Rasbeschrijving van de Treeing Tennessee Brindle

De oorsprong van de Treeing Tennessee Brindle ligt in de Verenigde Staten van Amerika en dit ras is een favoriete jacht-metgezel. Ze staan bekend om hun sterke reukcapaciteiten en dit ras is zeer bedreven in het opsporen van eekhoorns en wasberen. Hoewel dit al vele generaties lang gebruikt wordt kreeg de Treeing Tennessee Brindle niet eerder dan 1967 een officiële naam en nemen langzaam maar gestaag toe in populariteit.

Karakter

De Treeing Tennessee Brindle is gebouwd voor snelheid en intelligentie is kleiner dan andere typische Hound rassen. Ze zijn moedig, goed gebouwd, beschikken over kat-achtige voeten en kleine hebben oren.

Temperament

De Treeing Tennessee Brindle is aanhankelijk, trouw, en makkelijk. Het zijn gepassioneerde jagers die een grote geest bezitten. Dit ras doet het goed met andere honden, maar wordt niet aanbevolen voor een huis met niet-honden huisdieren. De Treeing Tennessee Brindle doen het het beste met oudere attente kinderen. Hun uitbundigheid kan overweldigend zijn voor kleine kinderen. Ze zijn zeer energiek, vrolijk en enthousiast en de Treeing Tennessee Brindle zal blaffen om hun familie te waarschuwen bij verdachte activiteiten. Het zijn prachtige jacht en familie metgezellen.

Verzorging

De Treeing Tennessee Brindle vereist regelmatig borstelen met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren op vuil te controleren en de nagels geknipt te knippen. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht

De vacht van de Treeing Tennessee Brindle glad, strak, dicht en kort. Ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Treeing Tennessee Brindle is uiterst gevoelig. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethodes. Verwaarlozing of misbruik kan catastrofale gevolgen hebben aangezien dit ras een enorm goed hart heeft. Training moet altijd gegeven worden met respect, liefde, eerlijkheid en consistentie. De Treeing Tennessee Brindle doen het goed in gehoorzaamheid en socialisatie.

Activiteit en bewegen

De Treeing Tennessee Brindle wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Ze zijn zeer actief en vereisen een landelijke omgeving waar ze vrij kunnen rondlopen om hun jacht vaardigheden aan te scherpen. Ze genieten van de tijd met hun familie en zijn het liefste lekker buiten.
Bron foto: Hummelong, Sienna TTBD, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 40 - 61 cm
Gewicht: 18 - 22,5 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Joep

geplaatst op 3 november 2018 | 12:31

Kan dit ras aan iedereen aanbevelen. De beschrijving van de karaktertrekjes klopt tot in de details. Ze zijn totaal niet agressief, maar desondanks uitstekende waakhonden. Zodra die van mij iets ziet, waarvan hij denkt dat het gevaarlijk voor me is, maakt ie er echt een heel toneelstuk van. De enige momenten dat ie ooit agressief tegen mensen heeft gedaan, is als ze recht op me af komen gerend en pas op het laatste moment uitwijken. Uitstekende jachthonden voor mensen die dat als passie hebben. Die van mij vangt vogels terwijl ik hem altijd aan de lijn heb, en 1x het commando: " zoek de beestjes" is genoeg. Daarom zou ik ook niet aanbevelen om deze honden los te laten lopen want ze zijn ontzettend prooigericht en nieuwsgierig. Ook uitstekend als "schoothondje" voor mensen die dat zoeken.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test