Rasbeschrijving van de Silky Terrier

De Silky Terrier is intelligent, nieuwsgierig en voortdurend in beweging en werd oorspronkelijk ontwikkeld in de 19e eeuw in Australië. De Silky is compact, maar is licht van bouw. Ze zijn een vriendelijk en levendig ras. De Silky Terrier kan bezitterig worden bij hun familie en eigendom.

Karakter van een Silky Terrier

De Silky Terrier is een uitstekende metgezel. Dit ras heeft een scherpe alertheid en heeft een echt terriër karakter. Ze kunnen verzet en koppigheid vertonen en kunnen niet goed tegen alleen zijn. De Silky Terrier is een uitstekende waakhond.

Temperament van een Silky Terrier

De Silky Terrier is over het algemeen gelukkig en houdt van spelen. Ze zijn graag in actie en hebben een ondeugende inslag. Dit ras is dol op graven en blaffen. De Silky is het meest geschikt bij oudere kinderen. Ze zijn erg territoriaal en kunnen agressie naar andere honden vertonen en ze houden er van om op katten te jagen.

Verzorging van een Silky Terrier

De vacht is zeer gevoelig voor klitten en matten. Ze vereisen dagelijks borstelen en kammen. De Silky is gevoelig voor verschillende aandoeningen, waaronder Trachea collaps en epilepsie.

Vacht van een Silky Terrier

De vacht verhaard bijna niet en is reukloos. Hun vacht is een van de meest prominente kenmerken. Het is recht, zijdezacht en glanzend. In tegenstelling tot de Yorkie, waarvan de vacht richting de grond groeit is de Silky vacht korter en voldoet aan de vorm van het lichaam. De textuur is net als mensenhaar. De kleur van de vacht kan blauw en rood, of blauw en bruin zijn.

Trainen en opvoeden van een Silky Terrier

Dit ras kan moeilijk zijn om zindelijk te krijgen. Ze reageren het best op loven, belonen, liefde en consistentie. De Silky Terrier doet het goed in gehoorzaamheid training. Een slipketting is uit den boze aangezien de luchtpijp gemakkelijk beschadigd raakt. Training moeten stevig en eerlijk gegeven worden.

Activiteit en bewegen van een Silky Terrier

De Silky Terrier is een bundel van energie. Ze houden ervan om te rennen en te spelen. Ze genieten ook van stevige wandelingen en spelen met een bal. De Silky kan in een appartement wonen, maar hou er rekening mee dat ze binnen erg actief kunnen zijn. Het is belangrijk dat zij bezig gehouden worden om verveling tegen te gaan.
Bron foto: Ofsilkysdream, Australian Silky Terrier Karlyermai Classic Touch, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Silky Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Reu 23cm
Gewicht: 3-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Silky Terrier Trachea collaps   Levershunt   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test