Rasbeschrijving van de Boxerdoodle

De Boxerdoodle is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Boxer en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond". Het zijn inmiddels populaire metgezellen geworden en zouden eventueel gebruikt kunnen worden voor de jacht.

Karakter van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is goed gebouwd, sterk en is behendig. De Boxerdoodle is klein tot middelgroot in grootte. Ze zijn goed gespierd en hebben een lieve uitdrukking.

Temperament van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is idealiter een aanhankelijk, lief en trouw huisdier. Ze zijn speels, en vrolijk. Ze doen het het beste in een huis met oudere, attente kinderen. De Boxerdoodle zal doorgaans goed overweg kunnen met honden en katten bij wie ze zijn opgegroeid. De Boxerdoodle is levendig en luidruchtig en kan nogal gevoelig zijn. De Boxerdoodle zal over het algemeen een capabele waakhond zijn die hun familie zal waarschuwen voor bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Boxerdoodle

Afhankelijk van het type vacht moet de Boxerdoodle regelmatig geborsteld of professioneel geknipt worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is en hierbij moet gebruik gemaakt worden van een milde shampoo. Ze kunnen gezondheidsproblemen hebben zoals heupdysplasie, epilepsie, allergie├źn en huidproblemen.

Vacht van een Boxerdoodle

De vacht van de Boxerdoodle kan zeer gekruld zijn, de hond kan een lange golvende vacht hebben of een vacht die kort en dicht is.

Trainen en opvoeden van een Boxerdoodle

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Boxerdoodle kan gevoelig en koppig zijn, maar ze zijn zeer intelligent. De Boxerdoodle reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende beweging krijgen. Ze zijn zeer energiek en vereisen dagelijkse veilig aangelijnd wandelingen en/of speelsessies.
Bron foto: thatbostonchick, screenshot video

Kenmerken van een Boxerdoodle

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 25-63cm
Gewicht: 10-31kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Boxerdoodle Heupdysplasie   Allergieen  Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test