Tosa

Alles wat je wilt weten over de Tosa

De Tosa: een onverschrokken en moedige ras

Over de Tosa

De Tosa (voorheen de Tosa Inu) is een zwaar, onverschrokken en moedige ras die erg snel leert en erg gehoorzaam is naar zijn baas toe. Het is een aanhankelijk en vriendelijk ras die tegenover vreemden wantrouwig kan zijn, maar als hij de kans krijgt zal hij zeer snel ontdooien. Met de juiste opvoeding, een stevige hand en controle, kan de Tosa Inu een geweldig huisdier zijn. Ze zullen het niet zo goed doen bij andere huisdieren, tenzij ze er van pup af aan met opgegroeid zijn.

Karakter van een Tosa

De Tosa is zeer zelfbewust, moedig, intelligent, kalm, zacht en heel loyaal naar zijn baas en familie. Zijn vertederende kop doet menig hart smelten, maar dit ras is niet geschikt voor de onervaren eigenaar. Met de juiste opvoeding en training is dit ras een uitstekende waakhond.

Temperament van een Tosa

De Tosa Inu kan gemakkelijk getraind worden en is redelijk sociaal. Ze hebben een gevoelige aard.

Verzorging van een Tosa

De Tosa is vrij gemakkelijk te verzorgen en het raas verhaard licht. Af en toe borstelen moet voldoende zijn voor dit kortharige ras. Dit ras heeft snel de neiging om te kwijlen, dus regelmatig de snuit poetsen wordt aanbevolen. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer het nodig is.

Vacht van een Tosa

De Tosa heeft een korte, nogal stugge en dichte vacht die strak tegen het lichaam ligt. De vacht mag nooit zijdeachtig aanvoelen, maar ruw.

Trainen en opvoeden van een Tosa

Deze zeer intelligente hond is leergierig en doet het opvallend goed in gehoorzaamheid en werkende sport.

Activiteit en bewegen van een Tosa

Een grote tuin is het beste voor dit grote en liefdevolle ras. De Tosa is een grote jogg- of hardloop metgezel en houdt van lange wandelingen.

Kenmerken van een Tosa

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 60 - 63 cm
  • Gewicht: 40 - 77 kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
2
Sociaal:
1

Ziektes bij een Tosa

De Tosa is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Tosa is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test