Rasbeschrijving van de Duitse (Deense) Dog

De Duitse Dog, beter bekend als de vriendelijke reus, is heel lief aanhankelijk en speels. Vanwege zijn omvang, moet hij altijd worden begeleid rond kinderen maar is over het algemeen goed gemanierd. Dit ras wordt vaak gebruikt als een waakhond en doet het erg goed. (De Duitse Dog wordt ook wel de Deense Dog genoemd

Karakter

Dit is een zeer verantwoordelijk en betrouwbaar ras, wat hem tot een grote familiehond maakt. Dit ras moet intensief worden getraind tijdens de puppy-tijd, zodat ze tegen mensen en vooral kinderen opspringen.

Temperament

Zijn omvang maakt dit ras zeer intimiderend, maar deze hond is zeer zacht en liefdevol. Ze kunnen goed met andere honden. De Duitse Dog is een zeer speels en trouw ras.

Verzorging

Kammen en borstelen van de korte vacht op regelmatige is gewenst. Gezondheidskwesties die onder andere voor kunnen komen bij de Duitse Dog is het Wobbler Syndroom

Vacht

De Duitse Dog heeft een zeer korte en dikke vacht. Dit ras heeft niet veel vacht onderhoud nodig.

Trainen en opvoeden

De Duitse Dog vereist een dominante baas maar heeft een lichte training nodig.

Activiteit en bewegen

De Duitse Dog moet een groot formaat tuin hebben en genoeg kunnen bewegen in huis. Hij heeft regelmatige lange wandelingen nodig.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 10 jaar
Schofthoogte: Reu: 80cm+, Teef: 72cm+
Gewicht: Reu 75+ kg, Teef 60+ kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Dick

geplaatst op 16 december 2019 | 17:35

Het is al jaren geleden dat we in U.K. achtereenvolgens 3 deense doggen hadden. Alle 3 echte softies nr.1 en 3 waren geen enkel probleem en kwamen van een deense dog resque centre. Nr.2 had iets raars, een teefje, in huis geen probleem en accepteerde ze haar plaats onder aan de ladder (de bazin een klein collie, 2 andere collies en 2 poezen). Ook op een speelveld met enkele paarden was haar gedrag heel normaal. Maar als we in het dorp een andere hond tegen kwamen werd ze onhoudbaar en wilde ze alleen maar vechten. Helaas hebben we met pijn in het hart moeten besluiten haar terug te brengen naar het resque centre. Ik vraag me al jaren af wat dit vecht-gedrag veroorzaakt kan hebben. Reactie zijn heel welkom. Dick

P Eleveld

geplaatst op 13 november 2015 | 19:49

We hadden twee doggen die helaas op 7 jarige leeftijd zijn overleden aan een kankergezwel in de buik en de andere aan een hartstilstand. Geweldige dieren!!! Maar... Bedenk voor het aanschaffen er van dat een puppy uitgroeide tot een hond van 60-80 kg. En dat ze met de lange staarten alles van tafel vegen en ook met kwispelen vaker de staarten tot bloedend toe open slaan. (Vaker kapotte en geamputeerde staarten gezien bij de dierenarts), dus deze honden hebben echt heel veel ruimte en plaats nodig. Ook had een van onze doggen last van maag en darmproblemen ( hoor je ook vaker bij doggen, of maagkantelingen)waardoor ze speciaal voer hadden van de dierenarts en we voor twee doggen rond de 300-400 euro aan voer kwijt waren. Onze reu was niet zo lief tegen andere reutjes en verdedigde zijn teefje en maakte zich met zijn 75 kg behoorlijk sterk met wandelen, het teefje was 65 kg en wel lief tegen andere honden. Tegen mensen waren ze geweldig lief. Ons zoontje van 6 kon alles met ze. Hoe lompt ze soms ook waren, zo voorzichtig waren ze met hem. Verder hele rustige honden, die wel graag speelden met touwen en ballen, maar bijna niet blaffen en niet druk waren. Al met al hebben we er heel veel plezier van gehad en waren het echt grote vriendelijke reuzen! Wel honden die dus veel ruimte nodig hebben!

