Rasbeschrijving van de Pharao Hond

De Pharao hond (ook wel Farao hond) is van nature intelligent, goed gedragen en zeer aangenaam. Blozen is een vertederend kwaliteit van dit ras. Als ze blij zijn zullen ze blozen en zullen ze uw hart stelen. Dit ras is een jager dus hij wordt niet aanbevolen om te wonen in een huis met niet-honden huisdieren.

Karakter

Ze zijn vrolijk, rustig en onafhankelijk en dit ras is geweldig met kinderen. Dit alles maakt hem een fijn huisdier voor een kind om op te groeien. Hij kan op zijn hoede zijn voor vreemden maar zal snel bijdraaien. De Pharao hond is gevoelig voor verlegenheid en moet als pup goed gesocialiseerd worden.

Temperament

De Pharao hond is een heerlijke hond, een echte gezelschapsdier. Hij wil altijd erg graag in de buurt zijn van zijn baas. Deze hond is actief en toch rustig, wel is een goede opvoeding noodzakelijk.

Verzorging

Dode en losse haren kunnen eenvoudig met een rubberen borstel weggehaald worden. Ze verharen gemiddeld en moeten alleen gewassen worden wanneer dat nodig is.

Vacht

Dit mooie en atletische ras heeft een korte vacht die niet veel onderhoud nodig heeft. De vacht is kort en glanzend en ligt dicht tegen het lichaam van de hond. De vacht van de Farao hond is, tot op zekere hoogte, weerbestendig.

Trainen en opvoeden

Opvoeding moet altijd consistent en zacht zijn, aangezien dit ras zeer gevoelig kan zijn voor een harde stem. Aangezien de Pharao hond gevoelig kan zijn voor verlegenheid, moet de baas wel enigszins ervaren zijn met dit ras. De Pharao hond is nogal intelligent en doen het goed in gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

Als de Pharao Hond voor een langere tijd buiten is moet hij worden beschermd tegen de kou. Ze kunnen erg goed klimmen en jagen en mede door hun jachtinstinct is een hoge omheining in de tuin noodzakelijk.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 57-62cm, Teef 52-60cm
Gewicht: 20-25 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Clemens Schretlen

geplaatst op 1 mei 2014 | 17:44

Ik besef dat de site alleen bedoeld is voor het ras Farao. Echter wij hebben een kruising Farao met labrador. Een teefje dat voor 80% farao is. De beschrijving op de site klopt precies met haar karakter. Ook qua lichaamsbouw is ze voor 80 % Farao. Alleen haar kleur is heel bijzonder. ze heeft een zwarte snuit, zwarte poten en een zwarte streep over de rug. Verder zijn haar flanken gemĂȘleerd met blonde haren. Deze tekening lijkt een beetje op de Siamees en wordt ook wel Seal genoemd. Ze heeft wel een soort van uitgebouwde hangoren. :-) Vaak vragen mensen wat voor een ras het is en ik ben slechts 2 mensen tegengekomen in een jaar tijd die weleens van de Faraohond hadden gehoord. Door haar karakter ben ik helemaal verliefd op dit ras geworden en zal ik het ook veel promoten. Mocht ik ooit nog een andere hond nemen, dan zal het vrijwel zeker een Farao worden.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test