Rasbeschrijving van de Peekapom

De Peekapom, ook wel de Pominese, is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Pekinees en de Pomerian. Zij worden over het algemeen aangeduid als "designer honden" en zijn niet zo populair als vele andere kruisingen.

Karakter

De ideale Peekapom moet goed geproportioneerd, gedrongen en stevig zijn. Zij moeten een intelligente en levendige expressie hebben.

Temperament

Het is een hond die aanhankelijk, moedig, loyaal, extravert en zelfverzekerd is. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze komen het best tot hun recht bij families met al wat oudere, attente kinderen. De Peekapom doet het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en waarschuwen hun familie voor bezoekers of bij ongewone geluiden.

Verzorging

Dagelijks borstelen is aan te raden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Mondhygiëne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, patellaluxatie , heupdysplasie en epilepsie.

Vacht

De Peekapom heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is lang en overvloedig. De ondervacht is kort en dicht.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aanbevolen. De Peekapom kan eigenzinnig en koppig zijn en het kan lastig zijn om de Peekapom zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Peekapom is geschikt voor het houden in een appartement. Ze zijn binnenshuis relatief actief. Dit hondje geniet van speelsessies en veilig aangelijnde wandelingen.
Bron foto: Mydog

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 15 - 30cm
Gewicht: 1 - 4,5kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test