Rasbeschrijving van de Manchester Terriër

De Manchester Terriërs werden in de 19e eeuw ontwikkeld in Engeland om te dienen als ongedierte jagers. Vandaag de dag is de populariteit van de Manchester Terriër afgenomen, terwijl dit ras een heerlijke metgezel is en graag wil werken voor de baas.

Karakter

Ze zijn compact, wendbaar, elegant, sierlijk en klein en de Manchester Terriër is alert en atletisch. Het is een hond die erg levendig is, maar ook waakzaam en zeer intelligent. Ze zijn welgemanierd en reageren sneller dan sommige van de andere Terrier rassen.

Temperament

De Manchester Terriër is een buitengewoon loyale en een toegewijde vriend. Ze tonen de ware aard van een Terrier en kunnen onafhankelijk zijn. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere attente kinderen en het wordt niet aanbevolen om andere huisdieren in huis te hebben. Dit ras heeft de neiging om te strijdlustig te zijn, eigenwijs, beschermend, maar ook prikkelbaar. Manchester Terriers gedijen op menselijk gezelschap en zijn zeer veeleisend in aandacht vragen.

Verzorging

Dit ras vereist een minimale verzorging, af en toe borstelen om losse haren te minimaliseren is genoeg. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren en tanden schoon te maken. De Manchester Terriër is gevoelig voor staar, epilepsie, glaucoom, ziekte van von Willebrand en Legg Perthes Calve. Dit ras geeft de voorkeur aan een warm klimaat, maar moet niet voor een langere tijd blootgesteld worden aan de zon.

Vacht

De Manchester Terriër heeft een korte, dichte, glanzende en gladde vacht. De kleur van de vacht is gitzwart met mahoniehouten tan aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld

Trainen en opvoeden

Vroege en intense socialisatie en gehoorzaamheid zijn absoluut cruciaal voor de Manchester Terriër. Ze staan te popelen om te behagen en leren snel. Dit ras reageert niet op agressieve of hardhandige trainingsmethoden of corrigerende discipline. Ze doen het best met een grondige stevigheid, eerlijkheid, consistentie, respect en geduld. De Manchester Terrier blinkt uit in behendigheid en gehoorzaamheidsproeven.

Activiteit en bewegen

Dit zeer energieke ras heeft behoefte aan een buitensporige hoeveelheid beweging. Ze genieten van frequent veilig aangelijnd wandelen en genieten van speelsessies waar ze in staat zijn om te ravotten en vrij te rennen. Het is noodzakelijk dat dit ras in de gaten gehouden wordt aangezien het experts zijn in ontsnappen. De Manchester Terrier zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat hun buitensporige geblaf wordt gecontroleerd en ze voldoende beweging, stimulatie en aandacht krijgen.
Bron foto: Roger Ahlbrand

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 37-40cm, Teef:35-37cm
Gewicht: 5-10 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test