Rasbeschrijving van de Old English Sheepdog

De Old English Sheepdog is een zeer flexibel, vriendelijk, intelligent en goedmoedig ras. Het is een echte familiehond met een vriendelijk karakter en een sympathieke persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend zijn ten opzichte van hun grondgebied en familie, maar ze worden vanwege hun aanhankelijke karakter zelden gebruikt als een waakhond.

Karakter

De Old English Sheepdog heeft een stabiel karakter en is zeer trouw en doet het uitstekend bij de familie. De hond kan de neiging hebben om zachtjes tegen personen van de familie aan te duwen, puur om te hoeden. Dit gedrag is echter heel onschuldig.

Temperament

Het is een intelligent ras geen tekenen van agressie of verlegenheid toont en de Old English Sheepdog is een ideale familiehond. Natuurlijke drijfinstincten zijn aanwezig zijn en ze zouden het uitzonderlijk goed doen op de boerderij.

Verzorging

De vacht van dit ras moet geborsteld worden om klitten of matten te voorkomen. Regelmatig borstelen en kammen zal de vacht zacht houden. The Old English Sheepdog verhaard zijn tijdens de rui. Trimmen kan een oplossing zijn als de hond niet gebruikt wordt voor de show

Vacht

The Old English Sheepdog heeft een vrij lange dubbele vacht. De buitenste vacht moet grof en stug zijn, soms pezig, terwijl de ondervacht zacht, donzig en golvend zou moeten zijn.

Trainen en opvoeden

The Old English Sheepdog is erg goed in het hoeden en is vrij intelligent. Deze hond heeft wel een consequente baas nodig omdat ze een sterke wil hebben en koppig kunnen zijn. Een verscheidenheid van trainingsmethoden wordt aanbevolen. Een reeks van trainingstechnieken houdt hem geïnteresseerd en alert.

Activiteit en bewegen

The Old English Sheepdog doet het het beste met een middelgrote tuin. Dit ras houdt van een lange stevige wandeling, of een lekkere renpartij aangezien ze oorspronkelijk werden gefokt om te werken. Vers water moet altijd beschikbaar zijn, aangezien ze een behoorlijke vacht hebben en snel oververhit kunnen raken.
Bron foto: David Martyn Hunt, Family Reunion, CC BY-SA 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 55 cm, Teef 53 cm
Gewicht: Reu 32–45 kg, Teef 27–36 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test