Rasbeschrijving van de Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een zeer zeldzaam ras. Zij behoren tot het Mastiff ras en zijn bijna uitgestorven. Wereldwijd lopen er nog ongeveer 150 tot 200 rond.

Karakter

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een grote, krachtige bulldog met een brede kop en natuurlijk hangende oren. Het ras wordt gebruikt als waakhond, als beschermeling en als boerderijhond. De mentale eigenschappen van de Alapaha's en de mogelijkheden zijn zeer indrukwekkend.

Temperament

Ze tonen kracht en alertheid en zijn wendbaar en atletisch en hebben een geweldig uithoudingsvermogen. Het waken over zijn familie en eigendom is een natuurlijk instinct van dit ras. Ze werden nooit gefokt voor agressie, maar hij zal de familie beschermen en actie ondernemen als het moet. De Alapaha is een speelkameraadje en beschermer van kinderen. Hij gaat bijvoorbeeld anders spelen met een drie jaar oud kind dan met een twaalf jaar oud kind. Hij kan ook goed opschieten met andere dieren in huis, zoals bijvoorbeeld katten.

Verzorging

Deze rashond heeft weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen om de dode haren te verwijderen is genoeg. Dit ras verhaart gemiddeld.

Vacht

De vacht van de Alapaha is relatief kort en tamelijk stug. Hun vacht komt in een verscheidenheid van kleuren, blue merle, bruin merle, red merle gestroomd, bruin, rood, bruin, zwart en wit.

Trainen en opvoeden

De Alapaha Blue Blood Bulldog is zeer intelligent en u zult in staat zijn om hem alles te leren wat u wilt. Ze blinken uit in gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

De Alapaha Blue Blood Bulldog is erg energiek en atletisch. Ze zullen het goed doen in een appartement als ze maar genoeg beweging krijgen.Hou er rekening mee dat dit ras ook binnen zeer actief kan zijn. Ze worden gebruikt voor het werken met vee en het vangen van varkens, waardoor hun spieren lang en krachtig zijn. Dit betekent dat ze nooit gedrongen en kort gebouwd zijn en hun snuit is niet kort. Hun langere snuit hebben ze om de ademhaling te vergemakkelijken tijdens het hardlopen. Deze atletische, actieve honden willen bewegen. Zij zullen genieten van lange wandelingen of rondrennen en spelen.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: 35-45 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test