Rasbeschrijving van de Manchester Terriër

De Manchester Terriërs werden in de 19e eeuw ontwikkeld in Engeland om te dienen als ongedierte jagers. Vandaag de dag is de populariteit van de Manchester Terriër afgenomen, terwijl dit ras een heerlijke metgezel is en graag wil werken voor de baas.

Karakter van een Manchester Terriër

Ze zijn compact, wendbaar, elegant, sierlijk en klein en de Manchester Terriër is alert en atletisch. Het is een hond die erg levendig is, maar ook waakzaam en zeer intelligent. Ze zijn welgemanierd en reageren sneller dan sommige van de andere Terrier rassen.

Temperament van een Manchester Terriër

De Manchester Terriër is een buitengewoon loyale en een toegewijde vriend. Ze tonen de ware aard van een Terriër en kunnen onafhankelijk zijn. De Manchester Terriër is een echte kindervriend en een zeer veelzijdige en prettige hond om in de buurt te hebben. Naar vreemden kunnen ze wat gereserveerd zijn. Manchester Terriërs gedijen op menselijk gezelschap en zijn zeer veeleisend in aandacht vragen.

Verzorging van een Manchester Terriër

Dit ras vereist een minimale verzorging, af en toe borstelen om losse haren te minimaliseren is genoeg. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren en tanden schoon te maken. De Manchester Terriër is gevoelig voor ziekte van von Willebrand. Dit ras houdt van lekker warm weer maar kan ook tegen een koude klimaat. Hij is echter geen liefhebber van regen.

Vacht van een Manchester Terriër

De Manchester Terriër heeft een korte, dichte, glanzende en gladde vacht. De kleur van de vacht is gitzwart met mahoniehouten tan aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld

Trainen en opvoeden van een Manchester Terriër

De Manchester houd vanaf de geboorte van een eerlijke en consequente opvoeding. Ze staan te popelen om te behagen en leren snel. De Manchester Terrier blinkt uit in behendigheid en gehoorzaamheidsproeven.

Activiteit en bewegen van een Manchester Terriër

Wat de beweging betreft willen ze zoveel als elke hond van deze grootte. Maar als het regent en je hebt weinig tijd dan is hij ook tevreden met een korte wandeling. Ze schuwen echter een lange wandeling niet, het belangrijkste is dat hij bij zijn beste vriend is. Ze zijn gek op gezelschap en gedijen hierdoor ook zo goed. Ze zijn een oprechte kameraad.
Bron foto: Roger Ahlbrand Roger Ahlbrand CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Manchester Terriër

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 41cm, Teef:38cm
Gewicht: 5-10 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Manchester Terriër Von Willebrand 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test