Peekapom

Alles wat je wilt weten over de Peekapom

Rasbeschrijving van de Peekapom

De Peekapom, ook wel de Pominese, is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Pekinees en de Pomerian. Zij worden over het algemeen aangeduid als "designer honden" en zijn niet zo populair als vele andere kruisingen.

Karakter van een Peekapom

De ideale Peekapom moet goed geproportioneerd, gedrongen en stevig zijn. Zij moeten een intelligente en levendige expressie hebben.

Temperament van een Peekapom

Het is een hond die aanhankelijk, moedig, loyaal, extravert en zelfverzekerd is. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze komen het best tot hun recht bij families met al wat oudere, attente kinderen. De Peekapom doet het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en waarschuwen hun familie voor bezoekers of bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Peekapom

Dagelijks borstelen is aan te raden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Mondhygiƫne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, patellaluxatie , heupdysplasie en epilepsie.

Vacht van een Peekapom

De Peekapom heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is lang en overvloedig. De ondervacht is kort en dicht.

Trainen en opvoeden van een Peekapom

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aanbevolen. De Peekapom kan eigenzinnig en koppig zijn en het kan lastig zijn om de Peekapom zindelijk te krijgen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Peekapom

De Peekapom is geschikt voor het houden in een appartement. Ze zijn binnenshuis relatief actief. Dit hondje geniet van speelsessies en veilig aangelijnde wandelingen.
Bron foto: Mydog

Kenmerken van een Peekapom

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 15 - 30cm
  • Gewicht: 1 - 4,5kg
Grootte:
1
Beweging:
1
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Peekapom

Van een Peekapom is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test