De Amerikaanse Naakthond: een mix van energie en speelsheid

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Naakthond

Over de Amerikaanse Naakthond

Dit ras werd ontwikkeld tijdens de jaren 1970 door de fokker Edwin Scott. De Amerikaanse Naakthond is een toevallig ontstaan ras. Bij de geboorte van een nest van Rat Terriers, zat er 1 naakte hond tussen. Hier is men verder mee gaan fokken. Met name voor mensen met een allergie is dit een populair ras, vooral in de Verenigde Staten en landen zoals Engeland, Finland en Canada. De Amerikaanse Naakthonden zijn de eersten van een haarloos ras en vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten

Wat kost een Amerikaanse Naakthond

De kosten voor een Amerikaanse Naakthond kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Naakthond ergens tussen de € 1.000 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Naakthond

De kleine tot middelmatige grootte Amerikaanse Naakthond is wendbaar, actief en soepel gespierd. Ze zijn elegant, compact, vertonen een zelfverzekerde uitstraling en hebben een onderzoekende uitdrukking.

Het karakter van de Amerikaanse Naakthond is enerzijds speels en avontuurlijk en anderzijds ongecompliceerd en eenvoudig. Ze zijn bekend om hun liefdevolle en trouwe aard en worden beschouwd als uitstekende gezelschapsdieren. Ze zijn actief, nieuwsgierig en altijd bereid om te spelen en te ontdekken. Daarnaast zijn ze intelligent, snel en lenig, en worden ze vaak gebruikt voor sporten zoals agility. Ondanks hun blootgestelde huid en gevoeligheid voor zon en warmte, zijn ze zeer weerbaar en zijn ze zeer geschikt voor leven in een warm klimaat.

Temperament van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is aanhankelijk, speels en liefdevol maar ook onbevreesd. Zij zullen het het beste doen met oudere, attente kinderen of kinderen die ze sinds hun puppy-tijd kennen. Ze doen het goed met honden, katten en andere huisdieren. De Amerikaanse Naakthond is meestal erg sociaal en vriendelijk tegen vreemden, maar kan ook territoriaal zijn. Het zijn goede waakhonden en blaffen om te waarschuwen als er bezoekers komen of ze blaffen bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Amerikaanse Naakthond

De huid van de Amerikaanse Naakthond moet worden beschermd tegen zowel warmte als kou. Zonnebrandcrème in de zomer, een trui in de winter. Regelmatig wassen met een milde shampoo wordt aanbevolen. Om een droge huid te voorkomen, moet de hond ingesmeerd worden met een lotion. Het ras de Amerikaanse Naakthond, is gevoelig voor huiduitslag.

Vacht van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is er in twee verschillende rassen: Naakt en met haar. Bij het haarloze ras worden pups geboren met fijne, zachte haartjes. Deze zullen bij de leeftijd van circa acht weken verdwijnen en dan worden ze haarloos. Bij de behaarde variant is de vacht dicht, kort, glad en strak.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is makkelijk te trainen. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opleiding moet worden gedaan met standvastigheid, eerlijkheid, geduld en consequent zijn.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Naakthond

Het ras de Amerikaanse Naakthond is binnen actief en is over het algemeen geschikt om in de stad of in een appartement te wonen. Een kleine of middelgrote veilig omheinde tuin is het beste als aangezien de Amerikaanse Naakthond graag speelt.

Kenmerken van een Amerikaanse Naakthond

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 18-40 cm. Teef: 18-40 cm
  • Gewicht: Reu: 4-7 kg. Teef: 2-4 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test