Amerikaanse Naakthond

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Naakthond

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Naakthond

Dit ras werd ontwikkeld tijdens de jaren 1970 door de fokker Edwin Scott. De Amerikaanse Naakthond is een toevallig ontstaan ras. Bij de geboorte van een nest van Rat Terriers, zat er 1 naakte hond tussen. Hier is men verder mee gaan fokken. Met name voor mensen met een allergie is dit een populair ras, vooral in de Verenigde Staten en landen zoals Engeland, Finland en Canada. De Amerikaanse Naakthonden zijn de eersten van een haarloos ras en vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten

Karakter van een Amerikaanse Naakthond

De kleine tot middelmatige grootte Amerikaanse Naakthond is wendbaar, actief en soepel gespierd. Ze zijn elegant, compact, vertonen een zelfverzekerde uitstraling en hebben een onderzoekende uitdrukking.

Temperament van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is aanhankelijk, speels en liefdevol maar ook onbevreesd. Zij zullen het het beste doen met oudere, attente kinderen of kinderen die ze sinds hun puppy-tijd kennen. Ze doen het goed met honden, katten en andere huisdieren. De Amerikaanse Naakthond is meestal erg sociaal en vriendelijk tegen vreemden, maar kan ook territoriaal zijn. Het zijn goede waakhonden en blaffen om te waarschuwen als er bezoekers komen of ze blaffen bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Amerikaanse Naakthond

De huid van de Amerikaanse Naakthond moet worden beschermd tegen zowel warmte als kou. Zonnebrandcrème in de zomer, een trui in de winter. Regelmatig wassen met een milde shampoo wordt aanbevolen. Om een droge huid te voorkomen, moet de hond ingesmeerd worden met een lotion. Het ras de Amerikaanse Naakthond, is gevoelig voor huiduitslag.

Vacht van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is er in twee verschillende rassen: Naakt en met haar. Bij het haarloze ras worden pups geboren met fijne, zachte haartjes. Deze zullen bij de leeftijd van circa acht weken verdwijnen en dan worden ze haarloos. Bij de behaarde variant is de vacht dicht, kort, glad en strak.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is makkelijk te trainen. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opleiding moet worden gedaan met standvastigheid, eerlijkheid, geduld en consequent zijn.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Naakthond

Het ras de Amerikaanse Naakthond is binnen actief en is over het algemeen geschikt om in de stad of in een appartement te wonen. Een kleine of middelgrote veilig omheinde tuin is het beste als aangezien de Amerikaanse Naakthond graag speelt.

Kenmerken van een Amerikaanse Naakthond

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Van 18cm tot 40cm
  • Gewicht: Reu 4-7 kg, Teef 2-4 kg
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
2
Sociaal:
7
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test