Barsoi

Alles wat je wilt weten over de Barsoi

De Barsoi: een ras van schoonheid, snelheid, moed en kracht

De Barsoi, ook wel aangeduid als de Russische Wolfshond, werd gefokt door Russische aristocratie in de 17de eeuw. Deze elegant ogende hond blonk uit in en werd geprezen om hun moed en felheid in de wolvenjacht. De eerste Barsoi werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1889. Tegenwoordig wordt dit ras zeer gewaardeerd om hun zachte karakter, schoonheid, intelligentie en kameraadschap. Toch wordt de Barsoi nog steeds gebruikt door boeren in de westelijke staten om de Coyote buiten de deur te houden.

Karakter van een Barsoi

De Barsoi heeft een statige en aristocratische houding. Ze hebben een lange, dunne smalle kop en een licht gebogen snuit. De Barsoi wordt beschouwd als de meest elegante en gracieuze van alle rassen. De Barsoi is een ras van schoonheid, snelheid, moed en kracht.

Temperament van een Barsoi

De Barsoi wordt niet aanbevolen voor gezinnen met jonge of kleine kinderen. Een huis met oudere attente kinderen is het beste. Ze doen het goed met andere honden op voorwaarde dat de andere honden niet klein zijn. Het is een visuele jachthond en ze zullen elk klein vluchtend dier achtervolgen en mogelijk doodmaken. Ze zijn lief en zeer trouw aan hun familie. Barsoi's zijn rustig, onafhankelijk, genadig en gevoelig. De Barsoi is zeer goed gemanierd en wordt niet gebruikt als waakhond.

Verzorging van een Barsoi

Barsoi's moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras is gevoelig voor medicijnen. Zij zijn gevoelig voor maagtorsie en het beste is om twee tot drie kleine maaltijden per dag te geven. Alle oefening en inspanning na de maaltijd moet vermeden worden.

Vacht van een Barsoi

De vacht van de Barsoi is lang in lengte, en kan vlak, golvend of krullend zijn. Het is kort en glad op de voorkant van de benen, oren en hoofd. De vacht rond de nek is overvloedig en krullend. Er is een lange en overvloedige bevedering op de staart en achterhand. Barsoi's verharen zwaar tijdens de rui.

Trainen en opvoeden van een Barsoi

Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Echter, omdat ze eigenzinnig zijn, zal de Barsoi het niet goed doen in gehoorzaamheidscursussen. Ze zijn zeer intelligent en leergierig, maar opvoeding moet gegeven worden met respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Barsoi

De Barsoi zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende worden uitgelaten. Echter, een veilig omheinde tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken van een Barsoi

  • Rasgroep: Windhonden
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: vanaf 70 cm.
  • Gewicht: 35-48 kg
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
3
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test