Rasbeschrijving van de Manchester Terriër

De Manchester Terriërs werden in de 19e eeuw ontwikkeld in Engeland om te dienen als ongedierte jagers. Vandaag de dag is de populariteit van de Manchester Terriër afgenomen, terwijl dit ras een heerlijke metgezel is en graag wil werken voor de baas.

Karakter

Ze zijn compact, wendbaar, elegant, sierlijk en klein en de Manchester Terriër is alert en atletisch. Het is een hond die erg levendig is, maar ook waakzaam en zeer intelligent. Ze zijn welgemanierd en reageren sneller dan sommige van de andere Terrier rassen.

Temperament

De Manchester Terriër is een buitengewoon loyale en een toegewijde vriend. Ze tonen de ware aard van een Terriër en kunnen onafhankelijk zijn. De Manchester Terriër is een echte kindervriend en een zeer veelzijdige en prettige hond om in de buurt te hebben. Naar vreemden kunnen ze wat gereserveerd zijn. Manchester Terriërs gedijen op menselijk gezelschap en zijn zeer veeleisend in aandacht vragen.

Verzorging

Dit ras vereist een minimale verzorging, af en toe borstelen om losse haren te minimaliseren is genoeg. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren en tanden schoon te maken. De Manchester Terriër is gevoelig voor ziekte van von Willebrand. Dit ras houdt van lekker warm weer maar kan ook tegen een koude klimaat. Hij is echter geen liefhebber van regen.

Vacht

De Manchester Terriër heeft een korte, dichte, glanzende en gladde vacht. De kleur van de vacht is gitzwart met mahoniehouten tan aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld

Trainen en opvoeden

De Manchester houd vanaf de geboorte van een eerlijke en consequente opvoeding. Ze staan te popelen om te behagen en leren snel. De Manchester Terrier blinkt uit in behendigheid en gehoorzaamheidsproeven.

Activiteit en bewegen

Wat de beweging betreft willen ze zoveel als elke hond van deze grootte. Maar als het regent en je hebt weinig tijd dan is hij ook tevreden met een korte wandeling. Ze schuwen echter een lange wandeling niet, het belangrijkste is dat hij bij zijn beste vriend is. Ze zijn gek op gezelschap en gedijen hierdoor ook zo goed. Ze zijn een oprechte kameraad.
Bron foto: Roger Ahlbrand Roger Ahlbrand CC BY-SA 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 41cm, Teef:38cm
Gewicht: 5-10 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test