Hunt Terriër: een onverschrokken, kleine en wendbare terriër

Alles wat je wilt weten over de Hunt Terrier

Over de Hunt Terrier

Tijdens de jaren 1600 werd dit ras op de Britse eilanden gewaardeerd om jacht mogelijkheden. Omdat de vraag naar sportieve Terriers afnam, was de Hunt Terrier bijna uitgestorven. In de jaren 1970 werden een paar van deze Terriërs geïmporteerd naar de Verenigde Staten uit Ierland en Engeland. Hier hebben liefhebbers van dit ras nieuw leven ingeblazen. De Hunt Terrier is relatief zeldzaam.

Wat kost een Hunt Terrier

De kosten voor een Hunt Terrier zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Hunt Terrier.

Karakter van een Hunt Terrier

De Hunt Terrier, ook wel bekend als de Black and Tan Russell Terrier, staat bekend om zijn levendige en speelse karakter. Het zijn zeer intelligente honden die gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn erg aanhankelijk en hechten zich sterk aan hun baasjes en familie. Ze zijn ook alert en waakzaam en laten zich duidelijk horen als er onraad is.

Vanwege hun oorsprong als jachthonden hebben ze veel energie en hebben ze dagelijks voldoende beweging en stimulatie nodig. Ze zijn zeer geschikt voor hondensporten zoals behendigheid en flyball.

Omdat ze zo aanhankelijk zijn, kunnen ze soms last hebben van verlatingsangst als ze te lang alleen gelaten worden. Het is daarom belangrijk om ze te socialiseren en geleidelijk aan te leren om alleen te zijn. Hunt Terrier's zijn zeer onverschrokken, zeer actief en sterk, klein en wendbaar. 

Temperament van een Hunt Terrier

De Hunt Terrier was nooit bedoeld om een huisdier te worden. Maar ze zijn loyaal, attent en hechten zich sterk aan hun baas. Ze bezitten een echt Terrier temperament. Hunt Terriers hebben een neiging om wantrouwend tegenover vreemden te zijn en zijn goede waakhonden. Ze doen het niet goed met honden waar ze niet bij zijn opgegroeid en worden niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. De Hunt Terrier is niet geschikt voor onervaren of eerste hondenbezitters, aangezien ze fel, koppig en onverbiddelijk zijn.

Verzorging van een Hunt Terrier

Vanwege de zeldzaamheid van deze Hunt Terrier, zijn er geen bekende gezondheidskwesties. Wekelijks kammen en borstelen van de vacht is nodig. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren, voetzolen en nagels te controleren.

Vacht van een Hunt Terrier

De Hunt Terrier is er in drie verschillende soorten: Glad, gebroken en ruw. De gladde vacht is vlak, kort, hard en dicht. De gebroken vacht ligt dichter bij het lichaam en heeft lange dekharen, is dicht en hard. De Ruwhaar heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is pezig en dicht. De ondervacht is dicht en kort. Het haar op de snuit vormt een baard en de haren boven de ogen vormen wenkbrauwen.

Trainen en opvoeden van een Hunt Terrier

De Hunt Terrier is een slimme en actieve hond die training en opvoeding nodig heeft om zijn energie en intelligentie te kanaliseren. Vanwege hun jachtinstinct kunnen ze soms koppig zijn en de neiging hebben om achter wild aan te gaan als ze niet goed getraind zijn. Het is belangrijk om hen te leren om te luisteren naar commando's en te gehoorzamen aan hun baas. Positieve bekrachtiging en beloning zijn effectieve methoden om de Hunt Terrier te trainen, omdat ze graag leren en hun baasje willen plezieren. Het is ook belangrijk om hen voldoende lichaamsbeweging te geven en ze mentaal te stimuleren met spelletjes en uitdagingen om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen.

Activiteit en bewegen van een Hunt Terrier

De Hunt Terrier heeft veel energie en houdt van bewegen en spelen. Ze hebben dagelijks minstens een uur aan beweging nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen. Wandelen, rennen en spelen in de tuin zijn allemaal activiteiten die ze leuk vinden. Ze zijn ook zeer geschikt voor hondensporten zoals behendigheid, flyball en apporteren. Trainen met een Hunt Terrier is meestal vrij eenvoudig, omdat ze intelligent en leergierig zijn. Het is belangrijk om consequent te zijn in de training en positieve versterking te gebruiken om goede gewoonten aan te moedigen. Dit ras moet dagelijks de mogelijkheden hebben om te rennen en jagen.

Kenmerken van een Hunt Terrier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 14-16 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 33-40 cm. Teef: 33-40 cm
  • Gewicht: Reu: 7-10 kg. Teef: 7-10 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Hunt Terrier

De Hunt Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Hunt Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: Max pixel

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test