Rasbeschrijving van de Bolognezer

De Bolognese is nauw verwant aan de Havanezer en Bichon Frise en is in de loop van de 11e eeuw ontstaan in Italië . Deze hond was een favoriet van de adel en werd vaak cadeau gedaan aan de Belgische Royalty. Doordat de adel steeds meer verdween was het ras de bijna uitgestorven. Het ras werd nieuw leven ingeblazen door Gian Franco Giannelli.

Karakter van een Bolognezer

De Bolognese is klein, robuust en compact. Ze zijn zeer volgzaam, uitbundig en toegewijd. Dit ras is zeer intelligent en hebben een aangename houding en levendige expressie.

Temperament van een Bolognezer

De Bolognese doet het het beste in een huis met oudere attente kinderen. Ze doen het goed met andere dieren. De Bolognese is zeer gehecht aan de familie en kunnen daardoor gevoelig zijn voor verlatingsangst. Ze zijn gemakkelijk geïntimideerd en kunnen verlegen en achterdochtig zijn tegenover vreemden als er geen goede socialisatie plaats heeft gevonden tijdens hun training. De Bolognese is een goede waakhond doordat ze een scherp gezichtsvermogen hebben en een zeer goed gehoor.

Verzorging van een Bolognezer

Dagelijks borstelen van de Bolognese is vereist om matten te voorkomen. Maandelijkse verzorging wordt aanbevolen. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras en beperkte menselijke tussenkomst heeft de Bolognese geen gezondheidsproblemen.

Vacht van een Bolognezer

De vacht van de Bolognese is lang, dicht, en pluizig die het hele lichaam van kop tot staart bedekt. Dit ras heeft geen ondervacht en verhaard bijna niet.

Trainen en opvoeden van een Bolognezer

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een must. De Bolognese is een snelle leerling maar kan moeite hebben met zindelijk worden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Bolognezer

De Bolognese zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze tijd en aandacht krijgen en niet voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit ras gedijt op gezelschap en profiteert van een dagelijkse wandeling of spelen in een kleine tuin.

Kenmerken van een Bolognezer

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 25-27cm
Gewicht: 2-4kg
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test