Rasbeschrijving van de Old English Sheepdog

De Old English Sheepdog is een zeer flexibel, vriendelijk, intelligent en goedmoedig ras. Het is een echte familiehond met een vriendelijk karakter en een sympathieke persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend zijn ten opzichte van hun grondgebied en familie, maar ze worden vanwege hun aanhankelijke karakter zelden gebruikt als een waakhond.

Karakter van een Old English Sheepdog

De Old English Sheepdog heeft een stabiel karakter en is zeer trouw en doet het uitstekend bij de familie. De hond kan de neiging hebben om zachtjes tegen personen van de familie aan te duwen, puur om te hoeden. Dit gedrag is echter heel onschuldig.

Temperament van een Old English Sheepdog

Het is een intelligent ras geen tekenen van agressie of verlegenheid toont en de Old English Sheepdog is een ideale familiehond. Natuurlijke drijfinstincten zijn aanwezig zijn en ze zouden het uitzonderlijk goed doen op de boerderij.

Verzorging van een Old English Sheepdog

De vacht van dit ras moet geborsteld worden om klitten of matten te voorkomen. Regelmatig borstelen en kammen zal de vacht zacht houden. The Old English Sheepdog verhaard zijn tijdens de rui. Trimmen kan een oplossing zijn als de hond niet gebruikt wordt voor de show

Vacht van een Old English Sheepdog

The Old English Sheepdog heeft een vrij lange dubbele vacht. De buitenste vacht moet grof en stug zijn, soms pezig, terwijl de ondervacht zacht, donzig en golvend zou moeten zijn.

Trainen en opvoeden van een Old English Sheepdog

The Old English Sheepdog is erg goed in het hoeden en is vrij intelligent. Deze hond heeft wel een consequente baas nodig omdat ze een sterke wil hebben en koppig kunnen zijn. Een verscheidenheid van trainingsmethoden wordt aanbevolen. Een reeks van trainingstechnieken houdt hem geïnteresseerd en alert.

Activiteit en bewegen van een Old English Sheepdog

The Old English Sheepdog doet het het beste met een middelgrote tuin. Dit ras houdt van een lange stevige wandeling, of een lekkere renpartij aangezien ze oorspronkelijk werden gefokt om te werken. Vers water moet altijd beschikbaar zijn, aangezien ze een behoorlijke vacht hebben en snel oververhit kunnen raken.
Bron foto: David Martyn Hunt, Family Reunion, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Old English Sheepdog

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 55 cm, Teef 53 cm
Gewicht: Reu 32–45 kg, Teef 27–36 kg
Grootte:
5
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test