andere kleine huisdieren. Ze zijn zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Amerikaanse Pitbull Terriërs worden over het algemeen niet gebruikt als waakhond. Dit vanwege hun vriendelijke karakter. Agressief gedrag tegenover mensen is een ongebruikelijk kenmerk van dit ras. Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende eigenaar.

Verzorging

Regelmatig verzorgen met een stevige borstel zal losse haren minimaliseren. De Amerikaanse Pit Bull Terrier is vatbaar voor erfelijke cataract, heupdysplasie, aangeboren hart-en vaatziekten, en allergie voor gras.

Vacht

De Amerikaanse Pitbull Terrier heeft een glanzende, korte, gladde vacht die is stug aanvoelt. De vacht komt voor in een verscheidenheid van kleuren, een combinatie van kleuren, of kleur patronen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Amerikaanse Pitbull Terrier is zeer gehoorzaam en willen graag behagen. Intensieve en extensieve vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn absoluut cruciaal voor dit ras. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De training moet worden gegeven met respect, lof, stevigheid, eerlijkheid, geduld en consequent blijven. Ze zijn goed in behendigheid, tracking, gewicht trekken en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

Dit ras vereist een hoge mate van beweging om hen gelukkig te houden. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en bijvoorbeeld fietsen. De Amerikaanse Pitbull Terrier gedijt op de menselijke interactie. Zij zullen het goed in een appartement mits ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Van 46cm tot 56cm
Gewicht: Reu 16-27 kg, Teef 13-23 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Robles

geplaatst op 13 maart 2018 | 02:46

Als je op Internet informatie moet gaan lopen zoeken over gedrag van je hond dan had je dat moeten doen voor je de hond nam. Het is geen speelgoed.

Claudia

geplaatst op 5 februari 2018 | 15:22

Een verbod op Moorlag s te fokken(en zijn partijtje de PVDA) zou misschien meer helpen voor de veiligheid in ons klein kikkerlandje Eerst hebben ze ons de zwarte piet afgenomen,en nu willen ze onze honden ook nog ;kalt ;stellen terwijl de hond al eeuwen lang bij onze cultuur horen,zelfs de Romeinen liepen hier rond met hun mastino napolitane De ridders ,de boeren ,de herders zelfs de schippers waren niets zonder hun jacht,en/of waakhonden Voor mij is het leven zonder hond een troosteloos eenzaam leven,en ik wil ook tot het uiterste gaan om onze trouwe viervoeters te verdedigen(of te wreken)

Apbt

geplaatst op 4 november 2016 | 16:47

De foto's kloppen helemaal niet met een amerikaanse pitbull terrier. De foto's zijn van amerikaanse bullies. Amerikaanse pitbull terriers zijn slank en athletisch kun je registreren bij de ADBA. Dit zijn geregistreerde APBT's. http://agiesha.blogas.lt/files/2010/01/gelsvai-rudas-melis-fawn-bluiec.jpg http://img.webme.com/pic/a/apbt-club-rio4to/p13ang.jpg http://4.bp.blogspot.com/-qpvYWjMfaS8/TtY0SFqb3SI/AAAAAAAAACg/5Izc9fRywxU/s1600/163278_177389412295066_105527602814581_441125_356260_n.jpg

kris

geplaatst op 22 augustus 2016 | 00:58

Mijn Amstaff bully rue 1jaar 3maand , is heel sociaal en wil enkel maar spelen met iedere hond op zijn pad , terwijl eigenaars bang zijn van hem , is het steeds hun hond deze zijn tanden laat zien of zet , terwijl onze bully zich dan laat bijten en zelf maakt het hem niet eens uit of ze bijten , hij tracht dan de aanvallen te mijden. bij zeer enkele honden voelt hij op afstand al of ze agressief zijn , en dan weet ik het ook meters vooraf , dan is het oppassen en goed strak houden die lijn Kinderen hoeven niet eens op te passen , zelfs niet als ze plots hem benaderen , hij is een kindervriend en heel attent als er andere honden janken, wilt hij ze steeds helpen lijkt me . Mijn inziens beinvloed de eigenaar zijn karakter , bij ons is er geen eigenaar , er is het gezin en onze vrienden maar hij luistert wel beter naar bepaalde personen, en dat zijn deze met hem steeds spelen. Sergio het is beter dat hij wat terughoudend is ,en beloont hem daarvoor , waarschijnlijk heb je meer pech dat je steeds dominante honden tegen komt.

