Rasbeschrijving van de Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro komt van oorsprong uit Portugal. Ze werden ontwikkeld als een beschermer van het vee, voor beschermen van de familie en eigendom. Dit oude ras is niet echt bekend buiten Portugal.

Karakter van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro beschikt over een angstaanjagende en doordringende uitdrukking. Dit ras is gespierd, goed gebouwd, robuust en middelgroot tot groot in omvang. Ze vertonen een imposante en hooghartige aanwezigheid.

Temperament van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro is dynamisch, dominant en wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. Ze zijn achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden. De Cao de Castro Laboreiro is zeer beschermend tegenover hun familie, eigendom en grondgebied. Ze zijn niet geschikt voor woningen met andere honden of andere huisdieren. Ze zijn speels en geduldig met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn loyale, betrouwbare en toegewijde metgezellen en beschermers.

Verzorging van een Cao de Castro Laboreiro

Regelmatig borstelen om losse en dode haren te verwijderen wordt aanbevolen voor de Cao de Castro Laboreiro. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Cao de Castro Laboreiro

De vacht van de Cao de Castro Laboreiro weerbestendig is, dik, glad, ruw en dicht.

Trainen en opvoeden van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro is zeer intelligent en zal alleen orders tolereren van hun eigenaars. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een must. De Cao de Castro Laboreiro zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cao de Castro Laboreiro

De Cao de Castro Laboreiro wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Cao de Castro Laboreiro doet het het beste in een landelijke omgeving waar ze kunnen werken en voldoende ruimte hebben om veilig rond te kunnen lopen en rennen.
Bron foto: Schiowa, Cao de Castro Laboreiro Ruede, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Cao de Castro Laboreiro

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 55-60cm, Teef 52-57cm
Gewicht: 23-24 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test