Beierse bergzweethond

Alles wat je wilt weten over de Beierse bergzweethond

Rasbeschrijving van de Beierse bergzweethond

De Beierse bergzweethond is een elegant ras die zeer gewaardeerd wordt in veel regio's in Europa zoals Slowakije, Duitsland en de Tsjechische Republiek. De Beierse bergzweethond werd voor het eerst gefokt en ontwikkeld in de bergachtige regio's van Beieren in Duitsland, waar ze werden gebruikt als geur honden. Ze worden vaak aangeduid als de Bayrischer Gebirgsschweishund of Bavarian Mountain Hound en langzaam maar zeker winnen ze aan populariteit in andere delen van de wereld. Niet alleen zijn deze middelgrote honden erg mooi maar ze zijn ook erg lief en trouw.

Karakter van een Beierse bergzweethond

De Beierse bergzweethond is een rustige hond die erg gericht is op de baas. Bij vreemden kan de hond wat achterdochtig zijn. Toch zul je bij dit ras zelden agressiviteit zien en gaan ze situaties liever uit de weg. Ze beschikken over een natuurlijk reukvermogen en dat is de reden waarom deze honden erg worden gewaardeerd in Beieren. Ze hebben de reputatie om één van de beste geurhonden te zijn en beschikken over een enorme hoeveelheid toewijding en uithoudingsvermogen. Het zijn zeer loyaal honden en daarom erg geschikt als familiehond, zolang de eigenaren maar genoeg tijd hebben voor de hond.

Temperament van een Beierse bergzweethond

Aangezien ze zich erg hechten aan hun baas wordt het niet aanbevolen om dit ras in een gezin te houden waarbij ze voor een langere tijd alleen gelaten worden en het wordt niet aanbevolen om dit as in huis te nemen als je weinig ervaring hebt met honden. Het is een hond die erg veel beweging en uitdaging nodig heeft om ze lichamelijk en geestelijk moe te krijgen. Goede socialisatie van pup af aan wordt aanbevolen. Vanwege hun sterke jachtinstinct wordt het niet aanbevolen om deze hond in huis te hebben met andere niet-honden huisdieren.

Verzorging van een Beierse bergzweethond

Dit ras staat er om bekend geen erfelijke gezondheidsaandoeningen te hebben. Op een regelmatige basis moet de vacht gekamd worden en ze moeten genoeg lichaamsbeweging krijgen om ze in top conditie te houden.

Vacht van een Beierse bergzweethond

Deze honden beschikken over een mooie korte en glanzende vacht die dicht op hun lichaam zit. Een wekelijkse borstelbeurt moet genoeg zijn. Het is belangrijk om regelmatig de oren op vuil te controleren om infecties te voorkomen.

Trainen en opvoeden van een Beierse bergzweethond

De Beierse Bergzweethond is zeer intelligent en houdt ervan om te behagen en met de juiste begeleiding en training zijn ze erg makkelijk te trainen. Eerlijkheid en consequent zijn, dat is de sleutel tot succes bij dit ras. Deze honden komen het beste tot hun recht als ze goed de plek in de roedel weten en ze een baas hebben die ze leidt en stuurt. Mede hierom wordt deze hond niet aanbevolen voor de onervaren eigenaar.

Activiteit en bewegen van een Beierse bergzweethond

De Beierse Bergzweethond is een levendig, energiek en intelligent ras en hebben veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Ideaal zou het zijn als ze per dag minstens twee uur zowel lichamelijke als geestelijke uitdagingen krijgen. Een grote tuin waar ze naast de wandelingen nog meer energie kwijt kunnen raken zou ideaal zijn.

Kenmerken van een Beierse bergzweethond

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 47-52 cm, Teef 44-48 cm
  • Gewicht: Reu 20-25 kg, Teef 20 25 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
3
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test