sergio

geplaatst op 29 april 2016 | 10:32

Goedemorgen mensen, ik heb een pitbull terriër 17maanden reu ik heb met hem op puppycursus alles is prima hij is lief en luister goed en iedereen kan hem aanraken vind hij leuk hij toont wat dominante gedrag naar andere honden toe als hij aan het spelen is maar is erg bang zodra een hond en maak niet uit hoe klein of hoe groot de andere hond is wordt hij gewoon erg bang als hij aangevallen wordt dat ik voor hem moet opkomen hij rent weg en komt hij tussen mijn benen staan. mijn vraag is, is dit wel goed of is er wel cursus die hem kan leren voor zichzelf op te komen? want ik denk dat ik hem misschien te sociaal opgevoed hebt en hij te lief is. en begint wel te ballen dat zelf kleine hondjes die even groot zijn als zijn poep hem bang maakt als er wat boosheid in de spel komt. hij speelt alles maar zodra wat onenigheid komt is hij weg en daarna speelt hij niet meer met die hond gaat hij met andere honden spelen of alleen of met mij. wat kan ik hieraan doen mensen om hem te leren voor zichzelf op te komen alvast bedankt en ik hoor jullie reacties wel. met vriendelijke groet, Sergio

deb

geplaatst op 23 februari 2016 | 09:43

Hallo mensen ik heb zelf een pitbul reu 3jaar niet gecastereerd hij is binne zo lief maar als hij buiten is wilt hij hij mik beschermen als hij aan de riem zit en niemand kan bij mij in de buurt komen want hij gaat grommen en ik weet dar hij dan kan gaan vechten en dat wil ik zeker niet hij kan niet met andere honden en draagt ool een snoetje zo dat hik niet aan kan vallen hebben jullie tipa voor me heb hem niet vanaf pup

Hera

geplaatst op 16 november 2015 | 10:50

Hoi Guido, Ik ben deels met je eens. Sowieso alert op je hond zijn hoe die reageert en zich gedraagt naar andere honden. Uiteraard een cursus volgen kan geen kwaad voor de hond niet voor de baas niet. Om even terug te komen op het speelse of het onzekere gedrag van een pit bull. Respect voor anderen! Ik kijk naar mezelf. Ik laat mijn hond niet aangelijnd als er andere honden bij haar komen snuffelen, wil spelen etc. Op zo'n moment doe ik haar los, met in mijn achterhoofd dat ik er bovenop zit, met het besef dat het fout kan lopen. En uiteraard, ik ben huiveriger en voorzichtiger voor de andere honden dan die van mij. Om de vertrouwen van de hond én zijn baas te winnen, zal ik de eerste zijn, die er bovenop springt. Een hond ongeacht watvoor soort ras, mag een andere hond NIET aanvallen/ bijten! Het is aan de baas zijn/ haar verantwoording hiermee om te gaan en te reageren. Voorbeeld: ik kom wel eens mensen tegen met hetzelfde hondenras of een ander, ter voorkoming dat onze honden zullen gaan vechten, lopen ze met een bocht om me heen. Sommigen tillen hun blaffende honden zelfs op (die ze wel kunnen tillen:-)). Waarom? Dat is naar mijn idee al héél fout! Doordat de baas zelf zo onzeker is, gedraagt de hond zich er ook naar, toch? Zeker als je dit soort honden hebt, mocht je wel beter op je tellen letten. Anders moet je gewoon dit soort honden niet nemen als je niet weet hoe mee om te gaan. Laten we eerlijk zijn, het zijn honden met speciale gedragsnormen en nodigt een strakke opvoeding. Probeer vooral als ouder van je hond (kind) te corrigeren door de "fouten" bij jezelf te zoeken, eer je een ander wijst. Dat is ook een les, wat vele bazen aan cursus vooraf zouden moeten doen. Kort door de bocht: Veel mensen nemen tegenwoordig een pit bull, weten alleen niet wat deze honden aan schade kunnen richten. Toch maar nemen en als het fout gaat dan heeft de pit bull het weer gedaan. Dat vind ik oneerlijk! Het blijft mensen handeling dat gepaard gaat met honden(ras)gedrag. De fout ligt dus bij jou! Weet wat je moet doen voor je er aan begint. Hopelijk heb ik niemand boos gemaakt met hoe ik zelf erin sta en denk. No fence!

