Silky Terrier

Alles wat je wilt weten over de Silky Terrier

Rasbeschrijving van de Silky Terrier

De Silky Terrier is intelligent, nieuwsgierig en voortdurend in beweging en werd oorspronkelijk ontwikkeld in de 19e eeuw in Australië. De Silky is compact, maar is licht van bouw. Ze zijn een vriendelijk en levendig ras. De Silky Terrier kan bezitterig worden bij hun familie en eigendom.

Karakter van een Silky Terrier

De Silky Terrier is een uitstekende metgezel. Dit ras heeft een scherpe alertheid en heeft een echt terriër karakter. Ze kunnen verzet en koppigheid vertonen en kunnen niet goed tegen alleen zijn. De Silky Terrier is een uitstekende waakhond.

Temperament van een Silky Terrier

De Silky Terrier is over het algemeen gelukkig en houdt van spelen. Ze zijn graag in actie en hebben een ondeugende inslag. Dit ras is dol op graven en blaffen. De Silky is het meest geschikt bij oudere kinderen. Ze zijn erg territoriaal en kunnen agressie naar andere honden vertonen en ze houden er van om op katten te jagen.

Verzorging van een Silky Terrier

De vacht is zeer gevoelig voor klitten en matten. Ze vereisen dagelijks borstelen en kammen. De Silky is gevoelig voor verschillende aandoeningen, waaronder Trachea collaps en epilepsie.

Vacht van een Silky Terrier

De vacht verhaard bijna niet en is reukloos. Hun vacht is een van de meest prominente kenmerken. Het is recht, zijdezacht en glanzend. In tegenstelling tot de Yorkie, waarvan de vacht richting de grond groeit is de Silky vacht korter en voldoet aan de vorm van het lichaam. De textuur is net als mensenhaar. De kleur van de vacht kan blauw en rood, of blauw en bruin zijn.

Trainen en opvoeden van een Silky Terrier

Dit ras kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Ze reageren het best op loven, belonen, liefde en consistentie. De Silky Terrier doet het goed in gehoorzaamheid training. Een slipketting is uit den boze aangezien de luchtpijp gemakkelijk beschadigd raakt. Training moeten stevig en eerlijk gegeven worden.

Activiteit en bewegen van een Silky Terrier

De Silky Terrier is een bundel van energie. Ze houden ervan om te rennen en te spelen. Ze genieten ook van stevige wandelingen en spelen met een bal. De Silky kan in een appartement wonen, maar hou er rekening mee dat ze binnen erg actief kunnen zijn. Het is belangrijk dat zij bezig gehouden worden om verveling tegen te gaan.
Bron foto: Ofsilkysdream, Australian Silky Terrier Karlyermai Classic Touch, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Silky Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Reu 23cm
  • Gewicht: 3-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Silky Terrier

Van een Silky Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test