Rasbeschrijving van de Pharao Hond

De Pharao hond (ook wel Farao hond) is van nature intelligent, goed gedragen en zeer aangenaam. Blozen is een vertederend kwaliteit van dit ras. Als ze blij zijn zullen ze blozen en zullen ze uw hart stelen. Dit ras is een jager dus hij wordt niet aanbevolen om te wonen in een huis met niet-honden huisdieren.

Karakter van een Pharao Hond

Ze zijn vrolijk, rustig en onafhankelijk en dit ras is geweldig met kinderen. Dit alles maakt hem een fijn huisdier voor een kind om op te groeien. Hij kan op zijn hoede zijn voor vreemden maar zal snel bijdraaien. De Pharao hond is gevoelig voor verlegenheid en moet als pup goed gesocialiseerd worden.

Temperament van een Pharao Hond

De Pharao hond is een heerlijke hond, een echte gezelschapsdier. Hij wil altijd erg graag in de buurt zijn van zijn baas. Deze hond is actief en toch rustig, wel is een goede opvoeding noodzakelijk.

Verzorging van een Pharao Hond

Dode en losse haren kunnen eenvoudig met een rubberen borstel weggehaald worden. Ze verharen gemiddeld en moeten alleen gewassen worden wanneer dat nodig is.

Vacht van een Pharao Hond

Dit mooie en atletische ras heeft een korte vacht die niet veel onderhoud nodig heeft. De vacht is kort en glanzend en ligt dicht tegen het lichaam van de hond. De vacht van de Farao hond is, tot op zekere hoogte, weerbestendig.

Trainen en opvoeden van een Pharao Hond

Opvoeding moet altijd consistent en zacht zijn, aangezien dit ras zeer gevoelig kan zijn voor een harde stem. Aangezien de Pharao hond gevoelig kan zijn voor verlegenheid, moet de baas wel enigszins ervaren zijn met dit ras. De Pharao hond is nogal intelligent en doen het goed in gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Pharao Hond

Als de Pharao Hond voor een langere tijd buiten is moet hij worden beschermd tegen de kou. Ze kunnen erg goed klimmen en jagen en mede door hun jachtinstinct is een hoge omheining in de tuin noodzakelijk.

Kenmerken van een Pharao Hond

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 57-62cm, Teef 52-60cm
Gewicht: 20-25 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test