Rasbeschrijving van de Peekapom

De Peekapom, ook wel de Pominese, is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Pekinees en de Pomerian. Zij worden over het algemeen aangeduid als "designer honden" en zijn niet zo populair als vele andere kruisingen.

Karakter van een Peekapom

De ideale Peekapom moet goed geproportioneerd, gedrongen en stevig zijn. Zij moeten een intelligente en levendige expressie hebben.

Temperament van een Peekapom

Het is een hond die aanhankelijk, moedig, loyaal, extravert en zelfverzekerd is. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze komen het best tot hun recht bij families met al wat oudere, attente kinderen. De Peekapom doet het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en waarschuwen hun familie voor bezoekers of bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Peekapom

Dagelijks borstelen is aan te raden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Mondhygiƫne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, patellaluxatie , heupdysplasie en epilepsie.

Vacht van een Peekapom

De Peekapom heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is lang en overvloedig. De ondervacht is kort en dicht.

Trainen en opvoeden van een Peekapom

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aanbevolen. De Peekapom kan eigenzinnig en koppig zijn en het kan lastig zijn om de Peekapom zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Peekapom

De Peekapom is geschikt voor het houden in een appartement. Ze zijn binnenshuis relatief actief. Dit hondje geniet van speelsessies en veilig aangelijnde wandelingen.
Bron foto: Mydog

Kenmerken van een Peekapom

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 15 - 30cm
Gewicht: 1 - 4,5kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Peekapom Heupdysplasie   Patellaluxatie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test