De Alapaha Blue Blood Bulldog: een unieke en krachtige hond

Alles wat je wilt weten over de Alapaha Blue Blood Bulldog

Over de Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een zeer zeldzaam ras. Zij behoren tot het Mastiff ras en zijn bijna uitgestorven. Wereldwijd lopen er nog ongeveer 150 tot 200 rond. De Alapaha Blue Blood Bulldog, ook wel bekend als de ABBB, is een uniek hondenras met een opvallend uiterlijk en een krachtige persoonlijkheid. Het ras komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en is gefokt om te dienen als beschermer van vee en bezittingen.

Afkomst en Geschiedenis van de Alapaha Blue Blood Bulldog
De Alapaha Blue Blood Bulldog is ontstaan in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten en is een kruising tussen verschillende hondenrassen, waaronder de Old English Bulldog en de Mastiff. Het ras is ontwikkeld om te dienen als beschermer van vee en bezittingen en was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op de boerderij. In de 19e eeuw werd het ras echter bijna uitgestorven, maar gelukkig werd het in de jaren 80 herontdekt en opnieuw gefokt.

Wat kost een Alapaha Blue Blood Bulldog

De kosten voor een Alapaha Blue Blood Bulldog zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Alapaha Blue Blood Bulldog.

Karakter van een Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een grote, krachtige bulldog met een brede kop en natuurlijk hangende oren. Het ras wordt gebruikt als waakhond, als beschermeling en als boerderijhond. De mentale eigenschappen van de Alapaha's en de mogelijkheden zijn zeer indrukwekkend. Het ras heeft een korte, dikke nek, brede borst en een stevige, rechte rug. De oren zijn klein en staan rechtop, terwijl de oogleden dichtbij de ogen liggen, wat het uiterlijk van de hond nog indrukwekkender maakt. De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een korte, dikke vacht die bescherming biedt tegen de elementen en is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, blauw, bruin en zwart.

Temperament van een Alapaha Blue Blood Bulldog

Ze tonen kracht en alertheid en zijn wendbaar en atletisch en hebben een geweldig uithoudingsvermogen. Het waken over zijn familie en eigendom is een natuurlijk instinct van dit ras. Ze werden nooit gefokt voor agressie, maar hij zal de familie beschermen en actie ondernemen als het moet. De Alapaha is een speelkameraadje en beschermer van kinderen. Hij gaat bijvoorbeeld anders spelen met een drie jaar oud kind dan met een twaalf jaar oud kind. Hij kan ook goed opschieten met andere dieren in huis, zoals bijvoorbeeld katten.

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een zeer loyale en beschermende hond die zijn gezin altijd zal beschermen. Het ras is zeer zelfverzekerd en zal zich nooit laten intimideren door andere honden of mensen. Het is een intelligente en zelfstandige hond die snel leert, maar ook zijn eigen mening heeft. Het is belangrijk om de Alapaha Blue Blood Bulldog op een jonge leeftijd op te voeden en socialiseren, omdat dit ras de neiging heeft om dominant te zijn en zich niet zomaar te onderwerpen aan andere honden of mensen

.

Verzorging van een Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft weinig verzorging nodig, behalve regelmatige borstelbeurten om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden en regelmatig te inspecteren om infecties te voorkomen.

Vacht van een Alapaha Blue Blood Bulldog

De vacht van de Alapaha is relatief kort en tamelijk stug. Hun vacht komt in een verscheidenheid van kleuren, blue merle, bruin merle, red merle gestroomd, bruin, rood, bruin, zwart en wit.

Blue merle is een kleurpatroon dat wordt gekenmerkt door een mix van zwart en grijs, met witte aftekeningen. De kleur varieert van donkerblauw tot lichtgrijs en kan een marmerachtig uiterlijk hebben.

Bruin merle is vergelijkbaar met blue merle, maar de kleur varieert van lichtbruin tot donkerbruin.

Red merle is een kleurpatroon dat wordt gekenmerkt door een mix van rood en oranje tinten, met witte aftekeningen.

Wat de vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog onderscheidt van andere Bulldog rassen is de textuur. De vacht is stug en ruw, waardoor het lijkt alsof de hond een soort borstelige uitstraling heeft. Dit is een belangrijk kenmerk van het ras en helpt hen om zich te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Hoewel de vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog relatief eenvoudig te verzorgen is, heeft het toch regelmatig onderhoud nodig. Dit omvat het borstelen van de vacht om vuil en dode haren te verwijderen

Trainen en opvoeden van een Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is zeer intelligent en je zult in staat zijn om hem echt alles te leren. Ze blinken uit in gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is erg energiek en atletisch. Ze zullen het goed doen in een appartement als ze maar genoeg beweging krijgen.Hou er rekening mee dat dit ras ook binnen zeer actief kan zijn. Ze worden gebruikt voor het werken met vee en het vangen van varkens, waardoor hun spieren lang en krachtig zijn. Dit betekent dat ze nooit gedrongen en kort gebouwd zijn en hun snuit is niet kort. Hun langere snuit hebben ze om de ademhaling te vergemakkelijken tijdens het hardlopen. Deze atletische, actieve honden willen bewegen. Zij zullen genieten van lange wandelingen of rondrennen en spelen.

Conclusie:

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een uniek en fascinerend ras, met een loyale en beschermende persoonlijkheid. Het is belangrijk om de hond vanaf een jonge leeftijd op te voeden en te socialiseren, omdat het ras de neiging heeft om dominant te zijn.

Kenmerken van een Alapaha Blue Blood Bulldog

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd: 8-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 43-56 cm. Teef: 43-56 cm
  • Gewicht: Reu: 35-45 kg. Teef: 35-45 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Alapaha Blue Blood Bulldog is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test