Rasbeschrijving van de Lowchen

De Lowchen (ook wel Leeuwhondje) is van Europese afkomst en is ontstaan in Frankrijk tijdens de 14de eeuw. Tijdens de eerste helft van de 20e eeuw waren ze bijna uitgestorven. Madame Bennert van België heeft dit ras er weer bovenop gekregen. Het ras heeft tweemaal in het Guinness Book of World Records gestaan: een keer als de duurste hond ter wereld en een keer als de zeldzaamste hond in de wereld.

Karakter

Een actief, goed uitgebalanceerd en sterk gebouwd ras en de Lowchen's zijn een mengsel van rust, zielsverwant en hebben een speelse geest. Ze zijn charmant, vrolijk en zijn uitstekende metgezellen.

Temperament

De Lowchen's zijn zeer intelligent, aanhankelijk en gezellig. Dit ras is trouw, toegewijd en enthousiast om te behagen, zijn onbevreesd en vindingrijk. Ze bezitten een zachte en gevoelige aard en hechten zich stevig aan hun familie. Dit ras is goed met kinderen, andere honden en andere huisdieren. De Lowchen's ziet er kwetsbaar uit qua uiterlijk, maar is eigenlijk robuust en taai. Zij kunnen arrogantie of een wilskrachtige houding uitstralen. Dit ras is zijn zeer beschermend tegenover hun familie en zal blaffen om te waarschuwen voor gevaar of bezoekers. De Lowchen's zijn vrolijk en speels, maar niet hyperactief of gespannen.

Verzorging

De klassieke uitstraling van de Lowchen vereist elke vier tot zes weken een professionele verzorging. De vacht moet dagelijks gekamd worden om klitten en matten te voorkomen. Wassen moet elke week gebeuren. Het is belangrijk dat zonnebrandcrème worden toegepast op het geschoren gebied. De Lowchen's zijn over het algemeen gezond, hoewel zij vatbaar zijn voor oogirritaties veroorzaakt door haar en huidirritaties op de geschoren gebieden.

Vacht

De Lowchen heeft een zachte vacht en zijdeachtig textuur. Het is typisch bijgesneden om op een leeuw te lijken. Hun achterhand wordt geschoren tot op de huid en een plukje haar wordt achtergelaten op het einde van de staart. De haren op de oren blijven lang. Als de vacht wordt getrimd is de vacht lang en golvend, nooit krullend. De vachtkleur zijn in verschillende combinaties. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Trainen en opvoeden

De hoog intelligente Lowchen's zijn bereid om te behagen dus zijn ze makkelijk te trainen. Ze blinken uit in behendigheid en gehoorzaamheid. maar vroege socialisatie is belangrijk voor dit ras. Ze reageren het beste op zachte, eerlijke, leuke en consequente begeleiding.

Activiteit en bewegen

Dit ras houdt van lange wandelingen. Ze zijn geschikt om in een appartement te houden op voorwaarde dat ze voldoende beweging en voldoende speelgelegenheid hebben. Een goed omheinde tuin is mooi, maar is niet essentieel voor de Lowchen.

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 25 - 35 cm
Gewicht: 4-8 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Candie

geplaatst op 30 december 2014 | 23:25

Hi Jacky, is het gelukt om een Lowchen te krijgen? wij hebben er een van bijna 3. Ze heet Bemba. Ze is zo lief en wij kunnen niet zonder haar! Wij hebben nog nooit een hond gehad die zoveel van knuffelen houdt, ze wil altijd bij je zijn en op je schoot zitten. Speels en gezellig. 30 min wandelen per dag en ze is blij. Bij ons zit ze niet in een bench als wij weg zijn en heeft nog nooit iets kapot gemaakt of iets binnen gedaan. Zacht van character en gevoelig. Ze kunnen wel een beetje eigenwijs zijn.... Lief voor kinderen en andere dieren. Wij zijn er helemaal weg van en voor ons zal het altijd een Löwchen zijn! Laat maar weten als je een goede adres wil.

Jacky

geplaatst op 20 juni 2014 | 17:43

Ik ben wel erg benieuwd of het Leeuwhondje ergens te krijgen is. Weet iemand misschien een goede fokker?

Jacky

geplaatst op 19 juni 2014 | 14:06

Ik ben wel erg benieuwd of het Leeuwhondje ergens te krijgen is. Weet iemand misschien een goede fokker?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test