Jennifer

geplaatst op 13 november 2015 | 18:50

Goeienavond Guido. wat ik nu met haar doe ik loop veel met haar en we beginnen nu ook met fietsen. Als er andere honden komen moet ze van mij gaan zitten tot de andere hond voorbij is. maar bepaalde mensen willen niet dat de mijne met die van hun mag spelen dus vermaak ik haar op deze manier.als ze bepaalde honden niet kent gaat ze blaffen of de andere honden naar haar dan gaan we gewoon een andere kant op.Ik zal op internet zoeken welke hondenschool ervaring met deze honden heeft.ze wil wel heel graag spelespelen met andere maar het zijn meestal van die kleine hondjes en ik neem het risico niet dat er wat kan gebeuren want met spelen is ze echt lomp.maar voor de rest een superhond.want ze kan ook heel goed opschieten met me andere hond een Franse buldog.

Guido

geplaatst op 13 november 2015 | 15:32

Hera, Ik weet niet of je advies aan Jennifer om je pittbull of amstaff los te laten in een conflictsituatie wel juist is. Deze honden zijn namelijk doorgaans niet bang en gaan niet snel een uitdaging uit de weg. Ik snap dat er een situatie kan ontstaan waarin je het misschien niet aandurft om een aanvallende hond een rotschop te verkopen, maar als je je amstaff of pittbull in een dergelijke situatie loslaat dan loop je echt het risico dat die andere hond er bekaaid vanaf komt. Bovendien komt je hond er dan achter uit welk hout hij/zij is gesneden (ze kunnen makkelijk honden aan die twee keer zoveel wegen als dat ze zelf doen) en loop je echt het risico dat die in de toekomst sneller uit zal vallen. Met de formidabele kaken waar deze beesten over beschikken is dat iets dat je ten alle tijden wilt voorkomen. Zelf heb ik een amstaff teefje van bijna 4 en als ze een andere hond ziet dan wil ze daar het liefst direct naartoe om te spelen, maar als dit een hond is die ze niet kent dan kan spel heel snel omslaan in een knokpartij en dat vindt ze bijna even leuk. Het zijn geweldige beesten met een super charmant en eigenwijs karakter bovendien zijn het over het algemeen verschrikkelijke schoothondjes en superlief naar alles en iedereen die ze kennen, maar dat neemt niet weg dat beide rassen afstammelingen zijn van hondenrassen die al sinds de middeleeuwen op de een of andere manier gebruikt worden voor de "hondensport" en die pas sinds enkele generaties ook als gezelschapsdier gehouden worden. Dus de ene zal vast iets makkelijker zijn dan de ander, maar dat neemt niet weg dat je in sommige situaties even iets alerter moet zijn. Net als een heidewachtertje gevlogen is als die losloopt en een konijn ziet, zit knokken toch nog gewoon een beetje in de aard van het beestje als ze geconfronteerd worden met agressie. Het beste advies voor Jennifer lijkt me om een herhalingscursus te volgen bij een hondenschool die ervaring heeft met deze rassen, want het zou doodzonde zijn als haar hondje verandert in een angstbijter. Dan is die namelijk verpest en dat zou doodzonde zijn. Succes

