Cao de Castro Laboreiro

Alles wat je wilt weten over de Cao de Castro Laboreiro

Rasbeschrijving van de Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro komt van oorsprong uit Portugal. Ze werden ontwikkeld als een beschermer van het vee, voor beschermen van de familie en eigendom. Dit oude ras is niet echt bekend buiten Portugal.

Karakter van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro beschikt over een angstaanjagende en doordringende uitdrukking. Dit ras is gespierd, goed gebouwd, robuust en middelgroot tot groot in omvang. Ze vertonen een imposante en hooghartige aanwezigheid.

Temperament van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro is dynamisch, dominant en wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. Ze zijn achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden. De Cao de Castro Laboreiro is zeer beschermend tegenover hun familie, eigendom en grondgebied. Ze zijn niet geschikt voor woningen met andere honden of andere huisdieren. Ze zijn speels en geduldig met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn loyale, betrouwbare en toegewijde metgezellen en beschermers.

Verzorging van een Cao de Castro Laboreiro

Regelmatig borstelen om losse en dode haren te verwijderen wordt aanbevolen voor de Cao de Castro Laboreiro. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Cao de Castro Laboreiro

De vacht van de Cao de Castro Laboreiro weerbestendig is, dik, glad, ruw en dicht.

Trainen en opvoeden van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro is zeer intelligent en zal alleen orders tolereren van hun eigenaars. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een must. De Cao de Castro Laboreiro zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Cao de Castro Laboreiro doet het het beste in een landelijke omgeving waar ze kunnen werken en voldoende ruimte hebben om veilig rond te kunnen lopen en rennen.
Bron foto: Schiowa, Cao de Castro Laboreiro Ruede, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Cao de Castro Laboreiro

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 55-60cm, Teef 52-57cm
  • Gewicht: 23-24 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
1
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test