Rasbeschrijving van de Hunt Terrier

Tijdens de jaren 1600 werd dit ras op de Britse eilanden gewaardeerd om jacht mogelijkheden. Omdat de vraag naar sportieve Terriers afnam, was de Hunt Terrier bijna uitgestorven. In de jaren 1970 werden een paar van deze Terriërs geïmporteerd naar de Verenigde Staten uit Ierland en Engeland. Hier hebben liefhebbers van dit ras nieuw leven ingeblazen. De Hunt Terrier is relatief zeldzaam.

Karakter

Hunt Terrier's zijn zeer onverschrokken, zeer actief en sterk, klein en wendbaar. Ze zijn vierkant gebouwd met een smalle borst. Hiermee konden ze de holen van vossen en dassen in. Ze zijn zeer intelligent en het blijven jagers met een sterke prooidrift.

Temperament

De Hunt Terrier was nooit bedoeld om een huisdier te worden. Maar ze zijn loyaal, attent en hechten zich sterk aan hun baas. Ze bezitten een echt Terrier temperament. Hunt Terriers hebben een neiging om wantrouwend tegenover vreemden te zijn en zijn goede waakhonden. Ze doen het niet goed met honden waar ze niet bij zijn opgegroeid en worden niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. De Hunt Terrier is niet geschikt voor onervaren of eerste hondenbezitters, aangezien ze fel, koppig en onverbiddelijk zijn.

Verzorging

Vanwege de zeldzaamheid van deze Hunt Terrier, zijn er geen bekende gezondheidskwesties. Wekelijks kammen en borstelen van de vacht is nodig. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om regelmatig de oren, voetzolen en nagels te controleren.

Vacht

De Hunt Terrier is er in drie verschillende soorten: Glad, gebroken en ruw. De gladde vacht is vlak, kort, hard en dicht. De gebroken vacht ligt dichter bij het lichaam en heeft lange dekharen, is dicht en hard. De Ruwhaar heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is pezig en dicht. De ondervacht is dicht en kort. Het haar op de snuit vormt een baard en de haren boven de ogen vormen wenkbrauwen.

Trainen en opvoeden

De Hunt Terrier heeft een dominante eigenaar nodig. Gehoorzaamheid en socialisatie training worden aanbevolen. Dit ras reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, consistentie en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen

Ze zijn zeer energiek en de Hunt Terrier vraagt om een buitensporige hoeveelheid activiteit en lichaamsbeweging. Ze worden niet aanbevolen voor een appartement of een leven in de stad, of voor mensen met een zittende levensstijl. Hunt Terrier's vereisen een grote veilig omheinde tuin, of een landelijke omgeving. Dit ras moet dagelijks de mogelijkheden hebben om te rennen en jagen.
Bron foto: Max pixel

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Terra

geplaatst op 17 maart 2012 | 14:27

geeft niet hoor maar de hond op de foto is een duitse jagd terrier. en een hunt terrier is een terrier die werkt voor een engelse jachten die hunts genoemt worden en kan van elk type zijn, russels fox fell beddie's lakie's welsh en sealiam sproting lucas enz enz allemaal kunne ze een hunt terrier zijn en verder zijn er al eeuwen kleine aardhondje's in america maar de einigste die zijn daar een hunt terrier noemen is een jagd terrier zonder de duitse club testen wat er eigelijk op neer komt is dat het stamboomloze jagd terriers zijn. mvg.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test