Hera

geplaatst op 17 september 2015 | 15:15

Hoi Jennifer, ik weet wel zeker dat je een lieve hond hebt. Een hond die NIET uit zich zelf bijt, zijn over algemeen lieve en zelfverzekerde honden. Over pit bulls, in begin was ik ook huiverig toen ik er een naar huis mee nam. Totdat ik het zelf beleefd heb hoe zo'n beest lief, speels, loyaal, trouw kan zijn. Dan wat menigeen over pit bulls te vertellen heeft. Wat ik al zei, laat de hond het zelf uitzoeken. Mocht je hond aangelijnd zijn, en er komt er een om een vechtpartij te vragen, laat je beesie los en corrigeer beide voor ze gaan bijten. Niet aangelijnd houden en corrigeren, dit werkt averechts. Diegene die aanvalt is misschien wel los en de jouwe niet, is dan ook niet eerlijk voor je hond. Ze bijt zelf wel van zich zelf af! Geloof me, een pit bull laat er geen kaas van zijn brood vreten. Heel veel succes en geniet intens van je hond net als je eigen kind:-)

Jennifer

geplaatst op 17 september 2015 | 13:00

Willem, sterkte met het verlies van je hond.

Jennifer

geplaatst op 17 september 2015 | 13:00

Willem, sterkte met het verlies van je hond.

Jennifer

geplaatst op 17 september 2015 | 12:59

Hera, bedankt voor je email ik zal er rekening mee houden.Wat ik nu doe heb de de tips uitgeprint en als ze een hond ziet dan gaan haar haren al omhoog dan probeer ik haar met praten af te leiden . wat alleen gebeurde ik zal het even uitleggen ze was aan het spellen maar er was een dominant mannetje die de hond van een vriend van me pakte en zij zat er net tussen dus hij pakt haar en zij pakt hem weer wat nog nooit is gebeurt want ze wil alleen maar spelen. ze was echt een paar dagen van slag omdat ze dit gewoon niet kent ik bouw het nu weer voorzichtig op want het is echt een top hond net mijn kindje.

Hera

geplaatst op 16 september 2015 | 14:55

Gecondoleerd met het verlies van je hond Willem. Ik voel met je mee, hoe dat is om je lieve hond te moeten verliezen. Sterkte!

Hera

geplaatst op 16 september 2015 | 12:44

Door je hond met andere honden ermee te confronteren/ spelen, help je je hond weer zelfverzekerd te worden. En zeker niet belonen als het beestje dicht bij je gaat kruipen. Uiteraard zal het angstig beestje bescherming bij zijn/ haar baasje gaan zoeken. Echter, de hogere in zijn rangorde bepaalt het gedrag van de hond! Je zou denken dat het zielig is als een hond troost zoekt. Integendeel, je helpt haar/ hem niet sterker worden in zijn psyche als het maar om een kik geeft, dat je dan voor hem in de verdediging springt. Laat het beestje zelf oplossen net als bij kinderen die ruziën om een speelgoed, toch? Des te meer de hond dingen leert accepeteren. Fout gedrag moet je niet tolereren en belonen! Wel corrigeren. Dit doe je consequent evenals dat de hond wel geode dingen doet, beloon/ knuffel je hem. Observeer of jouw hond niet angstig wordt bij het bijzijn van andere honden en in zijn verdediging gaat voor er iets gebeurd. Als er dan iets gebeurt, even laten vieren en laten uitrousen. Komt vanzelf wel goed zo lang er niet wordt gebeten. Bij kinderen zal dat haren trekken, slaan enz. Gelijk corrigeren! Succes.

Jennifer

geplaatst op 16 september 2015 | 12:13

Goedemorgen. ik heb een vraag ik heb een rednose pit van 18 maanden en nu is ze 2 dagen geleden door een andere hond gegrepen. nu als ik met haar buiten loop gromt ze naar andere honden en vanmorgen riep me buur vrouw haar kwam ze heel angstig over en ging echt naast me staan. ik heb haar gerustgesteld en zelf naar de buurvrouw toe laten lopen om te snuffelen alleen wat moet ik nou doen dat de angstigheid er weer uit hgaat

