Schotse Collie

Alles wat je wilt weten over de Schotse Collie

De Schotse Collie: één van de makkelijkste rassen om te trainen

Over de Schotse Collie

De Collie staat bekend om zijn langgerekte snuit en kleuring. Dit ras is erg intelligent en werkt graag aangezien hij een schapendrijver is. Hij is geweldig met kinderen van alle leeftijden, mits de hond goed getraind en goed gesocialiseerd is.

Karakter van een Schotse Collie

Dit zachte ras maakt hem een heerlijk metgezel. De Collie heeft een gehoorzaam karakter, is eigenzinnig en zacht en is geclassificeerd als een van de makkelijkste rassen om te trainen. Dit ras is zeer zelfverzekerd, lief, zachtaardig en betrouwbaar.

Temperament van een Schotse Collie

De Collie heeft een zeer gelijkmatig en welgemanierd temperament. Deze hond wordt regelmatig gezien in huizen met andere dieren en kinderen, omdat ze zeer zacht en passief zijn. Ze zijn bereid om te leren en zeer loyaal en deze hond zal u zeker veel liefde bieden.

Verzorging van een Schotse Collie

De korte en stugge vacht vereist regelmatig borstelen. Kortharige variëteit moeten dagelijkse geborsteld worden om overtollig haar te verwijderen. De Collie verliest veel haar gedurende de seizoenen .

Vacht van een Schotse Collie

Dit ras komt zowel in ruwe en gladde variëteiten. Beide hebben dezelfde kleur. Het meest gezien in tri-kleur (zwart, wit en bruin).

Trainen en opvoeden van een Schotse Collie

Dit zeer intelligent ras is makkelijk te trainen. Deze eigenzinnige hond heeft een zachte hand nodig om verlegenheid en weigering te vermijden. Doordat dit ras is opgeleid voor schapendrijven heeft het een sterke wil om te werken voor zijn eigenaar.

Activiteit en bewegen van een Schotse Collie

Dit grote ras reageert het beste met een middelgrote tuin. Zal het goed doen in het appartement als ze maar voldoende beweging krijgen. Het is niet aan te bevelen dat deze hond met warm weer lang buiten gelaten wordt.

Kenmerken van een Schotse Collie

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:14 -16 jaar
  • Schofthoogte: Reu 50-60 cm, Teef 50-55cm
  • Gewicht: Reu 23 -29 kg, Teef 27 -34 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
5

Ziektes bij een Schotse Collie

De Schotse Collie is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Schotse Collie is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test