Rasbeschrijving van de Basenji

De Basenji is oorspronkelijk ontwikkeld in Afrika voor de jacht. De Basenji is een visuele jachthond, dus hij jaagt op wat hij ziet en hun jachtinstinct is sterk. De Basenji is geen blaffer, maar ze hebben wel een duidelijke jodelende klank wanneer ze opgewonden zijn of wanneer ze jagen.

Karakter van een Basenji

De Basenji kan enigszins afstandelijke zijn rond vreemden. Dit ras is zeer intelligent maar onafhankelijk en daardoor is trainen een hele opgave. Hij is zeer alert, onstuimig en speels. Dit alles maakt hem tot een mooi huisdier.

Temperament van een Basenji

De Basenji is een zeer alert, leuk liefdevol ras, maar wordt echter niet aanbevolen voor een onervaren eigenaar. Basenjis zijn heel geduldig en goed met kinderen. Ze moeten vroeg worden gesocialiseerd met soortgenoten.

Verzorging van een Basenji

De Basenji is net als een kat, zeer schoon en verzorgd zichzelf veel en vaak. Het verhaard niet tot nauwelijks, maar de vacht moet wel onderhouden worden om het in goede vorm te houden. Af en toe borstelen om de dode of losse haren te verwijderen werkt het beste. De gladde vacht van de Basenji is heel gemakkelijk te verzorgen.

Vacht van een Basenji

Het haar moet kort, fijn en enigszins stug zijn. Dit ras heeft weinig tot geen hondengeur.

Trainen en opvoeden van een Basenji

De Basenji moet vroeg worden gesocialiseerd om problemen te voorkomen. Gehoorzaamheidcursus is een must voor dit energieke en zeer alerte ras. Dit ras heeft uitdaging nodig, anders gaat hij zichzelf vervelen.

Activiteit en bewegen van een Basenji

De Basenji is erg energiek en heeft veel beweging nodig. Stevige wandelingen zijn dagelijks nodig. Dit ras is een jager en heeft dan ook het uithoudingsvermogen van een jager. Daarom  is een omheinde tuin het beste. Een goede afscheiding is wel nodig, want ze zijn een meester in ontsnappen.

Kenmerken van een Basenji

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 43cm, Teef: 40 cm
Gewicht: Reu 11 kg, teef 9,5 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test