Nafthalie

geplaatst op 5 juli 2015 | 15:19

Hallo allemaal, Ik ben al super lang opzoek naar een goede fokker/kennel van een deense dog. Nu vind ik er amper iets op internet, geen fokker of kennel te vinden. Kan iemand mij vertellen bij welke betrouwbare kennel ik terecht zou kunnen? Alvast bedankt,

marino acton

geplaatst op 29 juni 2015 | 15:15

Heel goede moeder voor haar pups.bijzonder allert, heb nog nooit een hond zo gierig gezien maar hebben heel veel plezier aan haar. Heeft ons soms ook de schulden ingejaagd door zijn agressief gedrag. Maar daar waren wij wel debet aan.

René Meesters

geplaatst op 29 juni 2015 | 14:37

wij hebben altijd new founlanders gehad en hebben nu voor het eerst een duitse dog teefje (grijstijger) en ik moet eerlijk zeggen dat een duitse dog zeker zo trouw en misschien nog meer aanhankelijker is dan NF bovendien is ze veel speelser dan een New Foundlander. het is gewoon een leuke hond en zeker geen stresser die gemakkelijk met andere honden omgaat. Ik zou geen andere meer willen.

margo

geplaatst op 5 april 2015 | 20:17

Wij hebben een pup van 8 maand. De moeder is een rotweiler met stefferd, en de vader is een deense dog. Hij weegt nu al 40 kilo. Hij ziet er uit als een labrador iedereen die we tegen komen die zegt ooh een labrador. Het is een schat en begint gelukkig weer wat te luisteren. ! Zal de leeftijd wel zijn. Alleen knaagd hij al zn speelgoed kapot. Trek touwen alles maakt hij kapot. ook wil hij alles opeten. Sokken stukken touw wat eraf valt. Stokken hout alles. dus nog even zoeken naar ander speelgoed. We hebben ook 2 katten. Gaat goed. Hij is erg speels nog dus ja. ook heeft onze hond een eigen poef, maar ligt liever bij ons op de bank. 1 conclusie het is schat van een hond

Sientje

geplaatst op 24 februari 2015 | 11:42

Wij hebben een Duitse dog x Bouvier, maar helemaal DD, zowel qua uitzicht als qua karakter. Hij is de liefste hond die we ooit hebben gehad. Nu al 8 jaar mijn beste vriend. Hij is super met zowel de kleine als met de grote soortgenootjes thuis, en ook heel lief voor de poezen! Neem een DD in huis en hou rekening met de volgende dingen: - koop een zeer grote bank! - als hij wisselt, dan krijg je, met wat pech, afgeronde tafelhoeken (nieuwe teaken tuintafel naar de vaantjes!) - bloembollen planten met baasje: leuk! En kijk: ik graaf ze ook weer op voor jou! - je hond doet gewoon de deuren open met zijn snuit op de hendel (tip: je kan de deurhendels naar boven toe draaien en weer vastschroeven) - niks op tafel laten liggen, want hij schuift gewoon aan - een dog snapt niet dat hij geen chihuahua is qua maat: hij probeert toch op je schoot te komen zitten! Maar: ik wil hem nooit meer kwijt!!!

a

geplaatst op 26 april 2014 | 18:33

Heet Duitse dog.. Geen Deense dog!

Nathalie Volders

geplaatst op 1 februari 2014 | 20:05

Onze Duitse Dog Max is nu 6 maanden. Hij heeft al een schofthoogte van 72cm. Het is echt een fantastische hond. Hij luistert echt prima. Ik ga er mee naar de hondenschool maar eigenlijk is het niet echt nodig. Je legt hem uit wat je wil en dat begrijpt hij meteen. We lachen er wel eens mee dat hij eigenlijk een mens is. We hebben ook twee kindjes van 4 en 6 jaar oud en die vinden Max helemaal geweldig. Max verdraagt ook werkelijk alles van hen met een engelengeduld. Thuis is hij heel rustig. Hij houdt van zijn dagelijkse wandeling in het bos waar hij heel graag met andere honden speelt, maar binnen hoor je hem niet. Dan ligt hij gewoon rustig op zijn kussen of sinds kort ook in de zetel (hij heeft daar wel zijn plekje veroverd :-)) Zowel mijn man als ikzelf hebben in het verleden nog honden gehad van verschillende rassen, maar we zijn helemaal verkocht aan dit ras. Ik denk niet dat we er ooit nog een andere zouden willen. Echt een aanrader voor iedereen!

marino acton

geplaatst op 22 december 2013 | 16:53

De kruising tussen een deensedog en bullmastif is een toevallige kruising geweest .maar het resultaat is geweldig. Nadeel weet niet te spelen kent zijneigen kracht niet. Maar zeer waaks en eet van alles

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test