De Boxerdoodle: een slimme en speelse kameraad

Alles wat je wilt weten over de Boxerdoodle

Over de Boxerdoodle

De Boxerdoodle is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Boxer en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond". Het zijn inmiddels populaire metgezellen geworden en zouden eventueel gebruikt kunnen worden voor de jacht.

Het ras is bekend om zijn slimheid en speelsheid. Boxerdoodles zijn sociale en vriendelijke honden die graag met mensen en andere huisdieren omgaan. Het zijn zeer actieve en energieke honden, die regelmatige beweging en mentale stimulatie nodig hebben om tevreden en gezond te blijven.

Wat kost een Boxerdoodle

De kosten voor een Boxerdoodle kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Boxerdoodle ergens tussen de € 750 en de € 2.500 zal liggen.

Karakter van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is goed gebouwd, sterk en is behendig. De Boxerdoodle is klein tot middelgroot in grootte. Ze zijn goed gespierd en hebben een lieve uitdrukking.

De Boxerdoodle is een leergierige en energieke hond. De kruising van de Boxer en de Poedel heeft geresulteerd in een intelligente en aanhankelijke hond met een sterk zelfvertrouwen. Ze zijn graag bij het gezin aanwezig en houden van menselijk gezelschap. Boxerdoodles zijn geweldige gezinshonden en doen het goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn loyaal en beschermend en zullen hun gezin tegen elke dreiging beschermen. Boxerdoodles hebben veel beweging en uitdaging nodig.

Temperament van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is idealiter een aanhankelijk, lief en trouw huisdier. Ze zijn speels, en vrolijk. Ze doen het het beste in een huis met oudere, attente kinderen. De Boxerdoodle zal doorgaans goed overweg kunnen met honden en katten bij wie ze zijn opgegroeid. De Boxerdoodle is levendig en luidruchtig en kan nogal gevoelig zijn. De Boxerdoodle zal over het algemeen een capabele waakhond zijn die hun familie zal waarschuwen voor bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Boxerdoodle

Afhankelijk van het type vacht moet de Boxerdoodle regelmatig geborsteld of professioneel geknipt worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is en hierbij moet gebruik gemaakt worden van een milde shampoo. Ze kunnen gezondheidsproblemen hebben zoals heupdysplasie, epilepsie, allergieën en huidproblemen.

Vacht van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is een kruising tussen een Boxer en een Poedel, en kan dus qua vacht en kleur variëren. Afhankelijk van de dominante genen van de ouders kan de vacht kort of lang zijn en in verschillende kleuren voorkomen, zoals zwart, wit, beige, grijs en bruin. Ook kan de vacht een combinatie van kleuren hebben.

Trainen en opvoeden van een Boxerdoodle

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. Het trainen en opvoeden van een Boxerdoodle vereist een consequente en geduldige aanpak. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd te beginnen met training en socialisatie, zodat de hond leert omgaan met verschillende situaties en mensen. Boxerdoodles zijn slimme honden en kunnen snel leren, maar hebben ook een sterke wil en kunnen eigenwijs zijn. Beloning en positieve bekrachtiging zijn effectieve methoden om de hond te trainen en te belonen voor goed gedrag.

Activiteit en bewegen van een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is over het algemeen een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Dagelijkse wandelingen en speeltijd in de tuin of in het park zijn daarom belangrijk om te voorkomen dat de hond zich gaat vervelen en mogelijk destructief gedrag gaat vertonen. Daarnaast zijn activiteiten zoals joggen, fietsen en zwemmen ook goede manieren om de Boxerdoodle in beweging te houden.

Kenmerken van een Boxerdoodle

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 11-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 25-63 cm. Teef: 25-63 cm
  • Gewicht: Reu: 10-31 kg. Teef: 10-31 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Boxerdoodle

De Boxerdoodle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Boxerdoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Image source: Bron foto: thatbostonchick, screenshot video

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test