G

geplaatst op 6 augustus 2015 | 08:36

De meest loyale en lieve honden die ik ken MITS je ze goed opvoed! Ik heb zelf altijd staffords/pitts gehad en nu een american bully (pitbull) en ik kan geen fijnere gezinshond bedenken. Hij is erg trouw, vriendelijk en sociaal naar alle mensen en dieren. Naar mijn menig en ervaring hebben de honden een concequent, dominant maar ook lief baasje nodig. Iemand die hem de baas is zodat de hond zijn plek kent. Wanneer hij denkt dat hij de baas is kan dit helaas ook weleens mis gaan. Als ze in de pubertijd komen zul je sterk in je schoenen moeten staan. Ze gaan je enorm uitproberen en vaak gaat het hier dan ook fout en belanden ze dan in een asiel en zijn ze zogenaamd onhandelbaar. Waardoor de hond ook weer een slechte naam krijgt! Ze zijn dol op aandacht, knuffelen, kusjes geven en hebben veel energie. Zorg dat hij genoeg beweging krijgt en speel met hem daar zijn ze dol op ;) Het zijn honden met een karakter en het is ook geen hond die geschikt is voor iedereen. Zorg dat je weet waar je aan begint en voed hem juist op dan is hij je beste vriend en zul je nooit een ander ras meer willen ;)

Willem

geplaatst op 9 juli 2015 | 11:44

Mijn 15-jarige pitt Titus heb ik gisterenavond na het uitvallen van zijn organen moeten laten inslapen, gelukkig heeft hij een leuk leven gehad, nooit heb ik zo'n eerlijke, dappere, lieve hond gekend, ook voor mijn kinderen....Titus ik zal je altijd missen Liefs, baasje XXX

Hera

geplaatst op 7 oktober 2014 | 14:27

Zeker een lieve hond die je hebt. Mag je trots op zijn! Geniet van elkaar.

Silvia

geplaatst op 7 oktober 2014 | 13:55

Heb hier een tijdje geleden stukje geschreven over mijn bandog, nou ik moet zeggen echt een tophond mijn andere oude hond is dood heb sinds een week een pup erbij gaat hij zo goed mee om en soms wel lomp, het blaffen naar bezoek is overgegaan in enthousiast begroeten niks geen geblaf meer soms in tuin wel. Naar de hondenschool eerste 3 lessen op veld ernaast apart moeten trainen door zijn geblaf en getrek aan lijn naar andere honden toe en nu loopt hij in de les mee wel in de gaten houden maar moet je bij iedere hond , vooral de tunnel vind hij prachtig,, op schoten reageert hij niet tot nauwelijks dus schotproefvrij. Lekker vrolijke hond en iedereen in de groep staat versteld wat ik met hem bereikt hebt hebben gelijk geen oordeel meer over zijn uiterlijk heerlijk super trots op hem en dat voor een hond die al 4 x van baas veranderd is in zijn 1,5 jaar

Hera

geplaatst op 7 oktober 2014 | 13:31

Het is een geweldige huisdier en vriend! Mijn vorige hond (vuilnisbakkenras) was ook lief, maar deze is ongekend lief. Het heeft een brede bek vol vlijmscherpe tanden echter is het een schatje eerste klas in karakter. Kortom, een pit bull om er van te houden! Haar gestalte/ gespierde uitstraling en die lieve ogen, moet ik toch altijd even naar kijken. Wanneer ze tegen mij opspringt van enthousiastme, blij om haar baasje weer te zien. Insgelijks beesie... Zou niet anders willen behalve dit ras, zo niet dan maar géén hond!

broux

geplaatst op 28 mei 2014 | 16:19

ik heb een mooie reu van drie jaar en moet hem weg doen wegens plaatsgebrek. Hij is gratis voor liefde die je hem schenkt dat is alles wat ik vraag

