De Sheepadoodle: een loyaal, aanhankelijk en toegewijd ras

Alles wat je wilt weten over de Sheepadoodle

Over de Sheepadoodle

De geschiedenis van de Sheepadoodle begint eigenlijk bij de twee rassen waaruit hij ontstaan is: de Old English Sheepdog en de Poedel. Beide rassen hebben een lange geschiedenis en zijn afkomstig uit Europa. De Old English Sheepdog, ook wel de Bobtail genoemd, werd oorspronkelijk gefokt voor het hoeden van schapen. De Poedel, aan de andere kant, was een favoriet bij de Franse adel en werd gefokt als een jachthond.

Het idee om deze twee rassen te kruisen is ontstaan vanwege de populariteit van kruisingen tussen verschillende rassen. De Sheepadoodle werd voor het eerst gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 90, maar het duurde even voordat het ras echt bekend werd. Inmiddels is de Sheepadoodle steeds populairder aan het worden en wordt hij steeds vaker gezien als een apart ras.

Een van de redenen waarom de Sheepadoodle zo populair is, is vanwege zijn bijzondere uiterlijk. Met zijn lange, krullende vacht en schattige uitstraling is het een hond die veel mensen aanspreekt. Maar de Sheepadoodle heeft nog meer te bieden dan alleen een leuk uiterlijk. Dit ras staat bekend om zijn intelligentie, vriendelijke karakter en energieke persoonlijkheid. Het is een hond die perfect past bij gezinnen die houden van activiteiten en veel tijd buitenshuis doorbrengen.

Wat kost een Sheepadoodle

De kosten voor een Sheepadoodle zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Sheepadoodle.

Karakter van een Sheepadoodle

Als het gaat om persoonlijkheid, is de Sheepadoodle een zeer sociale en aanhankelijke hond. Ze zijn intelligent en willen graag leren, waardoor training relatief gemakkelijk is. Ze kunnen wat eigenwijs zijn, maar als ze consequent en met positieve bekrachtiging worden getraind, zullen ze gehoorzaam en trouw zijn. De Sheepadoodle is over het algemeen een zeer vriendelijke hond en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Een belangrijk aspect van het karakter van de Sheepadoodle is hun gevoeligheid. Ze kunnen overgevoelig zijn voor stemverheffingen en straffen, dus een positieve trainingsmethode is de beste aanpak.

Temperament van een Sheepadoodle

De Shepadoodle is loyaal, aanhankelijk, toegewijd, is alert en actief. Deze hond moet en wil echt onderdeel uitmaken van het gezin en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling of eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag.

Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen of kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. De Shepadoodle kan goed overweg met andere huisdieren en dieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers en bij ongewone geluiden. De Sheepadoodle kan soms wat koppig zijn, wat de training uitdagend kan maken. Het is belangrijk om consequent te zijn in de training en de Sheepadoodle te belonen voor goed gedrag.

Verzorging van een Sheepadoodle

De Shepadoodle vereist regelmatig borstelen om matten en klitten te voorkomen en om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan indien nodig.

Een ander belangrijk aspect van de verzorging van een Sheepadoodle is het reinigen van de oren. Omdat de oren van de Sheepadoodle lang en harig zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze schoon en droog blijven om infecties te voorkomen. De tanden moeten ook regelmatig worden gepoetst om tandvleesontsteking en tandbederf te voorkomen.

Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals gevoeligheid voor vlooienbeten, heupdysplasie, epilepsie, huidproblemen, en de ziekte van Von Willebrand.

Vacht van een Sheepadoodle

De Sheepadoodle is een kruising tussen een Old English Sheepdog en een Poedel. Net als bij de meeste kruisingen kan de vacht van de Sheepadoodle variëren, afhankelijk van de ouders. Over het algemeen hebben Sheepadoodles een lange, zachte vacht die veel verzorging vereist. De vacht kan krullend of golvend zijn en varieert van licht tot donker van kleur.

Qua kleur zijn er verschillende mogelijkheden voor de vacht van de Sheepadoodle. Veel voorkomende kleuren zijn zwart-wit, grijs-wit en bruin-wit. Er zijn ook Sheepadoodles met een effen kleur, zoals zwart, grijs, bruin en crème.

Trainen en opvoeden van een Sheepadoodle

De Sheepadoodle is een zeer intelligente hond die het goed doet bij training en opvoeding. Deze kruising heeft een liefdevol en zachtaardig karakter en is zeer loyaal aan zijn eigenaar. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met training en socialisatie om te zorgen voor een evenwichtige en goed opgevoede Sheepadoodle.

Een belangrijk aspect van training en opvoeding van de Sheepadoodle is het belonen van goed gedrag en het vermijden van straffen. Dit ras is zeer gevoelig voor de stemming van zijn eigenaar en kan angstig worden als er te veel druk wordt uitgeoefend. Positieve bekrachtiging en beloningen is het beste bij deze hond.

Vanwege hun intelligentie en enthousiasme zijn Sheepadoodles ook geschikt voor geavanceerde training, zoals behendigheid, gehoorzaamheid en therapiehondentraining. Dit ras houdt ervan om nieuwe dingen te leren en de aandacht van hun eigenaar te hebben.

Activiteit en bewegen van een Sheepadoodle

De Sheepadoodle is een actieve hond die van nature graag beweegt. Deze hond heeft veel energie en heeft behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging. De Sheepadoodle is een geweldige hond voor de actieve gezinnen. Lange wandelingen, spelen met de kinderen of ravotten in de tuin, de Sheepadoodle is overal voor te porren. Deze hond houdt van het buitenleven en zal genieten van elke activiteit die hem de mogelijkheid biedt om zijn energie kwijt te kunnen.

Kenmerken van een Sheepadoodle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55-71 cm. Teef: 55-71 cm
  • Gewicht: Reu: 22.5-36 kg. Teef: 22.5-36 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Sheepadoodle

De Sheepadoodle is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Sheepadoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: MsWoodrow1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test