Rasbeschrijving van de Shepadoodle

De Shepadoodle is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de Duitse herder en de Poedel. Zij worden over algemeen aangeduid als "designer honden".

Karakter van een Shepadoodle

De ideale Shepadoodle is goed geproportioneerd, gespierd en sterk. Ze beschikken over een intelligente en levendige expressie.

Temperament van een Shepadoodle

De Shepadoodle is loyaal, aanhankelijk, toegewijd, is alert en actief. Ze zijn familie georiƫnteerd en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling of eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen of kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. De Shepadoodle kan goed overweg met andere huisdieren en dieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers en bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Shepadoodle

De Shepadoodle vereist regelmatig borstelen om matten en klitten te voorkomen en om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan indien nodig. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals gevoeligheid voor vlooienbeten, heupdysplasie, epilepsie, huidproblemen, en de ziekte van Von Willebrand.

Vacht van een Shepadoodle

De vacht van de Shepadoodle is over het algemeen gemiddeld van lengte en kan recht, licht golvend, krullend of een combinatie zijn.

Trainen en opvoeden van een Shepadoodle

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een must. De Shepadoodle vereist een dominante eigenaar. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Shepadoodle

De Shepadoodle wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Ze vereisen een grote hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie.Ze houden van rennen en spelen.
Bron foto: MsWoodrow1

Kenmerken van een Shepadoodle

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 55,8 cm - 71 cm
Gewicht: 22,5 kg - 36 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Shepadoodle Vlooien   Heupdysplasie   Allergieen  Epilepsie   Von Willebrand 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test