Silvia

geplaatst op 25 mei 2014 | 11:56

Ik heb heel veel aan de beschrijving heb sinds een paar dagen een bandog waar ik nog nooit van gehoord had maar bij navraag zijn dat honden uit verschillende combinaties en volgens de vorige eigenaar (hond is 1,5 ) is deze hond van een combinatie Amerikaanse bulldog pitbull en een mastiff , een echte hondenkenner/ fokker zegt een dogo argentina en Amerikaanse bulldog pitbull. Heb de beschrijvingen en foto 's bekeken en kloot aardig. Deze hond is super aktief enthousiast en lief maar inderdaad als hij in de tuin loopt en hoort wat is hij allert, komt er voor hem een vreemde in huis dan reageert hij ook anders blaft en gromt en gaat voor mij liggen of staan vooral bij mannen. Maar hij doet niks en na enig tijd gaat hij ook gewoon naar de persoon toe. Ik moet zeggen vind het een super lieve hond maar mensen buiten zijn toch direkt terughoudender . Hij is lomp en enthousiast wil graag spelen dus op hondenuitlaatveld bij andere honden laten(wel vragen of het kan) eerste instantie zeggen de mensen ja maar als hij dan lekker lomp rent en soms te hard tegen hun hond aankomt dan zijn ze gelijk boos en hebben hun oordeel terwijl hij gewoon speelt heb 10 jaar een bordeauxdog gehad die helaas is overleden maar die kon vanaf zijn 2 e jaar met weinig honden doordat hij 2x zelf is aangevallen nu eindelijk een hond die overal bijkan en krijg je weer gezeur maar ik kan zeggen hij doet niks. Super ras

pitt girl

geplaatst op 2 april 2014 | 22:11

ze zijn zo lief en met een goede opvoeding betrouwbaar en lief. de mijne is lief houd van stok gooien ook al moet je iedere keer een nieuwe zoeken omdat hij het stuk maakt gelijk. wil nooit geen andere hond ras meer dit ras heeft 100 pr mijn hart verovert

Ester K.

geplaatst op 25 januari 2014 | 18:35

Ik heb sinds 3-kwart jaar een mooie pitbull van een gezin overgenomen die toch te weinig tijd voor hem hadden. Hij is nu bijna 2 jaar. Mensen oordelen altijd gelijk waar ik echt een schijt hekel aan heb. Ik heb nog nooit zo´n lieve hond als hem gehad! Het is ook een echt knuffelbeest. Ik merk wel omdat hij bijna 1,5 jaar bij anderen gewoond heeft en weinig aandacht heeft gehad, dat hij OVER enthousiast is door tegen mensen op te springen en heeft verlatingsangst. gelukkig is het enthousiasme geen dominantie. Aangezien dit hem zo ´´is aangeleerd´´ is het erg moeilijk dit af te leren. Ik ga gelijk de tips van deze site proberen : http://www.startpunthonden.nl/Tips-Trucs/16/mijn-hond-springt-tegen-mensen-op.aspx http://www.startpunthonden.nl/Tips-Trucs/14/Verlatingsangst-bij-de-hond.aspx Verder ben ik blij dat er EINDELIJK eens een GOEDE beschrijving van dit ras beschreven staat. Een agressieve hond wordt gemaakt door de opvoeding van de mens. Dus niet de schuld van het soort ras.

robbert

geplaatst op 29 september 2013 | 09:29

Hallo allemaal echt een goeie informatie ik verwijs jullie ook door naar de facebook site Pitbull en stafford holland Met informatie over de honden en verschilde fotos

Giovanny

geplaatst op 19 augustus 2013 | 02:45

Mensen beoordelen van tevoren over de pitbulls het ligt eraan hoe je ermee omgaat als ze je kind of een dierbare redde zijn het dan nog kwaad aardige beesten?

Samanta

geplaatst op 25 september 2012 | 10:01

welke soortgelijke honden heb je nog meer

H.Buijert

geplaatst op 13 juni 2012 | 16:33

Wij wonen in Panama en hebben al jaren amerkaanse pitbuls, ik ben het in het algemeen met de omschrijving van het ras eens, maar dat hij niet geschikt zou zijn als waakhond, ben ik het niet mee eens, ze zijn erg waaks als het gaat om hun territorium, en kunnen erg agressief worden als een vreemde zonder begeleiding in hun territorium komt, met begeleiding van 1 van de bazen is er echter geen probleem, als we buiten het hek gaan met de hond dan is hij speels ook naar andere honden, of personen, het is een hond met karakter en net als beschreven in de tekst is het geen hond voor een beginner, mocht u toch een pitbul willen aanschaffen lees dan boeken of probeer contact te vinden met iemand die een pitbul heeft, en geloof me u zult veel plezier en loyaliteit van dit ras beleven, wij willen geen ander ras.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test