Rasbeschrijving van de Karelische Berenhond

De Karelische Berenhond komt van oorsprong uit Finland en is een lid van de Spitz familie. Ze worden zeer gewaardeerd door jagers die dit ras gebruiken om te jagen op elanden, herten, wolven en hazen. De Karelische Berenhonden zijn in staat om te jagen op elk terrein en in elk weertype. Hoewel ze nauw verwant zijn aan de Russische Laika rassen is de Karelische Berenhond meer gedomesticeerd.

Karakter van een Karelische Berenhond

De Karelische Berenhond heeft een opvallende verschijning, is aantrekkelijk en onderscheidend. De Karelische Berenhond is van middelmatige grootte, stevig en robuust gebouwd. Ze hebben een waardige houding, zijn dapper en onverschrokken.

Temperament van een Karelische Berenhond

De Karelische Berenhond wordt niet aanbevolen voor onervaren of eerste hondenbezitters. Het is niet een ras die uitsluitend bedoeld is als huisdier. Zij zullen het goed doen met kinderen en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. De Karelische Berenhond is zeer beschermend voor hun familie, huis en territorium en hebben de neiging om agressief te reageren naar andere honden en vreemden. Ze zijn loyaal, gevoelig, intelligent, onafhankelijk, vastberaden en energiek.

Verzorging van een Karelische Berenhond

Regelmatig kammen en borstelen is aan te raden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen te controleren op vuil en de nagels bij te houden. Er zijn geen bekende gezondheidskwesties bij de Karelische Berenhond.

Vacht van een Karelische Berenhond

De Karelische Berenhond heeft een dubbele vacht en deze vacht is weerbestendig. De bovenvacht is recht, hard in textuur en van gemiddelde lengte. De ondervacht is dicht, dik en zacht. Het haar is iets langer en overvloediger rond de hals, op de rug en aan de broek. De oren zijn bedekt met dichte vacht om deze te beschermen tegen vorst. De Karelische Berenhond verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Karelische Berenhond

De Karelische Berenhond moet intense en voortdurende socialisatie hebben en gehoorzaamheidstraining en dit ras heeft een dominante en respectvolle eigenaar nodig. De Karelische Berenhond zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met standvastigheid, eerlijkheid, respect en consistentie

Activiteit en bewegen van een Karelische Berenhond

Karelische Berenhonden zijn niet geschikt voor een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Als ze dit niet voldoende krijgen zullen ze destructief worden. De Karelische Berenhond moet een veilig omheinde tuin ter beschikking hebben om vrij rond te lopen. Ze gedijen op rennen en jagen

Kenmerken van een Karelische Berenhond

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: Reu 25-28 kg, Teef 17-20 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test