Rasbeschrijving van de Barsoi

De Barzoi, ook wel aangeduid als de Russische Wolfshond, werd gefokt door Russische aristocratie in de 17de eeuw. Deze elegant ogende hond blonk uit in en werd geprezen om hun moed en felheid in de wolvenjacht. De eerste Barzoi werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1889. Tegenwoordig wordt dit ras zeer gewaardeerd om hun zacht karakter, schoonheid, intelligentie en kameraadschap. Toch wordt de Barzoi nog steeds gebruikt door boeren in de westelijke staten om de Coyote buiten de deur te houden.

Karakter van een Barsoi

De Barzoi heeft een statige en aristocratische houding. Ze hebben een lange, dunne smalle kop en een licht gebogen snuit. De Barzoi wordt beschouwd als de meest elegante en gracieuze van alle rassen. Barzoi's zijn een ras van schoonheid, snelheid, moed en kracht.

Temperament van een Barsoi

De Barzoi wordt niet aanbevolen voor gezinnen met jonge of kleine kinderen. Een huis met oudere attente kinderen is het beste. Ze doen het goed met andere honden op voorwaarde dat de andere honden niet klein zijn. Het is een visuele jachthond en ze zullen elk klein vluchtend dier achtervolgen en mogelijk doodmaken. Ze zijn lief en zeer trouw aan hun familie. Barzoi's zijn rustig, onafhankelijk, genadig en gevoelig. De Barzoi is zeer goed gemanierd en wordt niet gebruikt als waakhond.

Verzorging van een Barsoi

Barzoi's moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras is gevoelig voor medicijnen. Zij zijn gevoelig voor maagtorsie en het beste is om twee tot drie kleine maaltijden per dag te geven. Alle oefening en inspanning na de maaltijd moet vermeden worden.

Vacht van een Barsoi

De vacht van de Barzoi is lang in lengte, en kan vlak, golvend of krullend zijn. Het is kort en glad op de voorkant van de benen, oren en hoofd. De vacht rond de nek is overvloedig en krullend. Er is een lange en overvloedige bevedering op de staart en achterhand. Barzoi's verharen zwaar tijdens de rui.

Trainen en opvoeden van een Barsoi

Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Echter, omdat ze eigenzinnig zijn, zal de Barzoi het niet goed doen in gehoorzaamheidscursussen. Ze zijn zeer intelligent en leergierig, maar opvoeding moet gegeven worden met respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Barsoi

De Barzoi zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende worden uitgelaten. Echter, een veilig omheinde tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken van een Barsoi

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu: vanaf 70 cm.
Gewicht: 35-48 kg
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Barsoi Maagtorsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test