Rasbeschrijving van de Bolognezer

De Bolognese is nauw verwant aan de Havanezer en Bichon Frise en is in de loop van de 11e eeuw ontstaan in Italië . Deze hond was een favoriet van de adel en werd vaak cadeau gedaan aan de Belgische Royalty. Doordat de adel steeds meer verdween was het ras de bijna uitgestorven. Het ras werd nieuw leven ingeblazen door Gian Franco Giannelli.

Karakter

De Bolognese is klein, robuust en compact. Ze zijn zeer volgzaam, uitbundig en toegewijd. Dit ras is zeer intelligent en hebben een aangename houding en levendige expressie.

Temperament

De Bolognese doet het het beste in een huis met oudere attente kinderen. Ze doen het goed met andere dieren. De Bolognese is zeer gehecht aan de familie en kunnen daardoor gevoelig zijn voor verlatingsangst. Ze zijn gemakkelijk geïntimideerd en kunnen verlegen en achterdochtig zijn tegenover vreemden als er geen goede socialisatie plaats heeft gevonden tijdens hun training. De Bolognese is een goede waakhond doordat ze een scherp gezichtsvermogen hebben en een zeer goed gehoor.

Verzorging

Dagelijks borstelen van de Bolognese is vereist om matten te voorkomen. Maandelijkse verzorging wordt aanbevolen. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras en beperkte menselijke tussenkomst heeft de Bolognese geen gezondheidsproblemen.

Vacht

De vacht van de Bolognese is lang, dicht, en pluizig die het hele lichaam van kop tot staart bedekt. Dit ras heeft geen ondervacht en verhaard bijna niet.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een must. De Bolognese is een snelle leerling maar kan moeite hebben met zindelijk worden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Bolognese zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze tijd en aandacht krijgen en niet voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit ras gedijt op gezelschap en profiteert van een dagelijkse wandeling of spelen in een kleine tuin.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 25-27cm
Gewicht: 2-4kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Harold

geplaatst op 3 april 2013 | 14:52

Ik denk niet dat het mixen van honden een gezonde nieuwe bloedlijn tot stand brengt. Als de 'fokkers' een hond gebruiken die bijvoorbeeld hd heeft en deze gaat mixen met een andere hond, dan is de kans op hd zeker nog aanwezig

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test