De Treeing Tennessee Brindle: heeft sterke reukcapaciteiten

Alles wat je wilt weten over de Treeing Tennessee Brindle

Over de Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en voornamelijk werd gebruikt voor de jacht op eekhoorns en wasberen. De geschiedenis van dit ras gaat terug tot de vroege 20e eeuw, toen hondenfokkers in de staat Tennessee begonnen met het fokken van een speciaal type brindle gekleurde hond. Dit type hond werd gebruikt om op klein wild te jagen en stond bekend om zijn uitstekende jachtvaardigheden.

De Treeing Tennessee Brindle is ontstaan uit een mix van verschillende rassen, waaronder de Feist, de Cur en de Mountain Cur. Deze honden werden speciaal geselecteerd op hun jachtinstinct, uithoudingsvermogen en vermogen om hun prooi op te sporen en te achtervolgen. Na verloop van tijd ontstond er een nieuw ras met unieke kenmerken en eigenschappen, waaronder een korte, dichte vacht en een goed ontwikkelde neus.

Hoewel de Treeing Tennessee Brindle oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht, is het ras tegenwoordig ook populair als gezelschapshond. Het ras werd in 1967 officieel erkend door de United Kennel Club en wordt nog steeds beschouwd als een zeldzaam ras in de Verenigde Staten. Het ras is nog niet erkend door de FCI of AKC

Wat kost een Treeing Tennessee Brindle

De kosten voor een Treeing Tennessee Brindle zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Treeing Tennessee Brindle.

Karakter van een Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is een actieve, energieke en speelse hond met een uitstekende jachtpassie en een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn erg loyaal aan hun familie en kunnen ook goed overweg met kinderen. Het zijn intelligente honden die zich snel aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen. Ze hebben echter wel een sterke wil en kunnen soms koppig zijn tijdens de training. Over het algemeen zijn ze vriendelijk tegen vreemden, maar kunnen ze wel waaks zijn. Ze hebben een goede neus en vinden het leuk om te volgen en te jagen op geuren. Omdat het jachthonden zijn, hebben ze een sterk instinct om achter wild aan te gaan en daarom is het belangrijk om ze altijd aan de lijn te houden tijdens het wandelen.

De Treeing Tennessee Brindle is een snel en wendbaar hondenras dat kleiner is dan de meeste andere typische Hounds. Ze zijn moedig en goed gebouwd, met een atletische bouw en elegante, kat-achtige voeten. Daarnaast hebben ze kleine oren, wat bijdraagt aan hun slanke en gestroomlijnde uiterlijk.

Temperament van een Treeing Tennessee Brindle

Het temperament van de Treeing Tennessee Brindle is energiek en alert. Het zijn zeer vasthoudende jagers die een onafhankelijke geest hebben. Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaar en hebben vaak een hechte band met hun gezin. Hoewel ze alert zijn en snel opmerken als er iets ongewoons gebeurt, zijn ze over het algemeen vriendelijk en sociaal. Het ras heeft een hoge mate van intelligentie en is in staat om snel te leren. Ze hebben veel beweging nodig en houden ervan om te rennen en te spelen, vooral buiten in de natuurlijke omgeving. Ze zijn over het algemeen goede gezinshonden en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd zijn.

Verzorging van een Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle heeft een korte, dichte en glanzende vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Het is voldoende om de vacht af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden om infecties te voorkomen.

Over het algemeen is de Treeing Tennessee Brindle een gezond ras met een levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen die bij dit ras kunnen voorkomen, waaronder heupdysplasie. Ook is deze hond gevoelig voor oogaandoeningen waaronder cataract, progressieve retina atrofie en distichiasis. Cataract is een aandoening waarbij de ooglens troebel wordt en het zicht van de hond kan belemmeren. Progressieve retina atrofie is een aandoening waarbij de lichtgevoelige cellen in het netvlies afsterven, wat uiteindelijk leidt tot blindheid. Distichiasis is een aandoening waarbij er extra wimpers groeien aan de binnenkant van het ooglid, waardoor de ogen geïrriteerd raken en ontstoken kunnen raken.

Zoals altijd is het belangrijk om de fokker te vragen naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouderdieren.

Vacht van een Treeing Tennessee Brindle

De vacht van de Treeing Tennessee Brindle is kort en dicht, met een fijne textuur. De kleur is vaak een donker brindle patroon, waarbij zwart de overheersende kleur is met donkerbruine tot rode accenten. Sommige honden hebben ook witte aftekeningen op de borst en poten.

Trainen en opvoeden van een Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is een intelligent en energiek ras dat van nature een jachtinstinct heeft. Om deze reden is het belangrijk om van jongs af aan met training en socialisatie te beginnen. Deze honden leren snel en zijn gevoelig voor positieve bekrachtiging, zoals lof en beloningen.

Het is belangrijk om de hond te leren dat u de baas bent en om consistent te zijn in de training. Begin met eenvoudige commando's en werk geleidelijk aan naar meer complexe taken. Omdat ze van nature jachthonden zijn, is het ook belangrijk om hen te leren om op commando terug te komen.

Daarnaast is het belangrijk om de hond voldoende mentale en fysieke stimulatie te bieden, zoals speuren, gehoorzaamheidstraining en wandelen. Een goede manier om de jachtinstincten van de Treeing Tennessee Brindle te bevredigen, is om hem mee te nemen op jacht of om hem deel te laten nemen aan hondensporten, zoals de jachtproef.

Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn bij de training van een Treeing Tennessee Brindle, omdat ze soms een eigen wil hebben en niet snel onder de indruk zijn van harde handen of straffen. Positieve bekrachtiging, zoals traktaties en lof, is over het algemeen een veel effectievere trainingsmethode voor deze honden.

Activiteit en bewegen van een Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is een energiek en actief ras dat veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft. Dagelijkse wandelingen en speeltijd in de tuin of op een veilige omheinde plek zijn essentieel om hun energie kwijt te kunnen en te voorkomen dat ze destructief gedrag gaan vertonen.

Omdat de Treeing Tennessee Brindle van nature een jachthond is, is het belangrijk om ze niet los te laten lopen in onveilige gebieden of in de buurt van wilde dieren. Een goed getrainde en goed gesocialiseerde Treeing Tennessee Brindle kan echter genieten van activiteiten zoals behendigheid, speurwerk en andere hondensporten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Treeing Tennessee Brindle een sterk ontwikkelde prooidrift heeft en vaak achter geuren aan zal gaan. Het is daarom belangrijk om ze altijd aangelijnd te houden wanneer ze niet in een veilig omheinde ruimte zijn.

Kenmerken van een Treeing Tennessee Brindle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 46-61 cm. Teef: 51-56 cm
  • Gewicht: Reu: 16-23 kg. Teef: 14-18 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Treeing Tennessee Brindle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: Hummelong, Sienna TTBD, CC BY-SA 3.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test