Basset Fauve de Bretagne

Rasbeschrijving van de Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een jachthond afkomstig uit de Bretagne in Frankrijk. Deze rashond ras lijkt op de Griffon Fauve de Bretagne maar heeft kleinere poten. Na de Tweede Wereldoorlog was de Basset Fauve de Bretagne bijna uitgestorven maar door het kruisen van de Petit basset griffon Vendéen en de Teckel werd er weer nieuw leven ingeblazen. De Basset Fauve de Bretagne werd gebruikt om op klein wild te jagen en men denkt de originele Basset Fauve meer op een terriër leek dan de honden die we vandaag zien. De Basset Fauve de Bretagne werd zeer gewaardeerd vanwege jacht vaardigheden in Frankrijk, maar werd ook populair als huisdier dankzij hun aanhankelijke en loyale karakter.

Karakter van een Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een uitstekende keuze als huisdier vanwege hun vriendelijke en vreedzame aard en kunnen bijzonder goed overweg met kinderen. Met andere honden kunnen ze goed overweg, maar het is net zoals bij elke andere hond wel van belang dat ze goed gesocialiseerd worden. Wel is het uitkijk met katten en andere kleine huisdieren vanwege de hoge prooidrift van dit ras.

Temperament van een Basset Fauve de Bretagne

De Bassets Fauve de Bretagne hebben een enorme persoonlijkheid en een heerlijk vriendelijke en rustige aard. Het zijn hele onafhankelijk denkers met als gevolg dat ze de neiging hebben af te dwalen af ze iets op het spoor zijn. Omdat ze behoorlijk onafhankelijk kunnen zijn is het van belang om van pup af aan te trainen in gehoorzaamheid, met name de hond laten komen wanneer je hem roept. Het geeft echter geen garantie dat de Basset dan altijd zal komen, met name niet als ze iets op het spoor zijn. De Basset Fauve de Bretagne kan niet erg goed tegen alleen zijn voor een langere tijd en wil graag bij elke activiteit betrokken worden.

Verzorging van een Basset Fauve de Bretagne

Van de Basset Fauve de Bretagne is bekend dat het een gezond, robuust ras is die niet wordt geteisterd door de vele erfelijke en aangeboren gezondheidsproblemen die andere rassen wel kunnen hebben.

Vacht van een Basset Fauve de Bretagne

Regelmatig moet de vacht worden geborsteld om dode haren te verwijderen en om eventuele klitten te voorkomen. Het twee maal per jaar professioneel laten trimmen wordt aanbevolen. Het is van belang om regelmatig de oren te controleren op vuil en deze indien nodig schoon te maken. Dit voorkomt een pijnlijke oorontsteking.

Trainen en opvoeden van een Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een intelligente hond, maar ze zijn heel goed in het negeren en dan met name bij het commando "terugroepen", zelfs als ze van pup af aan dit goed geleerd is. Hun instinct om een geur op te sporen is zo sterk dat deze wint van het luisteren naar de baas. Omdat dit ras zo een sterke prooidrift heeft is het van belang om hem alleen los te laten in gebieden waar dit ook echt kan en mag.

Activiteit en bewegen van een Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne heeft een hoog energiegehalte en heeft tenminste twee uur per dag lichaamsbeweging nodig. Een veilig omheinde tuin is ideaal voor deze hond, daar kunnen ze zich dan even lekker uitleven en genieten van hun geurvaardigheden.

Kenmerken van een Basset Fauve de Bretagne

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 11 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 32 - 38 cm, Teef 32 - 38 cm
Gewicht: Reu 16 - 18 kg, Teef 16 - 18 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
1
Onderhoud:
5
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Basset Fauve de Bretagne Atopie   Oorontsteking   Patellaluxatie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test