Rasbeschrijving van de Barsoi

De Barzoi, ook wel aangeduid als de Russische Wolfshond, werd gefokt door Russische aristocratie in de 17de eeuw. Deze elegant ogende hond blonk uit in en werd geprezen om hun moed en felheid in de wolvenjacht. De eerste Barzoi werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1889. Tegenwoordig wordt dit ras zeer gewaardeerd om hun zacht karakter, schoonheid, intelligentie en kameraadschap. Toch wordt de Barzoi nog steeds gebruikt door boeren in de westelijke staten om de Coyote buiten de deur te houden.

Karakter

De Barzoi heeft een statige en aristocratische houding. Ze hebben een lange, dunne smalle kop en een licht gebogen snuit. De Barzoi wordt beschouwd als de meest elegante en gracieuze van alle rassen. Barzoi's zijn een ras van schoonheid, snelheid, moed en kracht.

Temperament

De Barzoi wordt niet aanbevolen voor gezinnen met jonge of kleine kinderen. Een huis met oudere attente kinderen is het beste. Ze doen het goed met andere honden op voorwaarde dat de andere honden niet klein zijn. Het is een visuele jachthond en ze zullen elk klein vluchtend dier achtervolgen en mogelijk doodmaken. Ze zijn lief en zeer trouw aan hun familie. Barzoi's zijn rustig, onafhankelijk, genadig en gevoelig. De Barzoi is zeer goed gemanierd en wordt niet gebruikt als waakhond.

Verzorging

Barzoi's moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras is gevoelig voor medicijnen. Zij zijn gevoelig voor maagtorsie en het beste is om twee tot drie kleine maaltijden per dag te geven. Alle oefening en inspanning na de maaltijd moet vermeden worden.

Vacht

De vacht van de Barzoi is lang in lengte, en kan vlak, golvend of krullend zijn. Het is kort en glad op de voorkant van de benen, oren en hoofd. De vacht rond de nek is overvloedig en krullend. Er is een lange en overvloedige bevedering op de staart en achterhand. Barzoi's verharen zwaar tijdens de rui.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Echter, omdat ze eigenzinnig zijn, zal de Barzoi het niet goed doen in gehoorzaamheidscursussen. Ze zijn zeer intelligent en leergierig, maar opvoeding moet gegeven worden met respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Barzoi zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende worden uitgelaten. Echter, een veilig omheinde tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu: vanaf 70 cm.
Gewicht: 35-48 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Linda

geplaatst op 26 maart 2015 | 18:48

Wij hadden twee Barsois helaas is er één twee dagen overleden , hij had een zware snel groeiende tumor juist boven een oog , hebben hem na twee maanden laten inslapen , omdat wij niet wou dat hij nog veel pijn zou hebben en afzien , maar het verdriet doet ons zeer pijn , wij missen onze vriend ,,,, graag wil ik na een tijdje terug een puppy aanschaffen ,,, hoe voed ik hem beste op ? , want ik ben bij mijn man in getrokken toen hij vier was ,,, luisteren deed hij niet zijn baasje had hem beetje te veel verwend , voor de rest een zeer lieve aangename hond waar ik zeer aan gehecht was

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test