De Faraohond: een charmante en elegante hond

Alles wat je wilt weten over de Faraohond

Over de Faraohond

De Faraohond is een charmante en elegante hond die oorspronkelijk afkomstig is uit Malta en daar ook de status van nationale hond heeft. Het ras is lange tijd verward geweest met de Egyptische faraohond, vandaar ook de naam, maar uit recent onderzoek is gebleken dat de Faraohond niet uit Egypte afkomstig is.

Hoewel Faraohond van oudsher gefokt werden voor de jacht, kunnen ze ook prima als gezelschapshond gehouden worden. Deze honden zijn trouw en liefdevol en hebben veel aandacht en genegenheid nodig van hun baasjes. Faraohonden zijn over het algemeen gezonde honden en hebben weinig aanleg voor erfelijke gezondheidsproblemen.

Wat kost een Faraohond

De kosten voor een Faraohond kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Faraohond ergens tussen de € 1.500 en de € 2.000 zal liggen.

Karakter van een Faraohond

De Faraohond staat bekend om zijn onafhankelijke karakter en zijn sterke jachtinstinct. Ze zijn zeer intelligent en hebben een grote wil om te leren, maar kunnen soms koppig zijn en hebben een consequente training nodig. Faraohonden zijn ook zeer loyaal aan hun eigenaar en kunnen een sterke band vormen met één persoon. Ze zijn over het algemeen rustig en gereserveerd tegenover vreemden, maar ze kunnen ook speels en levendig zijn met mensen die ze kennen. Faraohonden hebben veel beweging nodig en houden van rennen en jagen, maar ze kunnen ook goed binnenshuis leven als ze voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen.

Temperament van een Faraohond

De Faraohond heeft een intelligent en onafhankelijk temperament. Ze zijn gevoelig, actief en nieuwsgierig, maar ook terughoudend tegenover vreemden. Faraohonden zijn loyaal aan hun gezin en staan bekend om hun sterke band met hun eigenaar. Ze zijn vaak gereserveerd tegenover onbekenden. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen bij andere mensen en dieren. Over het algemeen zijn Faraohonden geen agressieve honden, maar ze kunnen koppig zijn en hun eigen wil hebben, wat een consequente en geduldige training vereist.

Verzorging van een Faraohond

De Faraohond heeft over het algemeen weinig verzorging nodig. De korte vacht vereist geen speciale behandeling, maar af en toe borstelen met een zachte borstel kan helpen om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Net als bij alle honden is het belangrijk om de oren van de Faraohond regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te knippen om overgroei te voorkomen. Het is ook belangrijk om de tanden van de Faraohond goed schoon te houden door ze regelmatig te poetsen en de hond kauwspeelgoed te geven om tandsteen te verminderen.

De Faraohond is van nature vrij actief en heeft voldoende beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Het is belangrijk om hem dagelijks te laten bewegen en het liefst ook te laten rennen.

Vacht van een Faraohond

De Faraohond komt voor in verschillende kleuren, waaronder rood, crème, zwart, wit en roodachtig bruin. Meestal hebben ze een witte aftekening op de borst en de tenen, en soms ook op de staart. Een effen kleur heeft de voorkeur bij keuringen, hoewel witte exemplaren ook worden geaccepteerd. 

Trainen en opvoeden van een Faraohond

De Faraohond is een slimme en eigenzinnige hond die soms wat koppig kan zijn. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met training en socialisatie om ervoor te zorgen dat de hond goed omgaat met andere dieren en mensen. Een consistente, zachte en positieve trainingsaanpak werkt het beste bij dit ras. Faraohonden hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig om zich goed te voelen en zich niet te vervelen. Lange wandelingen, rennen en spelen zijn goede manieren om ze actief en tevreden te houden. Ze zijn slim en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren, dus geef ze regelmatig nieuwe uitdagingen om te voltooien. Overmatige training kan echter leiden tot een tegendraads gedrag, dus wees voorzichtig en let goed op de signalen van je hond.

Activiteit en bewegen van een Faraohond

De Faraohond is van nature een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Lange wandelingen, hardlopen en rennen in een veilig afgesloten ruimte zijn allemaal geschikte vormen van lichaamsbeweging voor dit ras. Het is belangrijk om de hond zowel fysiek als mentaal uit te dagen om verveling en destructief gedrag te voorkomen. De Faraohond kan goed overweg met andere honden, dus het kan een goed idee zijn om samen met andere hondeneigenaren te wandelen om sociale interactie te stimuleren.

De Faraohond staat bekend om zijn atletische vermogen en behendigheid, inclusief het vermogen om goed te klimmen en te springen. Ze hebben een krachtig en gestroomlijnd lichaam, wat hen in staat stelt om op rotsachtige en oneffen terreinen te navigeren en zelfs te klimmen. Dus een hoge omheining in de tuin is wel nodig!

Kenmerken van een Faraohond

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd: 12-14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 57-62 cm. Teef: 52-60 cm
  • Gewicht: Reu: 20-25 kg. Teef: 20-25 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Faraohond

De Faraohond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Faraohond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test