De Beauceron: beschermend, intelligent en zelfverzekerd

Alles wat je wilt weten over de Beauceron

Over de Beauceron

De Beauceron is een grote herdershond en is in Frankrijk tijdens de jaren 1500 ontwikkeld. De hond werd gebruikt door landbouwers om runderen, schapen en de familie te beschermen. Dit ras werd tijdens Wereldoorlog I en II ook gebruikt als boodschapper door het Franse leger. Hier werden ze geprezen vanwege hun capaciteiten voor het opsporen van mijnen en het volgen van andere sporen. Vandaag de dag wordt de Beauceron nog steeds gebruikt door het leger en politie en het zijn prima begeleiders.

Wat kost een Beauceron

De kosten voor een Beauceron kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Beauceron ergens tussen de € 800 en de € 1.200 zal liggen.

Karakter van een Beauceron

Het ras de Beauceron is krachtig, solide en goed uitgebalanceerd, onvermoeibaar en intelligent. Hun beweging en gangwerk is soepel en geeft een indruk alsof ze kunnen vliegen.

De Beauceron is een intelligente en zelfverzekerde hond met een sterk beschermend instinct. Het is een actieve en energieke hond die veel beweging nodig heeft en geschikt is voor taakgericht werk, zoals bewaking en jacht. Het is een trouwe en toegewijde hond die een sterk band heeft met zijn baas en gezin.

Temperament van een Beauceron

Beauceron's staan bekend om loyaliteit en toewijding. De Beauceron is zacht, rustig, moedig en intelligent. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen vanwege hun hoede instinct. Deze rashond is een beschermende ras en dit maakt hun uitstekende waakhonden. Ze kunnen niet zo goed opschieten met vreemde honden. Echter, met huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid wel. De Beauceron kan niet goed tegen lang alleen zijn.

Verzorging van een Beauceron

De Beauceron moet tweemaal per week geborsteld worden. Tijdens de rui iets vaker. Gezondheidsaspecten van dit ras zijn onder andere maagtorsie. De Beauceron kan ook gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en dilaterende cardiomyopathie.

Heupdysplasie is een erfelijke aandoening waarbij de heupkop en -kom niet goed op elkaar aansluiten, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en kreupelheid.

Elleboogdysplasieis ook een erfelijke aandoening waarbij de drie botten in de elleboog niet goed op elkaar aansluiten, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en kreupelheid.

Dilaterende cardiomyopathie is een aandoening van het hart waarbij de hartspier dunner wordt en het hart minder goed kan pompen, wat kan leiden tot vermoeidheid, benauwdheid en flauwvallen.

Maagtorsie is een levensbedreigende aandoening waarbij de maag zich omdraait en opzwelt, wat de bloedtoevoer naar het hart kan belemmeren. Dit kan leiden tot shock en overlijden als er niet snel wordt ingegrepen.

Het is belangrijk om de nagels van de Beauceron regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken. Ook de oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen.

De Beauceron heeft voldoende beweging nodig om fit en gezond te blijven. Lange wandelingen en voldoende speeltijd zijn belangrijk. Daarnaast hebben ze mentale stimulatie nodig door middel van uitdagingen en trainingen.

Vacht van een Beauceron

De dubbele vacht van de Beauceron ras is van nature bestand tegen alle weersinvloeden. De ondervacht is wollig. De bovenvacht is stug, recht en van gemiddelde lengte. De staart is omzoomd

Deze vacht heeft regelmatig verzorging nodig om klitten en vuil te voorkomen. Het is aanbevolen om de Beauceron wekelijks te borstelen en bij het verharen dagelijks te borstelen. Het is belangrijk om de Beauceron niet te vaak te wassen, omdat dit de natuurlijke oliën van de huid kan verwijderen en huidproblemen kan veroorzaken.

Trainen en opvoeden van een Beauceron

De Beauceron vereist vroege gehoorzaamheid en socialisatie. De opvoeding en eventuele opleiding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie.

De Beauceron is een intelligente en trainbare hond die houdt van uitdagingen en mentale stimulatie. Het is belangrijk om de training positief en beloningsgericht te houden en te zorgen voor voldoende afwisseling en uitdaging. Beaucerons hebben behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging en training om gezond en gelukkig te blijven. Het is ook belangrijk om voldoende socialisatie te bieden om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere dieren en mensen. Beaucerons hebben een natuurlijk instinct om te bewaken en te beschermen, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren en te trainen om ongewenst gedrag te voorkomen. Het is aanbevolen om professionele training te overwegen voor de Beauceron vanwege zijn sterke wil en neiging om dominant te zijn.

Activiteit en bewegen van een Beauceron

De Beauceron gedijt op de lichamelijke en mentale stimulatie. Als ze zich vervelen zullen ze destructief worden. Dagelijkse beweging en activiteit zijn van cruciaal belang. Ze genieten van een vrij spel en lange wandelingen. De Beauceron zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en gestimuleerd worden.

Kenmerken van een Beauceron

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd: 11-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 65-70 cm. Teef: 61-68 cm
  • Gewicht: Reu: 30-35 kg. Teef: 30-35 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Beauceron

De Beauceron is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Beauceron is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test