Rasbeschrijving van de Beauceron

De Beauceron is een grote herdershond en is in Frankrijk tijdens de jaren 1500 ontwikkeld. De hond werd gebruikt door landbouwers om runderen, schapen en de familie te beschermen. Dit ras werd tijdens Wereldoorlog I en II ook gebruikt als boodschapper door het Franse leger. Hier werden ze geprezen vanwege hun capaciteiten voor het opsporen van mijnen en het volgen van andere sporen. Vandaag de dag wordt de Beauceron nog steeds gebruikt door het leger en politie en het zijn prima begeleiders.

Karakter

Het ras de Beauceron is krachtig, solide en goed uitgebalanceerd. De Beauceron is onvermoeibaar en intelligent. Hun beweging en gangwerk is soepel en geeft een indruk alsof ze kunnen vliegen.

Temperament

Beauceron's staan bekend om loyaliteit en toewijding. De Beauceron is zacht, rustig, moedig en intelligent. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen vanwege hun hoede instinct. Deze rashond is een beschermende ras en dit maakt hun uitstekende waakhonden. Ze kunnen niet zo goed opschieten met vreemde honden. Echter, met huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid wel. De Beauceron kan niet goed tegen lang alleen zijn.

Verzorging

De Beauceron moet tweemaal per week geborsteld worden. Tijdens de rui iets vaker. Gezondheidsaspecten van dit ras zijn onder andere maagtorsie.

Vacht

De dubbele vacht van de Beauceron ras is van nature bestand tegen alle weersinvloeden. De ondervacht is wollig. De bovenvacht is stug, recht en van gemiddelde lengte. De staart is omzoomd

Trainen en opvoeden

De Beauceron vereist vroege gehoorzaamheid en socialisatie. De opvoeding en eventuele opleiding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie. Het is belangrijk dat eigenaren van dit ras voorkomt dat de hond zal proberen de baas te worden.

Activiteit en bewegen

De Beauceron gedijt op de lichamelijke en mentale stimulatie. Als ze zich vervelen zullen ze destructief worden. Dagelijkse beweging en activiteit zijn van cruciaal belang. Ze genieten van een vrij spel en lange wandelingen. De Beauceron zal hetgoed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en gestimuleerd worden.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 65-70cm, Teef 61-68cm
Gewicht: 30-35 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test